Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2020 14:58 - Християнство за продан 2 част, просперитетното християнство
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 2118 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.10.2021 17:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
През 70-те години на ХХ век от Америка започва да се разпространява евангелието на просперитета, което е пълно с лъжедоктрини, изместващо центъра на христовото учение и нямащо нищо общо с ранното християнство, където сребролюбието е наречено "корен на всякакви злини":

"Защото сребролюбието е корен на всякакви злини" (1 Tимотей 6:10)

Различните хора имат различни задължения и служения пред Господа и съответно нужда от различни средства за тези им дейности. Също така в зависимост от това с което се занимават различните християни имат различни финансови постъпления, някои повече, други по-малко, но с появата на доктрината за просперитета в Америка някои хора полагат основа не на вяра в Бог и светите писания, но на изопачено трактуване на отделни стихове с цел манипулиране на по-неуката и лековерна част от християните, която не си чете библиите и не разсъждава достатъчно с идеята, че всички трябва да бъдат богати1. По този начин с помощта на някои проповедници с прегоряла съвест се разпространява идеята за "сеенето" и църквата или някои проповедници се превръщат в доячи на стадото от глупци.

    image

Обикновено семето не е фиксирано. Който, колкото реши да даде, но се срещат и по-големи наглеци, които направо казват по колко трябва да им изпратят. Така например през 2013 г. тексаският проповедник I.V. Hillard заявява, че Господ му казал, че хората от църквата трябва да му дадат семе по 52$ за да си ъпгрейдне хеликоптерчето и хората, които посеят в рамките на 52 дни или 52 седмици ще получат "транспортно благословение". Така, като се вземе предвид, че църквата му се състои от над 28 хиляди души, ако една трета му дадат "семе" ще ви стане ясно, за каква сума става въпрос.  

imageimage                            image                 
image

На подобен принцип Майк Мъдок казва да посяват при него по 58$ месечно, понеже в Библията имало 58 благословения. Друг път той казва: "Ние молим Светия Дух за 300 партньори тази седмица, които ще отделят семе от 300$". Mърдок обявява стократно възстановяване заявявайки, че който посее 1 000 $ ще получи 100 000$. И въпреки гнусния секс скандал на сбъркания пастор все още продължава да ръси просперитетни глупости и се намират наивници, които да "засяват" в него. Той кара неговата конгрегация да му купят два самолета Cesna Citation и се хвали, че вторият бил три пъти по-скъп от предния. Mърдок обича да ходи в Нигерия, където някои просперитетни църкви го посрещат подобно на "царско дете" или президент на някоя държава - по-горе на снимкитe.

image

                                    image

Някои пастори до такава степен са научили стадото си да им дава пари и да им купува разни неща, че примерно църквата на чернокожия пастор John Gray от Грийнвил около началото на 2019 г. му купува къща за милион и осемстотин хиляди долара. Шишкавият 116-120 кг просперитетен пастор, който като ръководител на църква би се очаквало да пости по-честичко, но явно не го прави е известен с това, че малко преди това купил за жена си Ламборджини за 200 хиляди долара източени от църквата. Подробност е, че през януари 2019 г. признава пред църквата си Relentless Church, че е изневерявал на жена си.

Алчните просперитетни пастори и проповедници карат изключително скъпи и луксозни коли, които са си купили за сметка на паството от дарителите и смятат, че трябва да имат някои от най-скъпите играчки направени в тази област. Някои проповедници дори се надпреварват, кой ще има по-скъпа и по-хубава кола.

image

                       Автомобилът Ferrari 458 Italia на проповедника Ed Young

image

Ed Young от Fellowship Church има имот за четири милиона и разбира се самолет за 8 милиона и 400 хиляди долара, които изплаща църквата

image

Проповедникът Ron Gibson от църква Life Church of God in Christ с 4 000 члена има няколко коли, сред които Ferrari F 430 Spider (на снимката) и Bentley. Той казва на паството си: "Вие виждате моето Бентли и моята слава, но вие не знаете историята ми"

image

Автомобилът Бентли на проповедника от Лос Анжелис Clarence McClendon oт църква Full Harvest International Church наброяваща 3 500 души

image

Ферарито на Лос Анжелиския "епископ" - пастор Noel Jones от църква City of Refugee съставена от 20 000 души

                image

Просперитетният пастор Leroy Thompson, кара неговото паство да повтаря: "Пари елате към мен", казва на хората да постилат долу пред неговия амвон купчини от пари и стъпвa, бяга и скача върху парите, както на снимката. Той е автор на книгата Money Cometh - Пари елате. Друга от книгите му се казва Sow & Grow Rich - Посей и стани богат.

