Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2022 20:19 - УБИЙТЕ ПРЕСИТЕЛЯ: Кой уби конгресмена Луис Томас Макфадън?
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 1385 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 24.06.2022 20:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  УБИЙТЕ ПРЕСИТЕЛЯ: Кой уби конгресмена Луис Томас Макфадън?

SM / 11 януари 2017 г

Източник – arcticcompass.blogspot.ca

– „...Г-н Председател, в тази страна имаме една от най-корумпираните институции, които светът някога е познавал. Имам предвид Съвета на Федералния резерв и Федералните резервни банки – тази зла институция обедня и съсипа хората на тези Съединени щати, фалира се и на практика фалира нашето правителство. Той направи това чрез дефектите на закона, по който работи, чрез лошото администриране на този закон от Фед и чрез корупционните практики на парите лешояди, които го контролират“:

(Кой уби Луис Томас Макфадън?)

Луис Томас Макфадън е роден в Гранвил Сентър, град Трой, окръг Брадфорд, Пенсилвания. Завършил е Warner"s Commercial College (понастоящем известен като Elmira Business Institute) в Елмира, Ню Йорк. През 1892 г. постъпва на работа в Първата национална банка в Кантон, Пенсилвания. През 1899 г. е избран за касиер и става негов президент на 11 януари 1916 г., като работи до 1925 г.

image  


Макфадън служи като касиер на Асоциацията на банкерите в Пенсилвания през 1906 и 1907 г. и като президент през 1914 и 1915 г. Той е назначен през 1914 г. от селскостопанските дружества на щата Пенсилвания за попечител на Пенсилванския щатски колеж.
През 1914 г. Макфадън е избран за републикански представител в Шестдесет и четвъртия конгрес и в деветте следващи конгреса. Той служи като председател на комисията на Камарата на представителите на САЩ по банкиране и валута по време на Шестдесет и шестия до Седемдесет и първия конгрес, или 1920-31. Въпреки че е преизбран без опозиция през 1932 г., той губи от номинирания от демократите през 1934 г. Той е неуспешен кандидат за номинация през 1936
г. Основното официално наследство на Макфадън е работата по и приемането на Закона на Макфадънот 1927 г., ограничавайки федералните клонови банки до града, в който работи главният клон. Законът се стреми да даде на националните банки конкурентно равнопоставеност с банките, учредени от държавата, като позволява на националните банки да управляват банки клонове до степента, разрешена от държавното законодателство. Законът на Макфадън изрично забранява междудържавното клониране, като позволява на националните банки да клонят само в държавата, в която се намират. Въпреки че Законът за ефективността на междущатското банкиране и клонове на Riegel-Neal от 1994 г. отменя тази разпоредба на Закона на Макфадън, той уточнява, че щатското законодателство продължава да контролира вътрешнодържавните клонове или клоновете в границите на държавата, както за държавни, така и за национални банки.
Макфадън също е запомнен като „гръмогласен враг на Федералния резерв“, за който той твърди, че е създаден и управляван от еврейски банкови интереси, които заговорничат да контролират икономически Съединените щати. На 10 юни 1932 г. Макфадън прави 25-минутна реч пред Камарата на представителите, в която обвинява Федералния резерв в умишлено причиняване на Голямата депресия. Макфадън също така твърди, че банкерите от Уолстрийт са финансирали болшевишката революция чрез банките на Федералния резерв и европейските централни банки, с които си сътрудничи.
След експулсирането от Вашингтон на ветераните молители на Бонус армията, което той нарече „най-голямото престъпление в съвременната история“, Макфадън се премести за импийчмънт на президента Хърбърт Хувър през 1932 г., а той също така представи резолюция, повдигаща обвинения в заговор срещу Съвета на управителите на Федералния резерв. Резолюцията за импийчмънт беше отхвърлена с 361 гласа против 8; това беше възприето като голям вот на доверие към президента Хувър от Камарата. Според списание Time Макфадън е бил „осъден и осъден от всички републиканци за неговия „презрен жест“. Централната асоциация на печата съобщи, че той „на практика е бил отстранен от партията си... [има] му отнети постовете в комитетите... е бил прогонен от републиканците [и] наречен луд...“. Сенатор Дейвид А. Рийд (R-PA) каза: „Ние възнамеряваме да действаме за всички практически цели, сякаш Макфадън е починал“.
През 1933 г. той въвежда резолюция № 158 на Камарата на представителите, която включва членове за импийчмънт на министъра на финансите, двама помощник-секретари на финансите, Съвета на управителите на Федералния резерв и служителите и директорите на неговите дванадесет регионални банки.
През 1934 г. той прави няколко антисемитски коментара от пода на къщата и в бюлетини до своите избиратели, в които цитира Протоколите на сионските старейшини, твърди, че администрацията на Рузвелт е контролирана от евреи и възразява срещу Хенри Моргентау младши , евреин, който става министър на финансите. Дрю Пиърсън твърди в колоната си „Вашингтонска въртележка“, че в публикация на американския фашист Silver Shirts, Макфадън беше „широко“ цитиран „в подкрепа на Адолф Хитлер“. През септември нацисткият таблоид Der Stuermer похвали Макфадън. Той беше възхваляван и от публикациите на Уилям Дъдли Пели , лидер на Сребърните ризи, няколко пъти. В деня на изборите същата година той губи от Чарлз Е. Дитрих с „около 2000 гласа“. Това са единствените избори между 1912 и 1950 г., когато окръгът избира демократ.
Според некролога на Еврейската телеграфна агенция на Макфадън: „През януари 1935 г. той обяви кандидатурата си за президент с подкрепата на организация, наречена „Независимият републикански национален християнско-езически комитет“ на платформа за „държане на евреите извън контрола на републиканците“. Партия!“ Без да получи голяма подкрепа за кандидатурата си за президент, той се опита да си върне мястото в Конгреса. Той загуби номинацията с голяма разлика от полк. Албърт Г. Ръдърфорд , който спечели общите избори.

*******

 

Конгресмен Макфадън

 

относно забележките на Корпорацията на Федералния резерв
в Конгреса, 1934
г. Удивително разкритие Речта на конгресмена Макфадън относно
Корпорацията на Федералния резерв

