Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2022 07:32 - Ще оцелее ли ЕС предстоящата студена и гладна зима?Достигнал ли е европейският проект след 70 год. своя естествен край?И защо САЩ унищожават Европа икономически
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1932 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 03.10.2022 23:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тези въпроси въобще не са преувеличение. Положението в Европа е отчайващо - ръководи се днес от феноменални идиоти, икономиката на континента повсеместно се свива, а населенеието вече гладува, студува и започва да негодува. И ако европроекта изкара още една година ще е истински голям късмет. Защото унищожението на Европа е единственият начин САЩ да решат своите търговски дисбаланси, да занулят гигантските си дългове и едновременно с това да отслабят Китай и Русия. Само че времето вече не е достатъчно - закъсняха с 4-5 години. И трябва да бързат и да грешат. Подобен сценарий беше подготвян за Хилари Клинтън още през 2017 г.

С помощта на пандемията, при Тръмп, се опитаха да я ускорят, но Европа все пак успя да се адаптира.

С Китай - провал. Търговският излишък на Китай през последните 12 месеца възлиза на рекордните в историята 775 милиарда долара, което е с 30% повече от върховете от 2015-2016 г. От първата фаза на COVID в началото на 2020 г. досега търговският излишък на Китай се е удвоил повече от два пъти. 90% от него формират САЩ с 424 милиарда долара а, и с 259 милиарда - ЕС. Представяте ли си какво ще се случи след година, ако динамиката продължи? Ръст с 50%. А след още две години - със 100-150%.

Европейската икономика беше ударена в сърцето - в Германия. Спирането на газа от Русия за Германия означава загуба от 193 милиарда евро през 2022 г. и 12,5% спад на германската икономика. Това ще засегне 5,6 милиона работни места в страната. Ако се вземе предвид динамиката, през следващата 2023 г. умножете загубите 1,5 - 2 пъти. Германската икономика беше много силна, но загуба на 5,6 милиона работни места само за 1 година е смъртоносен удар право в сърцето.

За другите какво да се каже - там всичко е по-лошо в пъти. Зимата ще бъде гладна и студена не само за бедните страни, но и за 20-50% от бедните граждани на богатите страни от ЕС.

Ако всички сегашни планове на англосаксонците бъдат реализирани, това ще преобърне целия свят с главата надолу. След година пейзажът ще е коренно различен.

Много пенсионери от страни със силна икономика в ЕС сега живеят в Испания/Португалия, защото в техните страни пенсията им не стига за храна. Има цели емигрантски селища - немски, шведски, финландски, … Но потребителската инфлация в Испания вече е 20%. Скоро и там храната ще е златна.

25% от френските деца още преди февруари нямаха достатъчно храна в семействата си и се хранеха в училище. Същото се отнася и за други "богати" страни в Европа.

Англосаксонците имат 100 години опит в санкциите срещу Русия/СССР. Или както казваше Чърчил: "Никога не позволявайте добрата криза да отиде на вятъра". Само не ги мислете за идиоти. Добре знаеха какви ще са резултатите.

Ако санкциите срещу Русия бяха въведени нагло с патос и словесни заплахи, мерките срещу Европа и преди всичко срещу Германия поразяват с внимателната си подготовка. Те се подредиха в сложна комбинация "за всичко добро, срещу всичко лошо", за приспиване на бдителността.

Така изглежда пътят към ада, който европейците ще получат тази зима. Всички тази "зелени програми", затваряне на въглищните централи, вятърни мелници и слънчевите панели е начин да се увеличи цената на електроенергията, за да се направи производството на ЕС неконкурентоспособно.

Големият удар е в автомобилостроенето. Електрическите автомобили са елиминиране на европейската автомобилна индустрия, от която зависят десетки милиони работни места, особено в Германия. Нека сега да се "заредят" с ток, който вече е 5-10 пъти по-скъп. Промишлеността на Германия практически спря. Такъв износен дефицит в Германия не е имало от 1991 г. насам.

Някой има ли съмнения, че войната в Украйна беше провокирана преди всичко срещу Европа и едва на второ място срещу Русия? И сега бързо водят по същия път финландците, шведите, балтийските държави, поляците, Молдова и Румъния, които по всякакъв начин са въвличани във войната.

Англосаксонците до последния момент не искаха да колят своята послушна европейска "кокошка", която им снася златни яйца, но не останаха варианти.

Ненаситното чудовище на грохналата световна икономика трябва да бъде нахранено на всяка цена, иначе ще ги погълне. Ако вътрешните противоречия не се разрешат чрез ограбване на някого отвън, там ще се убият взаимно.

Ще припомним, че англосаксонските междуособици са особено кървави.

Борис Джонсън каза това открито: "Всеки опит за решаване на конфликта (в Украйна) сега ще доведе само до продължителна нестабилност". Това също беше заплаха - ще решат въпроса за сметка на другия. А нестабилност има във всяка страна от ЕС.