                    image

Пасторът Лерой Томпсън ползва скъпи автомобили, сред които Ролс ройс. През март 2010 си взима нов скъп самолет Dassault Falcon 900 B, който нарича The Weapon of Prosperity II (Оръжие на просперитета II), а предния самолет Citation III става The Weapon of Prosperity I (Оръжие на просперитета I). Като купил втория си самолет, тъй като му останал дълг за доизплащане от 8 милиона и половина през 2010 г. направил изявление пред вярващите, че му трябват 8 500 души, които да посеят в него 1000 долара, за да си изплати самолета.

                     image

                          Луксозната къща с басейн на Лерой Томсън

Когато отиват да "благовестват" проповедниците вълци в овчи кожи, които сами се наричат "царски деца" отсядат в най-скъпото ниво хотели за от 5-10 до 15 хиляди $ апартамента за вечер, купуват си костюми или ги правят по поръчка за по 10 или повече хиляди долара и всичко това от джобовете на дарителите. Всяка година многократно, до над двайсетина пъти хoдят на почивки за сметка на дарителите с пари от служенията, примерно на Каймановите острови, на Карибите, Хавай и др. Taка за сметка на дарителите на които казват, че им трябват пари "за благовестване" подобни проповедници живеещи в извратен лукс и разкош си купуват скъпи къщи и имения в различни държави, за да не могат или да е трудно да ги проследят, яхти, самолети, скъпи украшения от злато и диаманти и не на последно място скъпи коли. Те си определят големи заплати и хонорари, а също и отпуски до някой остров и всичко това се заплаща от дарителите, които "посяват" в тях. Така например от около 2000 г. насам Глория Копланд си пише 400 хиляди $ годишна заплата, а за всяко гостуване за проповядване някъде си прихваща хонорар от по 10 хиляди $. 

image

Имението на Кенет Копланд във Форт Уорт, Тексас на стойност 10 милиона и 825 хиляди долара

Известна е лъжата на един проповедник, който казва, че Господ му бил казал да си купи различна кола за всеки отделен ден от седмицата, а друг си разширява за няколко милиона $ хангара за самолети и подбужда наивниците да му изпращат пари, за да има и още някой подобен самолет (струващ 50-60 милиона$) и за жена му. Лъжепроповедникът Кенет Копланд има в Тексас хангар с пет самолета и се състезава с Джеси Дуплантис, който в момента има само три самолета в наличност, Frederick K.C. Price има два самолета Gulfstream. Освен че всеки месец  дарители му изпращат различни суми пари. До преди 5-10 години имотът на Кенет Копланд се определяше на 300 милиона.

      image

Според просперитетъджийския сайт beliefnet.com богатството на Копланд през 2019 г. достига 760 милиона долара, където него и други подобни измамници придобили богатство за сметка на дарителите ги хвалят. Наглецът обявява, че Господ очаква дори от загубилите работата си хора да му изпращат пари, които нарича "семе", което, като го получи ще даде десетократно умножени плодове на дарителя. Подобен сорт проповедници и пастори проповядват, че първо пасторът трябва да бъде богат, а след него и тези, които му дават парите във формата на семе. Така от една страна се обогатяват от наивниците, а от друга сред вярващите се опитват да развиват алчност и желание за придобиване на богатство. Исус предупреждава:

"Внимавайте и се пазете от всяка алчност, защото животът на човека не се състои в изобилието на имота му " (Лука 12:15)

За да развият ореол около себе си и да се самопоставят за благословени над другите, както и с цел да се предпазят просперитетъджиите заявяват, че Господ първо трябва да говори на пастора, а чак след това може и на останалите. Той Господ излиза, че не можел според тях да Си говори, на който Той избере, но обезателно трябва първо да говори на "лидера". Такива хитреци се цанят за лидери и специално избрани и очакват да мамят християните, да им ошушкват парите, като им казват, че ще станат богати и в същото време искат хората да си мълчат да не казват лоша дума срещу тях и да не ги осъждат за безскрупулните им методи и начин на живот. За да се предпазят от изобличения заявяват манипулативно, че не могат да бъдат "съдени" от останалите християни. Така те превръщат християнството в стока, която се продава и християните в стадо, което по всякакви начини трябва да бъде доено. Покрай това се появяват няколко лъжедоктрини, сред които мога да спомена лъжедоктрината за "авторитета на пастира" или "авторитета на лидера", която разглеждам по-сериозно в книгата си и по-накратко обсъждам в постинга "Как да разграничаваме църквите от сектите и култовете" от преди 8 години (вече посетен около 11 хиляди пъти).