Цитати от няколко речи, изнесени на пода на Камарата на представителите от почитаемия Луис Т. Макфадън от Пенсилвания. Г-н Макфадън, поради това, че е служил като председател на банковия и валутния комитет в продължение на повече от 10 години, беше най-добре командированият човек по тези въпроси в Америка и беше в позиция да говори с авторитет за огромните последици от този гигантски частен кредитен монопол. Като представител на държава, която беше сред първите, които обявиха свободата си от чужди парични тирани, е уместно Пенсилвания, люлката на свободата, отново да получи заслугата за раждането на син, който не се страхуваше да хвърли предизвикателство пред лицето на парична пачка. Докато г-н Макфадън беше избран на висок пост както от демократите, така и от републиканците, срещу него не може да има обвинение в партийност.
Федералният резерв – корумпирана институция
„Mr. Председател, в тази страна имаме една от най-корумпираните институции, които светът някога е познавал. Имам предвид Съвета на Федералния резерв и Федералните резервни банки, наричани по-долу Фед. Фед измами правителството на тези Съединени щати и народа на Съединените щати с достатъчно пари, за да плати дълга на нацията. Грабите и беззаконията на Фед струваха достатъчно пари, за да изплатят няколко пъти националния дълг.
„Тази зла институция обеднява и съсипа народа на тези Съединени щати, фалира се и на практика фалира нашето правителство. Той направи това чрез дефектите на закона, по който работи, чрез лошото администриране на този закон от Фед и чрез корупционните практики на парите лешояди, които го контролират.
„Някои хора, които смятат, че Федералните резервни банки са държавни институции на САЩ. Те са частни монополи, които нападат хората на тези Съединени щати в полза на себе си и на своите чуждестранни клиенти; чуждестранни и местни спекуланти и мошеници; и богат и хищен лихвар. В тази тъмна група финансови пирати има такива, които биха прерязали гърлото на човек, за да извадят един долар от джоба му; има хора, които изпращат пари в щатите, за да купуват гласове, за да контролират нашите законодателни органи; има такива, които поддържат международна пропаганда с цел да ни измамят да дадем нови отстъпки, които ще им позволят да прикрият миналите си злодеяния и да пуснат отново в движение своя гигантски влак от престъпления.
„Тези дванадесет частни кредитни монопола бяха измамно и нелоялно натрапени на тази страна от банкерите, които дойдоха тук от Европа и ни се отплатиха за нашето гостоприемство, като подкопаха нашите американски институции. Тези банкери изнесоха пари от тази страна, за да финансират Япония във войната срещу Русия. Те създадоха царство на терор в Русия с нашите пари, за да подпомогнат тази война. Те подклаждат сепаратния мир между Германия и Русия и по този начин забиват клин между съюзниците в световната война. Те финансираха преминаването на Троцки от Ню Йорк до Русия, за да може той да помогне за унищожаването на Руската империя. Те подклаждат и подклаждат руската революция, и предоставиха голям фонд от американски долари на разположение на Троцки в един от техните клонове в Швеция, така че чрез него руските домове да могат да бъдат напълно разбити и руските деца да бъдат изхвърлени далеч от естествените им защитници. Оттогава те започнаха разбиване на американски домове и разпръскване на американски деца. "Г-н. Председател, не трябва да има пристрастие по въпроси, свързани с банковите и валутните въпроси в тази страна и аз не говоря с никого.
„През 1912 г. Националната парична асоциация, под председателството на покойния сенатор Нелсън У. Олдрич, направи доклад и представи порочен законопроект, наречен законопроект за Националната резервна асоциация. Този законопроект обикновено се говори като законопроектът на Олдрич. Сенатор Олдрич не е написал законопроекта на Олдрич. Той беше инструментът, ако не и съучастникът, на европейските банкери, които в продължение на близо двадесет години планираха да създадат централна банка в тази страна и които през 1912 г. изразходваха и продължават да харчат огромни суми пари, за да постигнат целта си .
„Бяхме против плана на Олдрич за централна банка. Тогава хората, които управляват Демократическата партия, обещаха на хората, че ако бъдат върнати на власт, няма да има централна банка, създадена тук, докато те управляват правителството. Тринадесет месеца по-късно това обещание беше нарушено и администрацията на Уилсън, под ръководството на онези зловещи фигури от Уолстрийт, които стояха зад полковник Хаус, създаде тук, в нашата свободна страна, изядената от червеи монархическа институция на „Кралската банка“, за да ни контролира от отгоре надолу и от люлката до гроба.
„Банката на Федералния резерв унищожи стария ни и характерен начин на правене на бизнес. Той дискриминира нашата едноименна търговска книга, най-добрата в света, и създаде остарялата хартия с 2 имена, която е днешното проклятие на тази страна и която разби всяка страна, която някога й е дала обхват; тя закрепи върху страната самата тирания, от която създателите на Конституцията искат да ни спасят.
ВРЕМЕТО НА ПРЕЗИДЕНТ ДЖАКСЪН
„Една от най-големите битки за запазването на тази република се води тук по времето на Джаксън; когато втората банка на Съединените щати, основана на същите фалшиви принципи като тези, които тук са илюстрирани във Фед, беше изхвърлена от съществуването. След това, през 1837 г., Страната е предупредена за опасностите, които могат да възникнат, ако грабителските интереси след като бъдат изгонени се върнат прикрити и се обединят с изпълнителната власт и чрез него придобият контрол над правителството. Това направиха хищническите интереси, когато се върнаха в ливреята на лицемерие и под фалшиви претенции получиха преминаването на Фед.
„Опасността, за която Страната беше предупредена, дойде върху нас и се проявява в дългия ред от ужаси, съпътстващи делата на предателските и нечестни Фед. Огледайте се около себе си, когато напуснете тази зала и ще видите доказателства за това от всички страни. Това е ера на мизерия и за условията, които са причинили тази мизерия, Фед носи пълна отговорност. Това е ера на финансирана престъпност и при финансирането на престъпността Фед не играе ролята на незаинтересован зрител.
„Каза се, че черновият човек, който е бил нает да напише текста на законопроекта на Олдрич, защото той е съставен от адвокати, от банкери за приемане от европейски произход в Ню Йорк. Това беше копие, като цяло превод на статуите на Райхсбанк и други европейски централни банки. Половин милион долара бяха похарчени от пропагандата, организирана от тези банкери с цел подвеждане на общественото мнение и създаване на впечатлението на Конгреса, че има огромно търсене на населението за него и вида на валутата, която върви с него, а именно, валута на активи, базирана на човешки дългове и задължения. Д-р Х. Паркър Уилис е бил нает от Уолстрийт и пропагандисти, и когато мярката на Олдрич се провалила, той намерил работа в Картър Глас, за да помогне при тегленето на банковата сметка за администрацията на Уилсън. Той си присвои текста на законопроекта на Олдрич. Няма тайна за това. Тестът на Закона за Федералния резерв беше опетнен от самото начало.
„Няколко дни преди законопроектът да дойде на гласуване, сенатор Хенри Кабот Лодж от Масачузетс пише на сенатор Джон Уикс следното:





 

Ню Йорк, 17 декември 1913 г. „Скъпи ми сенатор Уикс:

„През целия си обществен живот съм подкрепял всички мерки, предназначени да извадят правителството от банковия бизнес. Този законопроект поставя правителството в банковия бизнес както никога досега в нашата история. „Правомощията, предоставени на Съвета на Федералния резерв, ми се струваха изключително опасни, особено когато има политически контрол над Борда. Трябва да съжалявам, че държа акции в банка, подложена на такова господство. Сметката в този вид ми се струва, че отваря пътя към огромна инфлация на валутата. „Надявах се да подкрепя този законопроект, но не мога да гласувам за него, тъй като ми се струва, че съдържа характеристики и се основава на принципи в най-висока степен, заплашващи нашия просперитет, стабилност в бизнеса и общото благосъстояние на хора на Съединените щати.

Искрено Ваш,

Хенри Кабот Лодж.“

 

„За осемнадесет години, които изминаха, откакто сенатор Лодж написа това предупредително писмо, всичките му прогнози се сбъднаха. Правителството е в банковия бизнес както никога досега. Противно на волята си той е бил направен поддръжник на конокрадци и картографи, контрабандисти на бутлегери, спекуланти и мошеници във всички части на света. Чрез Фед измамите на всяка страна действат с публичен кредит на правителството на Съединените щати.