И така, ще се разбие ЕС:
- за да се провокира изтичане на капитали от ЕС към САЩ/AUCUS;
- за да се затворят дублиращите мощности на Европа със САЩ;
- да се прехвърли експортно ориентирано производство от ЕС в САЩ, с което ще покриват търговския баланс с Китай и ще направят пробив в бъдещето;
- за да се изкупи европейската промишленост на безценица;
- за да се принудят компаниите да купуват американски ценни книжа. Сега в 90% ги купуват в ЕС;
- за да се намали покупателната способност както на американците, така и на гражданите на ЕС, за да подкопае износа на Китай;
- за да се деиндустриализира ЕС, да се намали потреблението на енергия и световното търсене на тях, и да се окаже натиск върху цените им. В същото време ще бъде решен проблемът с енергийната "независимост" на Европа;
- за да се предотврати сътрудничеството между ЕС и Русия, обединяването на ресурсите и технологиите;
- за да се ликвидира средната класа навсякъде - като инструмент за намаляване на търсенето на китайски стоки.

В същото време всички силни производства и технологии, както и след Втората световна война ще бъдат изнесени в САЩ. Ако този план не проработи, тогава остава войната.

Първата вълна от мюсюлманските бежанци към ЕС през 2015 г. беше спряна с пари и само с няколко милиарда долара годишно. Почти целият поток беше спрян със споразумението с Турция.

Сега бившите бежанци, живеещи вече в относителен за тях комфорт в ЕС, едва ли ще искат да се бият срещу европейците. Значи има нужда от нова вълна - озлобена, доведена до отчаяние от бедност и глад, лишена от бъдеще, войнствена. Но ЕС вече няма ресурс да ги приеме и храни. Ако преди 7 години имаше избор - да живеем малко по-бедно, но да приемаме бежанци, сега нова вълна застрашава само за оцеляване на гражданите на ЕС. И подготвиха геноциди на Киев в Донбас. Но Путин обаче ги изпревари с 2 дни.

Не стана. Специалната операция продължава. Либералният свят се разпада бързо заедно с икономиката на САЩ, които трябва непременно да подпалят Германия и Франция.

Англосаксонците работят упорито, в свой стил, оставяйки малък избор на Европа - да избира между война, глад и студ или бавно самоубийство. Европа се намира именно в този момент. 


В основната си част този анализ е на заем от Строго Секретно



Гласувай:
9



1. morskipesni - Налага се да кача копи-пейст, за да запозная българите с този наш "интелигент"
03.10.2022 10:26
Казва се Кабакчиев и ето неговото мнение относно изборите, българите, ЕС-Брюксел. Става дума за свръхпредател, като ВСИЧКИ БГ-АТЛАНТИЦИ, разбира се. Удивете се!

" Какво показват вчерашните избори?
Автор: kkabakciev Категория: Технологии
Прочетен: 41 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09:03
Те показват най-вече следното. За да си успешен политик в България, трябва да си върховен простак и отявлен крадец. С други думи, българската популация в мнозинството си е проста, корумпирана и крадлива. Ето защо тази така наречена държава трябва да бъде разпусната и предадена за управление на Гърция - или направо на Брюксел. Нали ЕС е като една държава. Когато дадена популация в нея не може да управлява територията си според принципите и законодателството на Цивилизования свят и ЕС, такава "държава" би трябвало да бъде разформирована и предадена за управление другиму. "

Наложи се да коментирам при него следното- като всички "атлантици" го е затрил:

"Обиждаш Народа си, долно копеле? Който те е откърмил? Майка ти е проста, баща ти е боклук, понеже са те пратили някъде за диплома. Пази Боже сляпо да прогледа. За предателство пред Държавата и Земята си, трябва да бъдеш окачен на въжето, на минутата."
цитирай
2. missana - Впечатляващ анализ, Ив. Поздравявам те!
03.10.2022 21:17
Наистина стигнахме портите на Апокалипсиса. Всеки чувствителен и интелигентен човек усеща нарастваща тревога в сърцето си. Абсолютно си прав, че САЩ искаха да реализират този сценарий чрез Килъри Кинтън, но чичко Тръмп би демократите и неутрализира за един мандат пъклените им замисли. Сега те трескаво се опитват да наваксат, но изпуснаха инициативата.
цитирай
3. kvg55 - iw69,
03.10.2022 23:06
Пиша за Евроколхоза, но въобще не ме интересува, ще оцеляват ли в Западна Европа или няма.
цитирай
4. iw69 - И
03.10.2022 23:21
мен ме интересува съдбата на Евроколхоза само до толкова, защото ние сме все още част от този потъващ Титаник.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4821058
Постинги: 2499
Коментари: 6276
Гласове: 16452
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031