"Онези, които съгрешават изобличавай пред всички, за да имат и другите страх" (1 Тимотей 5:20)

"И не участвайте в безплодните дела на тъмнината, а по-добре ги изобличавайте" (Ефесяни 5:11)


И за да разбъркват умовете на християните пишат статии и книги пълни с лъжи и изопачаване на Божието слово в лъжедоктрини, проповядват по набедени за християнски телевизии и подготвят кадри в библейски училища и университети, и правят "конференции за лидери" и проповядват изопъчено по ефирни телевизии. До разпространението на интернет поне 99% от телепроповедниците са били измамници проповядващи дефектно Библията. Но с навлизането на интернет могат да се видят и много добри проповедници.
Книгите на просперитетъджиите, където поучават в "сеене" обикновено са свързани с такива слогани, като "Просперитет и вяра", "Свръхестествени принципи", "Ключове за благословение" и "Успех и вяра". Те наричат сеенето "сеене във вяра" Seed of Faith. Спекулирането с вярата стига до там, че просперитетъджиите наричат тяхното движение "Движение на вярата", което по-скоро звучи, като подигравка с учението на Исус Христос, който казва:

"Никой не може да служи на двама господари, защото или ще намрази единия, а ще обикне другия, или към единия ще се привърже, а другия ще презира. Не можете да служите на Бога и на мамона." (Матей 6:24)

"Истина ви казвам: Мъчно ще влезе богат в небесното царство." (Матея 19:23)

"Колко трудно ще влязат в Божието царство, онези които имат богатство. Защото по-лесно ще е камила да премине през иглено ухо, отколкото богат да влезе в Божието царство."
(Лука 18:24-25)

Движението на вярата в САЩ заема над 30% от църквите, но различни учения от тези лужепроповедници и лъжеучители са засегнали поне около 50-60% от християните, тъй като на техните турнета присъстват хора от всякакви църкви, както и различни хора ги гледат по телевизиите.

Просперитетните пътуващи проповедници са осмяти много добре в комедията Leap of Faith (Скок във вярата) на холивудския актьор Стийв Мартин.

              image
        

           Книгата "Просперитет и успех" на Джери Савел, която се продава за 40$

                             image

  Дълги години Джери Савел ползва самолет Chesna 500 Citation Longwing, който преди няколко години прехвърля за колекцията на Кенет Копланд и се насочва към по-бързия модел Citation Mustang. Toй взима първия си самолет още през 1976 г.

Oсвен сеенето има и сериозни злоупотреби с десятъците, сред които задължителен десятък или фиксиран десятък, но ако случайно си отворитe Библиите ще видитe, че в Новия завет никъде не се говори за десятъци, а единствено доброволни дарения за нуждаещите се вярващи, които нямат, не на тези, които имат. Ето един фрапиращ случай. Кендис Петерсън, сама майка с дете с финансови проблеми се премества в Тампа, Флорида и започва да посещава църквата Mount Moriah Primitive Baptist Church и на шестия месец й съобщават, че трябва да плаща по 50 долара десятък, което не е по силите й, ако ли не да напусне църквата. Църквата също й дава да попълни годишен формуляр за членство в църквата, който струва 250 $ и още й нарочват да даде пари за задълженията на църквата и общо се получават хиляда долара и в края на краищата се стига до това, че или плаща хиляда долара или напуска църквата. Църквата също изисква децата да дават по 5 долара на месец и два пъти годишно да попълват формуляри съпровождани от по 15$.

Понякога по-смислената част от хората в църквите протестират срещу пастори, апостоли и епископи, които имат пари, живеят богато, а искат от конгрегацията си пари или фиксирани десятъци. Пасторите имат право да взимат пари от църквата единствено, ако са бедни и нямат, а не, ако са богати или добре финансово. Не може пастор да има добре платена работа или частен бизнес и в същото време да взима пари от църквата. Църквата не е място за обогатяване и ако някой пастор работи нещо няма право да взима пари! Така хората през август 2018 г. от чернокожата църква Great Faith Ministries International на епископа, вече определил се за апостол Wane. T. Jackson от Детройт, който решава да им иска по 300, а след това по хиляда долара се надигат против него и в църковната сграда започва бой и размирици. Проповедникът мазник Джаксън кара Ролс ройс и живее в лукс от дарителите, през последните няколко години има няколко различни регистрации в Детройт за живеене (има няколко имота на стойност по няколко милиона), но явно няма да е за дълго.

image

Входната страна на огромно многокрило историческо имение в Northwille с водопад, малко езерце, рекичка и голф игрище собственост на Уейн Т. Джаксън. Това е един от няколкото имота на Джаксън.