ГОЛЯМАТА ДЕПРЕСИЯ
„Междувременно и поради това ние самите сме в разгара на най-голямата депресия, която някога сме познавали. От Атлантическия до Тихия океан страната ни е опустошена и опустошена от злите практики на Фед и интересите, които ги контролират. В нито един момент в нашата история общото благосъстояние на хората не е било на по-ниско ниво или умовете на хората са толкова пълни с отчаяние.
„Наскоро в един от нашите щати 60 000 жилищни къщи и ферми бяха подложени на удар за един ден. 71 000 къщи и ферми в окръг Оукланд, Мичиган, бяха продадени, а бившите им собственици бяха лишени от собственост. Хората, които по този начин бяха изгонени, са разхищение на Фед. Те са жертви на Фед. Техните деца са новите роби на аукционните блокове при възраждането на институцията на човешкото робство.
Схемата на Фед
„През 1913 г., пред Сенатския комитет по банкиране и валута, г-н Александър Ласен прави следното изявление: „Цялата схема на Фед с неговите търговски книжа е непрактична, тромава машина – е просто прикритие за осигуряване на привилегията да издава пари , и да се избегне плащането на възможно най-голям данък при обръщение и след това да се контролира емисията и да се поддържа, вместо да се намаляват лихвите. Ще се окаже в полза на малцината и в ущърб на хората. Това ще означава продължаващ недостиг на реални пари и по-нататъшно удължаване на кредитите, тъй като когато има недостиг на пари, хората трябва да вземат назаем на тяхната цена“. „Няколко дни преди Федералният резерв да премине, сенатор Руут заклейми Фед като накърняване на нашите свободи. Той прогнозира: „Много преди да се събудим от съня си за просперитет чрез надута валута,
„Ако някога някое пророчество се сбъдна, това се сбъдна.
„Фед стана закон в деня преди Бъдни вечер, през 1913 г., и малко след това германските международни банкери Кун, Льоб и Ко изпратиха един от партньорите си тук, за да го управлява.
„Федералната нота по същество е несъстоятелна. Това е най-лошата валута и най-опасната, която тази държава някога е познавала. Когато привържениците на закона видяха, че демократичната доктрина няма да им позволи да позволят на предложените банки да издават новата валута като банкноти, те трябваше да спрат на това. Те не трябваше да налагат такъв вид валута, а именно валута на активи, на правителството на Съединените щати. Те не трябваше да налагат на правителството [задължение за частните] дългове на физически лица и корпорации и най-малко за частните дългове на чужденци. „Както казва Кемерер: „Следователно, по форма банкнотите на Фед имат някои от качествата на държавните книжни пари, но по същество са почти чиста валута на активи, притежаваща правителствена гаранция, срещу която правителството не е предвидило никакви разпоредби. "
„Уважаеми. LJHill, бивш член на Камарата, каза и наистина: „Те са задължения на правителството, за които Съединените щати не са получили нищо и за плащането на които по всяко време те поемат отговорността: гледайки на Фед да се възстанови ."
„Ако тези Съединени щати трябва да изкупят банкнотите на Фед, когато широката общественост установи, че доставянето на този документ на Фед и ако правителството не е направило никакви разпоредби за обратното им изкупуване, първият елемент на нездравословност не е далече да търсим.
„Пред Комитета по банкиране и валута, когато законопроектът се обсъждаше, г-н Крозие от Синсинати каза: „Имперската сила на еластичност на публичната валута се владее изключително от централните корпорации, притежавани от банките. Това е власт на живот и смърт над всички местни банки и целия бизнес. Може да се използва за създаване или унищожаване на просперитет, за предотвратяване или предизвикване на строгости и паника. Правейки парите изкуствено оскъдни, лихвените проценти в цялата страна могат да бъдат произволно повишени и банковият данък върху целия бизнес и разходите за живот за печалбата на банките, притежаващи тези регионални централни банки, и без никаква полза за хората. 12-те корпорации заедно покриват y и монополизират и използват за лична печалба – всеки долар от публичната валута и всички публични приходи на Съединените щати.
„Напук на това и всички други предупреждения, привържениците на Фед създадоха 12-те частни кредитни корпорации и им дадоха абсолютен монопол върху валутата на тези Съединени щати – не само върху банкнотите на Фед – но върху всички останали валути! Законът за Фед предоставя начини и средства, чрез които златото и общата валута в ръцете на американския народ могат да бъдат получени от Фед в замяна на банкноти на Фед – които не са пари – а просто обещания за плащане.
„От лошия ден, когато това беше направено, първоначалният монопол беше удължен чрез порочни изменения на Фед и от незаконните и предателски практики на Фед.
Пари за шотландските дестилъри
„Mr. Председател, ако шотландски дестилатор иска да изпрати товар шотландско уиски до тези Съединени щати, той може да тегли сметката си срещу купуващия бутлегер в долари и след като бутлегерът я приеме, като напише името си на лицевата страна на това, шотландският дестилатор може да изпрати тази сметка до гнусния открит пазар с отстъпки в Ню Йорк, където Фед ще я купи и ще я използва като обезпечение за нова емисия на облигации на Фед. По този начин правителството на тези Съединени щати плаща на шотландския дестилер за уискито, преди да бъде изпратено, и ако то се изгуби по пътя или ако бреговата охрана го конфискува и го унищожи, Фед просто отписва загубата и правителството никога възстановява парите, които са били платени на шотландския дестилатор.
„Докато се опитваме да наложим забраната тук, Фед се занимава с дестилерия в Европа и плаща сметки на бутлегери с публичен кредит на тези Съединени щати. "Г-н. Председател, чрез същия процес те принуждават нашето правителство да плати на германския пивовар за неговата бира. Защо на Фед трябва да бъде разрешено да финансира пивоварната индустрия в Германия или по този начин, или както го правят, като принуждават малките и страховити американски банки да направят равносметка в пивоварната Isenbeck и в Германската банка за пивоварната индустрия? "Г-н. Председател, ако Dynamit Nobel на Германия желае да продаде динамит в Япония за използване в Манджурия или другаде,
„Защо да изпращаме наши представители на конференцията по разоръжаването в Женева, докато Фед кара нашето правителство да плаща японски дългове към германските производители на боеприпаси?
"Г-н. Председател, ако германец иска да събере реколта от боб и да ги продаде на японски клиент, той може да тегли сметка срещу своя бъдещ японски клиент в долари и да я закупи от Фед и да извади парите от тази страна за сметка на американския народ, преди дори да е засадил боба в земята. "Г-н. Председател, ако германец в Германия иска да изнася стоки за Южна Америка или която и да е друга държава, той може да тегли сметката си срещу клиентите си и да я изпрати до тези Съединени щати и да получи парите от тази страна, преди да изпрати или дори да произведе стоките.
"Г-н. Председател, защо валутата на тези Съединени щати трябва да се издава на базата на немската бира? Защо трябва да се издава върху реколтата от незасаден фасул, който да се отглежда в Чили за японска консумация? Защо тези Съединени щати трябва да бъдат принуждавани да издават много милиарди долари всяка година, за да плащат дълговете на един чужденец към друг чужденец? „Заради това ли бяха извадени парите на нашите вложители в Националната банка от нашите банки и изпратени в чужбина? Заради това ли трябваше да го загубят? Защо публичният кредит на тези Съединени щати, а също и парите, принадлежащи на вложителите на нашата Национална банка, трябва да се използват за подпомагане на чуждестранни пивовари, търговци на наркотици, дестилатори на уиски, производители на перуки, търговци на човешки коси, производители на боб в Чили, за финансиране на фабриките за боеприпаси в Германия и съветска Русия?
СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ СА РАЗГРАЖДАНИ
