Необходими продукти:
- 500 гр кайма смес
- 1 опаковка фини кори
- 125 гр масло
- 3 яйца
- 300 мл прясно мляко
- 2 стръка праз
- 30 мл олио
- черен пипер
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. кимион
- 150 мл доматен сок
- 1 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно праза и го запържете в олио. Когато омекне, добавете каймата и я раздробете с вилица. Добавете подправките без солта и разбъркайте добре. Следва доматения сок. Запържете каймата до готовност . Не трябва да има остатъчна течност.Оставете я да се охлади.Стопете маслото.Разтворете корите.Загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте с три броя кори дъното на тава с диаметър около 30 см. Поръсете с кайма равномерно.Отново покрийте с три броя кори и поръсете с кайма . По същия начин редувайте кори и кайма до изчерпване на продуктите. Разрежете баницата на парчета с помощта на нож и полейте с масло, като се стараете то да попадне в улеите, които сте разрязали.В купа разбийте трите яйца, млякото,солта и бакпулвера. Полейте баницата със сместа и печете около 30-40 минути до златист загар.