Някои от проповедниците измамници променят местата на църквите си в различни щати, като Роберт Тилтън, Тод Кунтц или Бени Хин. Друг случай с бунтове на вярващи, който мога да спомена е пред църквата на Бени Хин в Орландо, Флорида, където над 400 души вярващи протестират против неговите измами, лъжедоктрини, лъжливи пророчества и луксозен начин на живот за сметка на лъганите дарители и известно време след това, за да прикрие игрите си от възникналия скандал наречен от шерифа Church Gate и да се предпази от бунтове на вярващи Бени Хин измества централата на служението си и църквата в Grapevine, Тексас. Oщe след издаването на лъжливите книги Добро утро Святи Дуще и Добре дошъл Святи Душе изпълнени с лъжи, измислени и преиначени истории и измамни доктрини в началото на 1993 г. е първият разследващ филм за Бени Хин нa Inside Edition. По това време Бени Хин лъже, че живее скромно, но ползва скъп автомобил Мерцедес, има къща за 685 хиляди $ в Орландо, Флорида и отклонява още големи суми от дарители за различни негови прищявки. Оттогава насам на различни места по света различни църкви и общности по различни континенти протестират против Бени Хин, като на Фиджи, Италия, Индия, а във Великобритания отказват стъпването и кацането му. 

Друг трик е лъжливата идея за помазанието и просто някои хитреци изискват пари, за да получат желаещите помазание или доктрината с ново помазание (за подробности около измамата и лъжедоктрината с помазанията четете книгата ми).  

А какви мислите, че са заплатите на просперитетните учители в техните библейски училища и университети, където прокарват лъжедоктрини? - Разбира се огромни. Така например Джери Фолуел Младши от университета Liberty получава за две години милион и 250 хиляди годишно, а когато напуска получава 8 милиона долара, като обезщетение.

Исус Христос, казва за такива:

"Колко трудно ще влязат в Божието царство, тези които имат голямо богатство" (Марк 10:34)

 В Новия завет е предсказано за такива лъжливи учители - проповедници:

"Но е имало лъжливи пророци между людете, както и между вас ще има лъжливи учители, които ще въведат тайно гибелни ереси, като се отричат даже от господаря, който ги е купил, та ще навлекат на себе си бърза погибел. И мнозина ще последват техните похотливи дела, поради които човеци пътят на истината ще се похули. От алчност те ще ви мамят с присторени думи; но тяхната присъда, отдавна приготвена не се забравя, и тяхното погубление не дреме." (2 Петрово 2:1-3)

image

Eднотo oт петте самолетчета на Кенет Копланд, който казва, че обикновените самолети са пълни с демони, поради което на него му трябвало дa си има частни самолети и както виждаме предпочита специални модели. По случайност откриваме, че Кенет Копланд е пилот и сам обича да си кара самолетчетата. (Във втория клип можете да го видите и как се държи и отговаря докато Lisa Guerrero се опитва да му вземe интервю, на по-голям екран се виждат ясно и изключително злите му очи, вижда се как гледа зло от него, просто е невероятно и шокиращо.) Алчният Копланд иска да има най-добрия самолет, който е създаден. Кенет Копланд е запален ловец и освен другите цели с които си лети на някъде, той пътува със самолетите си до различни страни на лов, като примерно Индонезия.
image

Самолетчето Falcon 7X за 54 милиона долара, което си е нарочил Джеси Дуплантис. Разследванията показват, че той използва частните си самолети, за да си отиде от Форт Уорт, където живее Кенет Копланд до неговото имение в близост до Ню Орлиънс, като полетът му струва 14 000 долара, докато с официалните линии е само 180 долара. През 2006 г. Дуплантис лети 16 пъти до Хавай и обратно. А да не пропусна, че мнозина от проповедниците със самолетчета си ги ъпгрейдват с още екстри, понякога за по половин - един милиона, примерно решават да сменят дръжките в самолета със златни или цокалото в самолета, където ходят по голяма нужда със златно.

image

Дуплантис със снимки на неговите четири самолета в телевизионно предаване

image

Джеси Дуплантис казва, че не може да се спре на един самолет, но трябва да има няколко

image

  image

Огромната къща имение в колониален стил на Дуплантис с 25 стаи на River Road в предградията на Destrehan, Луизиана на стойност три милиона$. Той има още една къща на Ormond Boulevard с 20 стаи.