„Съединените щати бяха разграбени и ограбени. Нашите конструкции са изкормени и са останали само стените. Докато беше извършено, всичко, което светът щеше да събере, за да ни продаде, беше донесено тук за наша сметка от Фед, докато нашите пазари не бяха затрупани с ненужни и нежелани вносни стоки на цени далеч над тяхната стойност и се равняваха на обема в долари на нашия честен износ , и да убием или намалим любимия ни търговски баланс. Като агенти на чуждестранните централни банки, Фед се опитва с всички средства да намалят нашия благоприятен търговски баланс. Те действат от името на своя чуждестранен принципал и приемат такси от чужденци за действия срещу най-добрите интереси на тези Съединени щати. Естествено е имало голяма конкуренция сред чужденците за услугите на Фед.
„Това, което трябва да направим, е да изпратим резервите на нашите национални банки у дома на хората, които са ги спечелили и произвели и които все още ги притежават, и на банките, които бяха принудени да ги предадат на хищнически интереси.
"Г-н. Председател, в света няма нищо подобно на фонда на Фед от конфискувани банкови депозити. Това е публичен корит на американското богатство, в който чужденците претендират за права, равни или по-големи от американците. Фед са агенти на чуждестранните централни банки. Те използват парите на вложителите на нашите банки в полза на своите чуждестранни принципали. Те разменят обществения кредит на правителството на Съединените щати и го наемат на чужденци с печалба за себе си.
„Всичко това се прави за сметка на правителството на Съединените щати и с отвратителна загуба за американския народ. Само голямото ни богатство ни позволи да издържим на изтичането му толкова дълго, колкото го правехме.
„Трябва да унищожим Фед, в който нашите национални резерви са задържани в полза на чужденците. „Трябва да спасим Америка за американците.
ЛЪЖКИ ЦЕННИ КНИЖА
"Г-н. Председател, когато държите в ръката си банкнота от $10,00 на Фед, вие държите лист хартия, който рано или късно ще струва на правителството на Съединените щати $10,00 в злато (освен ако правителството не е задължено да излезе от златния стандарт). То се основава на сирене лимбургер (за което се съобщава, че се намира в чужди складове) или в консерви, за които се твърди, че съдържат грах (но вместо това може да съдържа солена вода), или конско месо, незаконни наркотици, бутлегери, парцали и кости от Съветска Русия (от които тези Съединените щати внесоха над един милион долара миналата година), за вина уиски, природен газ, кози и кучешки кожи, чесън на връвчица и патици от Бомбай.
„Ако искате да имате книжни пари – които са обезпечени с такива стоки – имате ги във Федералната банка. Ако желаете да се сдобиете с ценното нещо, на което се основава тази хартиена валута, тоест сиренето лимбургер, уискито, незаконните наркотици или някоя от другите основни продукти - ще ви е много трудно да ги намерите.
„Много от тези достойни за поклонение стоки са в чужди страни. Отивате ли в Германия, за да прегледате складовете й, за да видите дали посочените стойностни неща са там? Мисля повече, не мисля, че бихте ги намерили там, ако все пак отидете.
„На 27 април 1932 г. екипът на Фед изпрати 750 000 долара, принадлежащи на вложители на американски банки в злато в Германия. Седмица по-късно още 300 000 долара в злато бяха изпратени до Германия. Около средата на май 12 000 000 долара в злато бяха изпратени в Германия от Фед. Почти всяка седмица има пратка злато за Германия. Тези пратки не се извършват с цел печалба на борсата, тъй като германските марки са паритет с долара.
"Г-н. Председател, вярвам, че вложителите на Националната банка на тези Съединени щати имат право да знаят какво прави Фед с парите им. Има милиони вложители в Националната банка в страната, които не знаят, че процент от всеки долар, който депозират в банка-членка на Фед, отива автоматично при американските агенти на чуждестранните банки и че всичките им депозити могат да бъдат изплатени на чужденци без тяхното знание или съгласие от кривата машина на Фед и съмнителните практики на Фед.
[Ред. Забележка- Проблем със следващия параграф в оригинал] „Mr. Председател, на американския народ трябва да се казва истината от техните служители на поста. През 1930 г. имахме над половин милиард долара неизплатени дневно за финансиране на чуждестранни стоки, съхранявани или доставяни между няколко милиарда долара. Какви са тези стоки, за които Фед ежегодно залага няколко милиарда долара. В годишната си сума този елемент възлиза на няколко милиарда долара от публичния кредит на тези Съединени щати?
„Какви стоки, които са скрити в европейски и азиатски магазини, не са били виждани от нито един служител на нашето правителство, но се финансират с публичен кредит на правителството на Съединените щати? Какви стоки са тези, за които 17-те правителство на Съединените щати е задължено от Фед да издава банкноти на Фед в размер на няколко милиарда долара годишно?
Рекетът за приемане на банкерите
„Фед са международни банки от самото начало, като тези Съединени щати са техен принуден банкер и доставчик на валута. Но все пак е необикновено да видим тези дванадесет частни кредитни монопола, които купуват дълговете на чужденци срещу чужденци във всички части на света и искат от правителството на тези Съединени щати нови емисии на банкноти на Фед в замяна на тях. „Мащабът на рекета за приемане, както е разработен от Фед, техните чуждестранни кореспонденти и хищнически родени в Европа банкери, които създадоха Фед тук и научиха своите собствени, от и на пирати, как да плячкосват хората: аз казват, че мащабът на този рекет се оценява на около 9 000 000 000 годишно. През последните десет години се твърди, че е възлизал на $90,000,000,000.00. Според мен е в пъти повече. съчетано с това, имате до размер на милиарди долари, хазартът в ценни книжа на Съединените щати, който се извършва на същия отворен пазар с отстъпки - хазарт, за който Фед сега харчи $100,000,000.00 на седмица.
„Федералните банкноти се вземат от правителството на САЩ в неограничени количества. Странно ли е, че бремето на снабдяването с тези огромни суми пари на хазартното братство най-накрая се оказа твърде тежко, за да издържи американският народ? Не би ли било национално [бедство] отново да вържем това бреме върху гърба на американския народ и с помощта на дълъг камшик от сурова кожа на кредиторите да го принудим да влязат в още седемнадесет години робство?
„Те се опитват да направят това сега. Те се опитват да вземат $100,000,000.00 от публичния кредит на Съединените щати всяка седмица, в допълнение към всичките си други конфискации и изпращат тези пари на гнусния отворен пазар в отчаян хазарт, за да възстановят грабването си като действащо предприятие.
„Те задължават правителството на Съединените щати в размер на 100 000 000 долара на седмица и с парите купуват нашите държавни ценни книжа за себе си и техните чуждестранни главници. Нашите хора са отвратени от преживяванията на Фед. Фед не произвежда един хляб, един ярд плат, бушел царевица или купчина дървесина чрез своите операции по чекиране на паричния пазар.
"Г-н. Говорител, на 13 януари тази година се обърнах към Камарата по темата за Финансовата корпорация за възстановяване. В хода на моите забележки направих следното изявление: През 1928 г. банките-членки на Фед взеха назаем 60 598 690 000 долара. от Фед върху техните петнадесетдневни записи на заповед. Помисли си. Шестдесет милиарда долара, платими при поискване в злато в рамките на една година. Действителната сума на такива задължения изисква шест пъти повече монетарно злато, отколкото има в света. Такива транзакции представляват безвъзмездна помощ в рамките на една единствена година от около $7 000 000 на всеки член на Фед.
„Ние чудно ли е, че американският труд, който в крайна сметка плаща разходите за всички банкови операции на тази страна, най-накрая се оказа неравностойен на задачата да предостави тази огромна сума в брой и кредити в полза на манипулаторите на фондовия пазар и чуждестранните измамници? „През 1933 г. Фед представи изумителната сума от $60 598 690 000 на своите банки-членки за сметка на наемните работници и данъкоплатците в тези Съединени щати. През 1929 г., годината на срива на фондовия пазар, Фед авансира 58 000 000 000 долара на банките-членки.