image

                                             Втората къща на Дуплантис

image

Джеси има и колекция от няколко луксозни автомобила, сред които  Rolls Royce Phantom (на снимката) за 349 хиляди$, Bentley и Aston Martin.

image                 
Moделът Canadiar CL-600 Challenger S, който ползва Джойс Мейър по нейните думи струвал десет милиона долара. Когато преди години започнали да критикуват и да правят забележки за луксозния начин на живот с ползването на скъп частен самолет купен за пари от служението й получени от обикновени дарители "посяли" в нея, тя нагло казала: "Няма нужда да се извиняваме, че сме благословени". Когато обаче започнало сенатското разследване срещу нея и още няколко просперитетни проповедника за "измами в особено голям размер" Джойс си продала самолета и си купила с няколко милиона по-евтин Gulfstream IV, който също си е луксозен и скъп самолет. Повече от явно е, че разликата в цените между двата самолета ще да е поне десетина милиона.

image

                                                Bombadier 700 1A10

image

Другият самолет Hawker 800 XP с който Пол и Ян Кройч понякога летят до африкански държави

Измамниците от така наречената "християнска телевизия" TBN Ян и Пол Кройч, които разгледах по-обстойно в първата част на поредицата "Християнство за продан, кончината на създателя на християнската телевизия TBN и развитието на сектите" ползват самолет Bombardier 700 1A10 за 8 милиона, а също и Hawker 800 XP за 13 и половина милиона.  Те ползват Ролс Ройс автомобил.
image

Къщата на Тод Уайт в неоромански стил, чиито приходи са от порядъка на по над половин милион $ на година. За 2015 г. са над 600 хиляди $.

image

                                                       Toд Уайт с растите

image
       Имението на Джойс Мейер с различните части, от които се състои

1 Къщата на Джойс и Дейв Мейър (само двамата живеят там).
Придобито на 27 февруари 1999 г.
Приблизителна цена на покупката 795 000 $. Разходи за подобрения 1.1 милиона $.
Съдържа: шест спални, пет бани, басейн, осем гаража с климатици и голф игрище.
В близост над нея на снимката е и къщата за гости с две спални и беседка.

2 Къщата на дъщерята Сандра Маколм и съпругът й Стийв
Придобита на 12 февруари 2002 г.
Приблизителна цена на покупката 400 000 $. Разходи за подобрения 250 000 $.
Съдържа: четири спални, три цели и 2 половини бани, стая All season, молитвена стая, медийна стая и домашен офис.

3 Къщата на сина Дейвид Мейер и Жена му Джой
Придобита на 18 юни 2001 г.
Приблизителна цена на 725 000 $. Разходи за подобрения неизвестни.
Съдържа: 2 Story Colonia, четири спални, две половини бани, два гаража и приходяща барака.

4 Къщата на дъщерята Лаура Холцман и съпруга й Дъг
Придобита на 7 март 2001 г.
Приблизителна цена 350 000 $. Разходи за подобрения 3 000 $.
Съдържа три спални, две спални с противопожарни

5 Къщата на сина Ден Мейър и съпругата му Чарити
Придобита на 13 май 2000 г.
Приблизителна цена 200 000 $. Подобрения за 33 000 $.

         image

Къщата на чернокожия пастор Еди Лонг от Атланта, който обича да ползва златни гривни и диаманти, купена през 2005 г. за един милион и сто хиляди $. Той кара Бентли, носи ролекс и ходи с бодигардове, като мафиотски бос. A това, че четирима млади мъже от църквата го съдят за хомосексуални посегателства срещу тях са просто подробности от интимния му живот.

   image     

image      
Джоел Остийн е известен с най-голямата мегацърква в САЩ - Lakewood church състояща се от над 52 хиляди души и за чиито проповеди по време на крусейд се продават билетчета дори по ибей от по 40$ до 850$ на черно.
Когато на 17 ноември 2019 г. се очаква гостуването на неделната служба на Кени Уест, който издаде неговия албум с християнска насоченост Jesus is King - Исус е Крал безплатните билети на Lakewood Church на Остийн в Хюстън започват да се предлагат на черно по 300$ в Туитър. Кени Уест е противоречива личност и не е ясно дали наистина се е покаял и е станал християнин или използва християнството, за да продава албума си. Женен за блудницата Ким Кардашиан, два пъти развеждана започнала кариера от порно през 2003 с друг рапър - Ray J (най-развратената музика в наши дни са рап и RnB), през март 2021 е засякан поредно да й изневерява. След издаването на албума започва да прави госпел изяви наречени Sunday service. Зa съпоставка може да се спомене, че когато се появява първата масова група (глем метъл - мелодичен рок стил) Stryper с милионни продажби и текстове с християнска насоченост телепроповедника Джими Суагарт излиза по телевизия TBN набедена за християнска и заявява против тях манипулативно: "не хвърляйте бисерите на свинете". След годинa - две Суагарт е уличен за ходене по проститутки, признава си публично и се покайва по телевизията пред милиони зрители, а няколко години по-късно отново е заловен на калъп с проститутка и е наречен от медиите "сериен грешник". Случаят става световноизвестен и е причина за похулването на телепроповедниците - различни рок и метъл изпълнители правят песни за лицемерието на този тип проповедници, сред които могат да се споменат Оzzy, Франк Запа, Anthrax. В същото време вокалистът на Stryper - Майкъл Суит започва да води църковните служби в Sanctuary Church - църквата за рокаджии и глем метъли, която в началото при откриването си се е състояла от 400 души (в началото пък църквата на Джон Остийн е 180-200 души и при сина му Джоел стига големия брой посетители).

image

                                              Лейкууд чърч на Остийн

image

           Мегацърквата Crossroads в Синсинати състояща се от 35 хиляди души

През 2002 г. Джоел Остин се сдобива с пари от служението с къща за един милион в Tanglewood, която вече е на стойност 2.9 милиона с допълнителните надстройки и ъпгрейди, а през 2010 г. си купува още една къща в Tall Timbers за 10 милиона и половина (на по-долната снимка къщата имение). Къщата има шест спални, шест бани, три асансьора, една стая за гости и закрит басейн.

image
image

                   Остийн има скъп самолет за 86 милиона $ модел Аirbus A 319.


image

Луксозните къщи на Крефло Долар. През 2006 г. в записките от разследването на сената на щата Джорджия се споменава, че пасторът Крефло, който си е прекръстил фамилията на Долар от Атланта има две къщи. Едната на 4695 Хамден Форест Траейл, която по-рано е била църковна собственост и дори по време на разследването не става ясно, дали е дал някакви пари за нея и никой от ръководството на църквата не е наясно платено ли е нещо за нея или не. Другата е на 1811 Sandy Creek Fayetteville придобита през 2004 г. зa два милиона и 65 хиляди долара. Крефло Долар има самолет Gulfstream V 650 на стойност 5 милиона $. Известен е неговият лаф, като го изобличавали за скъпите самолети, които си купува: "Ако искам да вярвам за самолет за 65 милиона от Господа, не можете да ме спрете".

image

                             Крефло Долар с неговия Gulfstream

image

Един от имотите на Бени Хин. Както гледал някакво предаване по телевизията на Бени Ментето му щумнало да си купи по едно мъничко имотче, историческа забележителност в Северна Италия, край езерото Комо, ей тъй, да си има. По официални данни служението Бени Хин, което се явява, нещо като корпорация изкарва от 100 до 100 и няколко милиона $ на година и по време на турне за точене на пари наричано поход (crusade) пасторът се движи с охрана, която му струва от 10 до 20 хиляди $ за вечер. Наема хотелски стаи - кралски апартаменти за от 6 до 9-10 хиляди $ за вечер с пари от поселите в неговото служение, а веднъж в Гърция и за 15 хиляди. A товa, че самолетът му Gulfstream G4SP струва 60 милиона $ са подробности. Една от неговите уникални изцепки е, че не иска да ходи по улици от злато на небето, но сега иска да ходи по улици от злато.

        image

Бени Хин хванат за ръка с преплетени пръсти с любовницата си. Заловен със снимков материал от американския таблоид National Enquierer с телепроповедничката Пола Уайт (два пъти развеждана2 и от 2015 г. омъжена за трети път) в Рим през август 2010 г. и уличен в няколко лъжи. Да се уточни, че разходката със забежката в 5 звезден хотел на мошеника е осъществена с пари от дарителите предназначени за "благовестие" и са отчетени, като "разход" от служението му. Това че в луксозния хотел е записан под фалшиво име никой дори не поставя под въпрос, предвид много по-големите лъжи.