„През 1930 г., докато спекулиращите банки излизаха от фондовия пазар за сметка на широката публика, Фед им даде 13 022 782 000 долара. Това показва, че когато банките са залагали на публичния кредит на тези Съединени щати, представени от валутата на Фед, те са били субсидирани до всяка сума, която са изисквали от Фед. Когато измамата започна да пада, банкерите го знаеха предварително и се оттеглиха от пазара. Излязоха с цели кожи - и оставиха хората на тези Съединени щати да плащат на гайдаря. „Моят приятел от Канзас, г-н Макгугин, заяви, че смята, че Фед е отпуснал пари на заем за предисконтиране. Така правят, но дават сравнително малко заеми по този начин. Истинската отстъпка, която правят, е наречена просто стотинка в бизнеса със слотове. Твърде бавен е за истински високи летци. Те го обезкуражават.
„За всеки долар, който са авансирали за отстъпки през 1928 г., те дават заем по 33,00 долара на любимите си банки, за които правят бизнес от няколко милиарда долара данък върху печалбата си в тези Съединени щати.
Измамата на Джон Лоу
„Това е отново измамата на Джон Лоу. Кражбата на Teapot Dome беше дреболия в сравнение с нея. Кой крал някога е ограбил поданика си до такава степен, както Фед ограби нас? Чудно ли е, че напоследък имаше деветдесет случая на глад в една от нюйоркските болници? Има ли чудно, че децата са изоставени?
„Правителството и хората на тези Съединени щати са били измамени от луксозни мошеници, за които придобиването на американски или пакет от облигации на Фед не представляваше по-голяма трудност от изготвянето на безполезно приемане в държава, която не е подчинена на законите на тези Съединените щати, от остри, които не са под юрисдикцията на тези Съединени щати, остри със силна банкова „ограда“ от тази страна на водата, „ограда“, действаща като приемник на безполезна хартия, идваща от чужбина, която я потвърждава и получава валута от Фед за това възможно най-бързо да обменя тази валута за злато и от своя страна да предаде златото на своите чуждестранни конфедерации.
Ивар Кройгер, кралят на мачовете!
„Такива бяха подвизите на Ивар Крюгер, приятелят на г-н Хувър, и неговите гнили пекари от Уолстрийт. Всеки долар от милиардите, които Кройгер и неговата банда изтеглиха от тази страна след приемане, беше изтеглен от правителството и хората на Съединените щати чрез Фед. Кредитът на правителството на Съединените щати му беше предложен от Фед за тяхна лична изгода. Това е, което Фед прави от много години.
„Те търгуваха заслугата на това правителство и [подписа на това] правителство на измамниците и спекулантите от всички нации. Това се случва, когато една държава изостави своята конституция и даде своя суверенитет над публичната валута на частни интереси. Дайте им знамето и те ще го продадат.
„Естеството на организираната измама на Кройгер и фалиралото състояние на комбината на Кройгер бяха известни тук миналия юни, когато Хувър се опита да освободи заема на Крюгер за Германия от $125 000 000 от действието на мораториума на Хувър. Несъстоятелното състояние на измамата на Крюгер й беше известно миналото лято, когато 30 000 000 долара бяха взети от американските данъкоплатци от някои банкери в Ню Йорк с привидната цел да се позволи на Крюгер да отпусне заем на Колумбия. Колумбия никога не е виждала тези пари.
„Естеството на измамата на Крюгер беше известна тук през януари, когато той посети своя приятел, г-н Хувър, в Белия дом. Това беше известно тук през март, преди той да отиде в Париж и да се самоубие.
"Г-н. Председател, мисля, че хората на Съединените щати имат право да знаят колко милиарда долара са били предоставени на разположение на Крюгер и неговия гигантски комбинат от Фед, както и да знаят колко от нашата правителствена валута е била емитирана и загубена при финансирането за тази голяма измама през годините, през които Фед се грижеше за изискванията на Крюгер.
„Преди няколко дни президентът на Съединените щати с бяло лице и ръкостискащи се изправи пред Сената от името на парите и поиска от Сената да наложи данък върху хората, за да могат чужденците да знаят, че тези Съединени щати ще плати дълга си към тях.
„Повечето американци смятаха, че е обратното. Какво дължат тези САЩ на чужденците? Кога и от кого е възникнал дългът? Това беше направено от Фед, когато те продадоха подписа на правителството на чужденци - срещу цена. Това е, което правителството на Съединените щати трябва да плати, за да погаси задълженията на Фед.
Thieves Go Scot Free
„Ще позволите ли на тези крадци да се измъкнат безплатно? Има ли един закон за грабителя, който се приближава до вратата на Министерството на финансите на Съединените щати с лимузината си, и друг за ветераните на Съединените щати, които спят на пода на порутена къща в покрайнините на Вашингтон?
„Железницата в Балтимор и Охайо иска голям заем от хората, наемните работници и данъкоплатците в тези Съединени щати. То моли за дарение от правителството. Стои с шапка в ръка пред вратата на RFC, където всички чакали са се събрали на празника. То иска пари, събрани от хората чрез данъчно облагане, и иска тези пари на бедните в полза на Кун, Льоб и Ко, германските международни банкери.
„Има ли един закон за железопътната линия в Балтимор и Охайо и друг за гладните ветерани, които изхвърли от товарните си вагони онзи ден? Има ли един закон за лъскави и проспериращи мошеници, които се наричат ​​банкери, и друг закон за войниците, защитили знамето? „RFC поема тези безполезни ценни книжа от инвестиционните тръстове с пари от Министерството на финансите на САЩ за сметка на американския данъкоплатец и на заплата.
„Ще отнеме двадесет години, за да изкупим нашето правителство. Двадесет години каторга за изплащане на хазартните дългове на предателския Фед и за огромен наводнение от американски заплати и спестявания, банкови депозити и кредити на правителството на Съединените щати, които Фед изнасяше от тази страна на своите чуждестранни главници.
„Фед напоследък проведе тук кампания срещу натрупването. Те взеха тези допълнителни пари, които бяха убедили американския народ да вложи в банките - изпратиха ги в Европа - заедно с останалите. През последните няколко месеца те са изпратили 1 300 000 000 долара в злато на своите чуждестранни работодатели, на своите чуждестранни господари и всеки долар от това злато е принадлежал на хората на тези Съединени щати и е бил незаконно отнет от тях.
Фиат пари
"Г-н. Председател, в рамките на предоставеното ми време не мога да влизам в конкретна дискусия на Фед. Отделих валутата на Фед за няколко забележки, защото напоследък тук се говори за „фиатни пари“. Какви пари се изпомпват на открития дисконтов пазар и през него в чужди канали и борси? Г-н Милс от Министерството на финансите говори тук за своя ужас от печатните преси и за ужаса си от нечестните пари. Той не се страхува от нечестни пари. Ако беше така, той не би участвал в сегашния хазарт на Фед на гнусния открит дисконтен пазар в Ню Йорк, пазар, на който продавачите са представени от 10 дисконтни корпорации, притежавани и организирани от самите банки, които притежават и контролират Фед.
„Фиат пари, наистина!
„Това, за което се бори г-н Милс, е запазването, цялостно и цялостно, на монопола на банкера върху цялата валута на правителството на Съединените щати.
"Г-н. Председател, миналия декември, представих тук резолюция, с която поисках преглед и одит на Фед и всички свързани въпроси. Ако Камарата сметне за подходящо да проведе такова разследване, хората на тези Съединени щати ще получат информация от голяма стойност. Това е правителство на народа, от хората, за хората. Следователно нищо не трябва да се крие от хората. Човекът, който мами народа е предател на тези Съединени щати.
„Човекът, който знае или подозира, че е извършено престъпление и който укрива и прикрива това престъпление, е съучастник в него. Г-н председател, чудовищно е за тази велика нация от хора съдбите й да се ръководят от предателски правителствен съвет, действащ в таен договор с международни лихвари.