                           image

                                                Самолетът на Бени Хин

                         image

Луксозната къщата на Бени в Дана Поинт, Калифорния. Не е известно по колко къщи и имота имат такива проповедници - изедници по цял свят. Примерно друг имот на Бени се намира в Лас Колинас, недалеч от Далас, има си във Флорида, а и на други места.

            image

             Хасиендата за 12 милиона на Бени Хин в Южна Калифорния

                                image

  Едно от имотчетата на Бени, местенцето му в Малибу в близост до Лос Анжелис.


Ще използвам цитат от книгата ми "Кой е Бени Хин":

"Чрез доктрината за просперитета и идеята, че всички християни трябва да бъдат богати се насърчава алчността и така вместо да живеят скромно те искат постоянно  да имат повече и да притежават различни неща, като скъпи коли, къщи, яхти, нови технически уреди и т.н. През първите няколко века на християнството се е считало за достойно и похвално човек да живее скромно, без да алчнее, но вече центъра на много християни се е променил и те искат да имат, да имат, да имат. Те си казват: "защо този и този човек има еди-какво си, а аз нямам" и изцяло са излезли от основните принципи на учението на Исус Христос. Скромността за тези псевдо-християни вече не е добродетел, а уважаваните по църквите са богатите, които лесно заемат високи постове:

„А благочестието със скромност е голяма печалба.” (1 Тимотея 6:6)

В различни страни по света могат да се наблюдават случаи християни, които да крадат, за да могат да „посеят” парите." (Кой е Бени Хин)

Това е болна тема в харизматичното християнство, където всички тези изопачени идеи постепенно ескалират, а жадните за новости християни си чешат ушите от лъжливи учители и проповедници в овчи кожи. Проповедници, като популярният от 30-тина години Туфик Бени Хин3 (натурализиран американец от арабско - арменски произход) обикалят и обещават изцеление и прибират парите на хората, както като дарители, така и с различни други не до толкова учтиви методи. Тъй като в християнството още от самото начало е пълно със свръхестествени изцеления, някои такива нечестивци са си намерили вратичка и използват предполагаемите очаквани изцеления на техните проповеди, за да се обогатяват, но в действителност Господ изцелява християните, ако имат нужда, както по молитвени групи, така и в самите им домове по време на молитва или след нея - свидетел съм на стотици изцеления и дри знам един човек, който умира и жена му се моли за него и оживява и от пияница моментално става вярващ примерен християнин. Господ се прославя по различни начини в животите на вярващите.
Сред такива проповедници съвсем не са рядкост и различни фалшиви учения и фалшиви пророчества. Някои от фалшивите пророчества са с цел чешенето на ушите на заспалите християни, а други за да се предпазят от тях да не ги разследват и да си траят, ако успеят да ги излъжат.

„Удивително и ужасно нещо стана в тая страна: Пророците пророкуват лъжливо, И свещениците господстват чрез тях” (Книгата на пророк Еремия 5:30-31)

"И като отивате, проповядвайте, казвайки: Небесното царство наближи. Болни изцелявайте, мъртви възкресявайте, прокажени очиствайте, бесове изгонвайте; даром сте приели, даром давайте." (Матея 10:7-8)

"В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име бесове изгонвахме, и не в Твоето ли име направихме много велики дела? Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие." (Матея 7:22-23)

От време на време по някой просперитетен проповедник мошеник, който не е успял да си прикрие добре игрите и документацията влиза в затвора за измами и злоупотреби. Един от последните примерно е William Todd Coontz от Шарлота, който през 2017 г. е осъден на пет години затвор и след обжалването присъдата е препотвърдена през 2019 г. В продължение на години просперитетния телеевангелист Тод Кунтц правел изявления по телевизията с твърдения не отговарящи на истината, както и стандартните вече обещания за финансово благословение на хората, които изпращат пари на неговото "служение" и осигуряват свръхлуксозния му начин на живот за сметка на измамените дарители. В гаража на Кунтц има доста свръхлуксозни автомобили, като: Maserati Ghlibi (Luxuri) 2017, BMW, два различни модела Ферари, Land Rover - Roversport SC, Jeep Wrangler (Unlimited Sahara), както и яхта Regal 2500, които се водят на служението му Rockwealth Ministry, a самият той укривал приходите си. Разследванията показват, че той е използвал 227 хиляди $ за закупуването на изключително скъпи дрехи и 140 хиляди $ за ресторанти.

image

                     Луксозният начин на живот на Кунтц с негово имотче

image

                           Моделът Maserati Ghlibi (Luxuri) 2017, каквато има Кунтц

image

Моделът Ferarri F430 от 2012 г. на една от колите на Кунтц, автор на просперитетната книга Please Don"t Repo my Car - Моля не изкупувайте обратно колата ми
  image                   
2010 Ferrari California Series Convertible е вторият от моделите на Ферари, кабриолет, които има Кунтц