„Фед е положил всички усилия да прикрие правомощията си, но истината е, че Фед узурпира правителството. Той контролира всичко тук и контролира всички наши външни отношения. Той създава и разбива правителства по желание.
„Нито един човек и нито една група хора не са по-закрепени във властта от арогантния кредитен монопол, който управляваше Фед. Това, което националното правителство е позволило на Фед да открадне от хората, сега трябва да бъде върнато на хората. Хората имат валиден иск срещу Фед. Ако това твърдение бъде наложено, американците няма да трябва да стоят на опашката за хляб или да страдат и да умират от глад по улиците. Жените ще бъдат спасени, семействата ще се държат заедно, а американските деца няма да бъдат разпръснати и изоставени.
„Ето една бележка на Фед. Огромен брой банкноти сега се съхраняват в чужбина. Казват ми, че те възлизат на над милиард долара. Те представляват иск срещу нашето правителство, а също и иск срещу парите на нашите народи в размер на $1,300,000,000, които през последните няколко месеца са били изпратени в чужбина, за да изкупят банкноти на Фед и да изплатят други хазартни дългове на предателския Фед. По-голямата част от нашия паричен запас е изпратен в други земи.
„Защо да обещаваме да плащаме дълговете на чужденци към чужденци? Защо на Фед трябва да бъде разрешено да финансира нашите конкуренти във всички части на света? Знаете ли защо беше повишена тарифата? Той беше създаден, за да се спре наводнението от Фед стоки, които се изливат тук от всяка четвърт на света – евтини стоки, произведени от евтино платен чуждестранен труд, с неограничени доставки на пари и кредити, изпращани от тази страна от нечестния и безскрупулен Фед.
„ФЕД харчи 100 000 000 долара на седмица за закупуване на държавни ценни книжа на открития пазар и прави страхотна оферта за чуждестранния бизнес. Те се опитват да направят лихвите толкова привлекателни, че търговците на човешки коси, дестилаторите и други бизнес субекти в чужда земя да дойдат при нея и да наемат повече от публичния кредит на правителството на Съединените щати, за да платят на екипа на Фед, за да го получи за тях.
Планирано е световното поробване
"Г-н. Председател, когато беше приет Фед, хората в тези Съединени щати не забелязаха, че тук се създава световна система, която ще направи спестяванията на американския учител в училище достъпни за продавач на наркотици в Акапулко. Те не са усетили, че тези Съединени щати трябва да бъдат спуснати до позицията на кули страна, която няма нищо друго освен суровини и сърце, че Русия е предопределена да доставя човешка сила и че тази страна трябва да предостави финансовата мощ на „ международна супердържава”. Свръхдържава, контролирана от международни банкери и международни индустриалци, действащи заедно, за да поробят света за собствено удоволствие?
„Хората на тези Съединени щати са силно онеправдани. Те са били прогонени от работните си места. Те са изведени от домовете си. Те са изгонени от наетите им квартири. Те са загубили децата си. Те са оставени да страдат и да умират поради липса на подслон, храна, дрехи и лекарства.
„Богатството на тези Съединени щати и оборотният капитал са им отнети и или са били заключени в трезорите на определени банки и големите корпорации, или са изнесени в чужди страни в полза на чуждестранните клиенти на тези банки и корпорации. Що се отнася до хората в Съединените щати, шкафът е гол.
„Вярно е, че складовете, въглищните складове и елеваторите са пълни, но те са заключени, а големите банки и корпорации държат ключовете.
„Освобождаването на тези Съединени щати от Фед е най-голямото престъпление в историята.
"Г-н. Г-жо председател, днес Камарата на представителите е изправена пред сериозна ситуация. Ние сме попечители на хората и правата на хората им се отнемат. Чрез Фед хората губят правата, гарантирани им от Конституцията. Имуществото им е отнето без надлежно съдебно производство. Г-н председател, общото благоприличие изисква от нас да проучим публичните сметки на правителството и да видим какви престъпления срещу общественото благосъстояние са извършени.
„Това, което е необходимо тук, е връщане към конституцията на тези Съединени щати.
„Старата борба, която се водеше тук по времето на Джаксън, трябва да се води отново. Независимата хазна на Съединените щати трябва да бъде възстановена и правителството трябва да държи собствените си пари под ключ в сградата, предоставена от хората за тази цел.
„Валутата за активи, измислицата на измамника, трябва да бъде премахната. Фед трябва да бъде премахнат и държавните граници трябва да се зачитат. Банковите резерви трябва да се съхраняват в границите на държавите, чиито хора ги притежават, и тези резервни пари на хората трябва да бъдат защитени, така че международните банкери и акцепторните банкери и търговците на дисконти да не могат да ги изтеглят от тях.
„Фед трябва да бъде отменен, а банките на Фед, след като са нарушили уставите си, трябва незабавно да бъдат ликвидирани. Неверните правителствени служители, които са нарушили клетвата си, трябва да бъдат подложени на импийчмънт и изправени пред съд.
„Освен ако това не бъде направено от нас, предвиждам, че американският народ, възмутен, ограбен, обиден и предаден, тъй като е в собствената си земя, ще се надигне в гнева си и ще изметне чейнджърите от храма.
"Г-н. Председател, Съединените щати са в несъстоятелност: те са фалирали от корумпирания и нечестен Фед. Тя се отрече от дълговете си към собствените си граждани. Неговият главен чуждестранен кредитор е Великобритания, а британски съдебен изпълнител е бил в Белия дом, а британските агенти са в Министерството на финансите на Съединените щати и правят инвентаризация и уреждат условията за ликвидация!
Великобритания, партньор в изнудването
“Mr. Председател, Фед предложи да събере изцяло британските искове от американската общественост чрез измама и корупция, ако Великобритания помогне за прикриване на престъпленията си. Британците защитават своите агенти, Фед, защото не желаят тази система за грабеж да бъде унищожена тук. Пожелават им да продължи в тяхна полза! С него Великобритания се превърна във финансова господарка на света. Тя си възвърна позицията, която заема преди световната война.
„От няколко години тя е мълчалив партньор в бизнеса на Фед. Под заплаха от изнудване, или от техния подкуп, или от местното предателство към народа на Съединените щати, служителите, отговарящи за Фед, неразумно дадоха на Великобритания огромни златни заеми, възлизащи на стотици милиони долари. Те направиха това против закона! Тези златни заеми не бяха единични транзакции. Те дадоха на Великобритания право на заем в Съединените щати от милиарди. Тя изстиска милиарди от тази страна чрез контрола си над Фед.
„Веднага след като беше обявен мораториумът на Хувър, Великобритания започна да консолидира своите печалби. След коварното отхвърляне на американските права на конференцията на 7-те сили в Лондон през юли 1931 г., която постави Фед под контрола на Банката на международните разплащания, Великобритания започна да затяга примката на палача около врата на Съединените щати. .
„Тя изостави златния стандарт и се впусна в кампания за изкупуване на претенциите на чужденци срещу Фед във всички части на света. Сега тя изпрати своя съдебен изпълнител Рамзи Макдоналд тук, за да анулира военния й дълг към тази страна. Но тя има тояга в ръцете си! Тя има право на хазартни дългове, които корумпираният и нечестен Фед е направил в чужбина.
„Рамзи Макдоналд, дезертьорът от работническата партия, дойде тук, за да принуди президента да подпише пунктираната линия и това е, което Рузвелт ще направи! Рузвелт ще се опита да прикрие естеството на своите действия от американския народ. Но той ще се подчини на международните банкери и ще прехвърли военния дълг, който Великобритания трябва да плати на американския народ, на плещите на американските данъкоплатци.
"Г-н. Председател, банковата ваканция в няколкото щата беше предизвикана от корумпирания и нечестен Фед. Тези институции манипулираха парите и кредита и караха щатите да нареждат банкови празници.
„Тези празници бяха измислици! „Те бяха генерални репетиции за националния празник, който Франклин Д. Рузвелт обеща на сър Рамзи Макдоналд, че ще обяви.
„Тук нямаше национално извънредно положение, когато Франклин Д. Рузвелт встъпи в длъжност, с изключение на фалита на Фед – фалит, който продължава под прикритие от няколко години и който е бил скрит от хората, така че хората да продължат да разрешават своето банковите депозити и техните банкови резерви и тяхното злато и средствата на хазната на Съединените щати да бъдат задържани в тези фалирали институции.
„Под прикритие хищните международни банкери тайно прехвърлят тежестта на дълговете на Фед към хазната на хората и върху самите хора. Те са фермите и домовете на Съединените щати, за да плащат за кражбата си! Това е единствената национална извънредна ситуация, която е имало тук от началото на депресията.
„Седмицата преди обявения празник в щата Ню Йорк, депозитите в спестовните банки в Ню Йорк бяха по-големи от тегленията. Нямаше бягания по Ню Йорк Банкс. Нямаше нужда от банков празник в Ню Йорк или от национален празник.
Рузвелт и международните банкери
„Рузвелт направи това, което международните банкери му наредиха!
„Не се заблуждавайте, г-н председател, и не позволявайте да бъдете заблудени от другите с вярата, че диктатурата на Рузвелт по някакъв начин има за цел да облагодетелства народа на Съединените щати: той се готви да подпише на пунктираната линия! „Той се готви да анулира военните дългове чрез измама!
„Той се готви да интернационализира тази страна и да разруши самата ни конституция, за да запази Фед непокътнат като институция за пари за чужденци. "Г-н. Председател, не виждам причина гражданите на Съединените щати да бъдат тероризирани да предават имуществото си на международните банкери, които притежават и контролират Фед. Твърдението, че златото ще бъде взето от законните му собственици, ако не го предадат доброволно, на частни интереси, показва, че в нашето правителство има анархист.
„Твърдението, че е необходимо хората да дадат своето злато – единствените истински пари – на банките, за да защитят валутата, е твърдение за пресметната нечестност!
„Чрез незаконната си узурпация на властта в нощта на 5 март 1933 г. и с прокламацията си, която според мен беше в нарушение на Конституцията на Съединените щати, Рузвелт раздели валутата на Съединените щати от златото и Съединените щати Щатската валута вече не е защитена със злато. Следователно е чиста нечестност да се каже, че златото на хората е необходимо за защита на валутата.
„Рузвелт нареди на хората да дадат златото си на частни интереси, тоест на банки, и той пое контрола над банките, за да може цялото злато и златни стойности в тях или дадени в тях да бъдат предадени на хищния Интернационал Банкери, които притежават и контролират Фед.
„Рузвелт хвърли жребия си с лихварите. „Той се съгласи да спаси корумпираните и нечестните за сметка на народа на Съединените щати.
„Той се възползва от объркването и умората на хората и разпръсна мрежата над Съединените щати, за да улови всичко ценно, което беше останало в тях. Той направи голям успех за международните банкери.
„Премиерът на Англия дойде тук за пари! Той дойде тук, за да събере пари!
„Той дойде тук с валута на Фед и други искове към Фед, които Англия беше купила във всички части на света. И той ги представи за изкупление в злато.
"Г-н. Председател, аз съм за принуждаването на Фед да плаща собствените си задължения. Не виждам причина широката публика да бъде принудена да плаща хазартните дългове на международните банкери.
Рузвелт заграбва златото
„С действието си по затваряне на банките на Съединените щати, Рузвелт заграби златната стойност на четиридесет милиарда или повече банкови депозити в банките на Съединените щати. Тези депозити бяха депозити на стойности на злато. С действията си той ги е предоставил на вложителите само на хартия, ако изобщо са платими, и книжните пари, които предлага да изплати на банковите вложители и на хората като цяло вместо техните трудно спечелени златни стойности сами по себе си и са въз основа на нищо, в което хората могат да ги превърнат, споменатите книжни пари са с незначителна стойност като цяло.
„Това са парите на роби, а не на свободни хора. Ако хората на Съединените щати позволят това да им бъде наложено по волята на техните кредитни господари, следващата стъпка в техния низходящ напредък ще бъде приемането на поръчки в фирмените магазини за това, което ядат и носят. Техният случай ще бъде подобен на този на гладуващите въглищари. Те също ще бъдат заплащани с поръчки в магазините на компанията за храни и дрехи, и двете с безразлично качество, и ще бъдат принудени да живеят в къщи, собственост на компанията, от които може да бъдат изгонени само на капка. Повече от тях ще бъдат принудени в трудови лагери за наборна армия под надзор.
„По обяд на 4 март 1933 г., FDR с ръка върху Библията, положи клетва да пази, защитава и защитава Конституцията на САЩ В полунощ на 5 март 1933 г. той конфискува имуществото на американски граждани . Той взе валутата на американския стандарт на стойност. Той се отрече от вътрешния дълг на правителството към собствените си граждани. Той унищожи стойността на американския долар. Той освободи или се опита да освободи Фед от договорната им отговорност за изкупуване на валута на Фед в злато или законни пари на паритет със злато. Той обезцени стойността на националната валута.
„Хората на САЩ сега използват неизкупими фишове за пари. Съкровищницата не може да изкупи тази хартия в злато или сребро. Златото и среброто на хазната са предадени незаконно на корумпирания и нечестен Фед. Оттогава администрацията имаше наглостта да нападне страната за повече злато за частни интереси, като казваше на нашите патриотични граждани, че тяхното злато е необходимо за защита на валутата.
„Той не се използва за защита на валутата! Използва се за защита на корумпирания и нечестен Фед. „Директорите на тези институции са извършили престъпление срещу правителството на Съединените щати, включително престъплението за извършване на фалшиви вписвания в техните книги и още по-тежкото престъпление за незаконно извличане на средства от хазната на Съединените щати! „Златният набег на Рузвелт има за цел да им помогне да излязат от ямата, която са изкопали за себе си, когато са залагали богатството и спестяванията на американския народ.
диктатура
„Международните банкери установиха диктатура тук, защото искаха диктатор, който да ги защитава. Те искаха диктатор, който да ги защитава. Те искаха диктатор, който да издаде прокламация, даваща на Фед абсолютно и безусловно освобождаване от тяхната специална валута в злато или законни пари на всяка Федерална банка.
„Освободил ли е Рузвелт някой друг клас длъжници в тази страна от необходимостта да плащат дълговете си? Направил ли е прокламация, в която казва на фермерите, че не трябва да плащат ипотеките си? Направил ли е прокламация, че майките на гладуващи деца не трябва да плащат сметките си за мляко? Направил ли е прокламация, която освобождава домакините от необходимостта да плащат наем?
Двата вида закони на Рузвелт
„Не той! Той е издал само един вид прокламация и това е прокламация за облекчаване на международните банкери и външните длъжници на правителството на Съединените щати.
"Г-н. Председател, златото в банките на тази страна принадлежи на американския народ, който има договори за книжни пари за него под формата на национална валута. Ако Фед не може да спазва договорите си с граждани на Съединените щати, за да изкупи техните книжни пари в злато или законни пари, тогава Фед трябва да бъде поет от правителството на Съединените щати и техните служители трябва да бъдат подложени на съд.
„Трябва да има ден за разплата. Ако Фед е ограбил хазната, така че Министерството на финансите да не може да изкупи валутата на Съединените щати, за която отговаря в злато, тогава Фед трябва да бъде изгонен от хазната.
"Г-н. Председател, златен сертификат е складова разписка за злато в съкровищницата, а човекът, който има златен сертификат, е действителният собственик на съответното количество злато, подредено в съкровищницата по негова поръчка.
„Сега идва Рузвелт, който се опитва да направи парите на Съединените щати безполезни, като неправомерно декларира, че те вече не могат да бъдат превърнати в злато по волята на притежателя.
„Следващият успех на Рузвелт за международните банкери беше намаляването на заплащането на всички федерални служители.
„Следващи по ред са ветераните от всички войни, много от които са на възраст и информират, и други болни и инвалиди. Животът на тези мъже беше коригиран за тях чрез актове на Конгреса, определящи размерите на пенсиите, и въпреки че се има предвид, че всеки гражданин трябва да се жертва за доброто на Съединените щати, не виждам причина тези бедни хора, тези възрастни Ветераните от гражданската война и вдовиците от войната и полугладните ветерани от световната война трябва да бъдат принудени да се откажат от пенсиите си за финансовата изгода на международните лешояди, които ограбиха хазната, фалираха страната и предателски предадоха Съединените щати на чужденец враг.
„Има много начини за набиране на приходи, които са по-добри от този варварски акт на несправедливост.
„Защо не съберат от Фед сумата, която дължат на Министерството на финансите на САЩ като лихви върху цялата валута на Фед, която са взели от правителството? Това би вкарало милиарди долари в хазната на САЩ.
„Ако FDR е толкова честен, колкото се представя, той ще направи това незабавно. И в допълнение, защо не принуди Фед да разкрие печалбите си и да плати на правителството неговия дял?
„Докато това не бъде направено, е голяма нечестност да се говори за запазване на кредита на правителството на САЩ. „Собствената ми заплата като член на Конгреса беше намалена и макар да съм готов да дам своята част от нея, която ми беше отнета, на правителството на САЩ, съжалявам, че САЩ претърпяха да бъдат намалени толкова ниско от лешоядите и мошениците, които управляват рулетката и фаро масите във Фед, който сега е задължен да се хвърли на милостта на своите законодатели и служители, чиновниците и бедните пенсионери и да вади пари от нашите джобове, за да прави добре дефалкациите на международните банкери, които бяха поставени под контрола на Министерството на финансите и получиха монопола на американската валута от неправилно родения Фед. „Знам добре, че международните банкери, които се приближават до вратата на Министерството на финансите на Съединените щати със своите лимузини, гледат с презрение членовете на Конгреса, защото ние работим за толкова малко, докато те теглят милиони годишно. Разликата е, че ние печелим или се опитваме да спечелим това, което получаваме - и те крадат по-голямата част от вземанията си.
Врагове на хората, които ограбват
„Не обичам да виждам вивисекции, извършвани върху човешки същества. Не ми харесва да виждам американския народ, използван за експериментални цели от кредиторите на Съединените щати. Те прогнозираха помежду си, че ще могат да създадат тук състояние, при което американските граждани ще бъдат напълно смирени и оставени да гладуват и без пари по улиците. „Фактът, че те направиха това твърдение, докато подклаждаха своя заговор срещу Съединените щати, че им харесва да виждат човешко същество, особено американец, препъващо се от глад, когато ходи. „Трябва да се направи нещо по въпроса, казват те. Ястия от пет цента или нещо подобно! „Но FDR няма да позволи на Камарата на представителите да разследва състоянието на Фед. FDR няма да направи това. Той има определени международни банкери, които да служи.
„Международните банкери винаги са мразели нашите пенсионери. Човек с малка пенсия е подопечен на правителството. Той не зависи от тях за заплата или заплата. Те не могат да го контролират. Те не го харесват. Затова им доставяше голямо удоволствие да нарязват ветераните.
„Но FDR никога няма да направи нещо, което да смути финансовите си поддръжници. Той ще прикрива престъпленията на Фед.
„Преди да бъде избран, г-н Рузвелт се застъпваше за връщане към по-ранните практики на Фед, като по този начин признаваше неговата корупция. Демократическата платформа се застъпва за промяна в персонала на Фед. Това бяха стръв за кампанията. Както ми отбеляза напоследък виден демократ; „Няма нова сделка. Същата стара тълпа контролира."
„Исковете на чуждестранните кредитори на Фед нямат законова сила. Чуждестранните кредитори бяха получатели – и желаещи получатели – на откраднати стоки! Те са получили чрез своите банкови огради огромни суми валута и тази валута е била незаконно отнета от Министерството на финансите на Съединените щати от Фед.
„Англия откри нередностите на Фед доста рано в операциите си и очевидно от страх Фед от години е търпял да бъде изнудван и да накара Англия да участва в бизнеса на Фед. „Фед неправомерно е взел много милиони долари от публичния кредит на Съединените щати и ги е дал на чуждестранни продавачи под гаранцията на дългови книжа на чуждестранни купувачи при чисто чуждестранни сделки и когато чуждестранните купувачи са отказали да изпълнят задълженията си и Фед не видя честен начин да върне откраднатите стоки обратно в тяхно притежание, те решиха чрез контрол на изпълнителната власт да накарат американския народ да изплати загубите си!
Конспирация на военните дългове
„Те също така влязоха в заговор, за да лишат народа на САЩ от правото им на собственост върху военните дългове и не могат да направят това по начина, по който са възнамерявали, сега са ангажирани в опит да понижат американския долар, така че чуждите правителства дълговете им към тази страна ще бъдат нарязани на две, а след това чрез други злобни подмолни договорености те предлагат да върнат остатъка.
„Що се отнася до САЩ, хазартните гишета нямат правна репутация. Министерството на финансите на САЩ не може да бъде принудено да поправи хазартните начинания на корумпирания и нечестен Фед. Още по-малко трябва да се използват банковите депозити на САЩ за тази цел. Още по-малко националната валута трябваше да бъде превърната в невъзстановима в злато, за да може златото, което е натрупано и съхранявано за изкупуване на валутата за американски граждани, да се използва за плащане на хазартните задължения на Фед в полза на Англия. „Американският народ трябва да има своето злато в свое собствено притежание, където то не може да бъде държано по тайно споразумение за никоя чужда контролна банка, световна банка или чужда нация. Нашите собствени граждани имат предходни претенции за това. Хартията [мъжете с пари], която притежават, заслужава изкупуване много повече от американската валута и кредит, които са откраднати от САЩ
„Защо чужденците трябва да бъдат превърнати в предпочитани кредитори на фалиралите САЩ? Защо изобщо трябва да се третират САЩ като банкрут? Това правителство има огромни суми, дължими от Фед. Директорите на тези институции са хора с голямо богатство. Защо виновните трябва да бягат от последствията от своите престъпления? Защо хората от тези САЩ трябва да предават стойността на своите депозити в златни банки, за да изплатят хазартните дългове на тези банкери? Защо Рузвелт трябва да обещава на чужденците, че САЩ ще играят ролята на добър съсед, „изпълнявайки задълженията си“?
„Нека Фед да изпълни собствените си задължения.
„Всеки член на Фед трябва да бъде принуден да се отпусне и всеки банкер за приемане и всяка дисконтна корпорация, която е направила незаконни печалби чрез публичен кредит, незаконно иззет от хазната на САЩ и нает от мошениците и лешоядите на Фед, трябва да бъдат принудени да се изхвърлят.
Федералният резерв не плаща данъци
„Дълговете на х




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. dovolen - Тато, Хвани се да работиш, вместо ...
25.06.2022 07:44
Тато,
Хвани се да работиш ,вместо да.ми дремеш 24/7 часа в блога и фейса.
Направил си над 200 профила и по - цял ден от един влизаш ,от друг излизаш,от трети сам си коментираш и т.н.
Тато шизофренията ти е в активна фаза.
Почвай да си пиеш хапчета редовно.
И все тъмните хакери му били виновни.....оправдания за.пред маса.
Я се погледни в огледалото какъв мрак,каква тъмнина,каква злоба лъха от изгривеното ти от шизофрения лице....
Да.продължавам ли с градивната критика не Пацуцу Георгиев?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39751779
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031