                              image

Пасторът - телепроповедник "царско дете" Тод Кунтц също така е хоноруван за "доктор на библейските науки" от Унивеситета Кингсуей през 2004 г. Исус Христос казва: "Който има две ризи нека даде на този, който няма" (Лука 3:11), но хонорувания доктор, който избягва съществуването на този стих в Библията едва ли би искал да се раздели с някоя от ризите си, като е похарчил за сметка на паството си 227 хиляди долара за дрехи, а още по-малко би се разделил с някоя от скъпите си коли (а би трябвало да направи това с 5-6 от тях) и да я даде на някой, който няма или да я продаде и да раздаде парите на нуждаещите се вярващи, както е редното да се направи по християнски. В Новия завет дори е казано - препоръчано за християните да не си взимат скъпи дрехи, но да се обличат скромно и има такъв стих насочен към жените, тъй като през онези времена мъжете не са страдали от мания за носене на скъпи дрехи:

"Така и жените да се обличат скромно и целомъдрие" (1 Тимотей 2:9 )

"Като имаме храна и облекло, нека бъдем доволни с това. А които ламтят за обогатяване, попадат в изкушение и примка, а и в много глупави и вредни страсти, които потапят хората в разорение и гибел. Защото сребролюбието е корен на всякакви злини, към което, като се стремяха някои, се отклониха от вярата и пронизоха себе си с много болки." (1 Тимотей 6:8-10)

Веднъж Кунтц казал по телевизията: "Трябва да засеете 273 $ възстановително семе. Ще ви дам само две или три минути за отговор ", като по този начин повечето от хората дори нямат достатъчно време да помислят, какво правят и са податливи на емоциите си по време на гледането на неговите проповеди. Друг път опънал следното предизвикателство пред гледащите го:

"Посейте вашите хиляда долара в тройно семе и очаквайте тройно благословение!"

Oт написаното по-горе става ясно, че част от проповедниците са измамници опитващи се да търгуват и да се възползват с изопачени думи от светите писания, но Господ не е за подиграване и хитри игрички от страна на такива хора - тяхното не се губи. Те ще бъдат съдени и наказани от Бог, както ясно се казва в Божието слово.

"От алчност те ще ви мамят с присторени думи; но тяхната присъда, отдавна приготвена не се забравя, и тяхното погубление не дреме." (2 Петрово 2:3)

"Сърцата им са научени на алчност. Всички те са прокълнати!" (2 Петрово 2:14)

"Защото, ако съгрешаваме самоволно, след като сме познали истината, не остава вече жертва за грехове, но едно страшно очакване за съд" (Евреи 10:26-27)

"В онзи ден мнозина ще ми кажат: Господи! Господи! Не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име демони изгонвахме, и не в Твоето ли име направихме много чудеса? - но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал, махнете се от Мене, вие които вършите беззаконие.!" (Матея 7:22-23)

Някои считат, че основната църква от последните времена в Библията е наречена преобразно Вавилон, блудница и майка на блудниците (Откровение 17:5) и ако хипотетично приемем този начин на тълкуване, може да се каже, че фалшивата част от църквите от протестантски тип, които не се съобразяват с Библията и ранното християнство и са подвластни на фалшиви доктрини и езически традиции са един вид "децата на блудницата". Да, те са паднали.
Блудницата седи на седем хълма (Откровение 17:9) - случайно или не Рим се намира на седем хълма: Авентин, Виминал, Есквилин, Капитолий, Квиринал, Палатин и Целий. Още е писано: "И жената, която видя е големият град, който царува над земните крале" (Откровение 17:18) -  независимо от това дали стиховете се отнасят до Ватикана с римокатолическата църква или не, то със сигурност църквите разпространяващи лъжеучения и еретизми изопачаващи Божието слово са един вид духовни блудници.   

                          image

 В книгaтa сe обяснява произходът и лъжехарактерът на двадесет и няколко лъжедоктрини в съвременното християнство и се разобличават редица измами. Eдинствената книга на тeзи теми на български. Съдържа 293 страници. Цена 9 лв.
За поръчки e.h.books@abv.bg Забелязва се, че в книжния бизнес книгата е оценена високо и често се предлага над корична цена по 12-14 лв

                       image                      

                        image

Тук съм с книгите ми за реформация и възстановяване на чистотата на християнството

--------------------­--------

1 Напълно нормално е някои християни да са добре финансово или да бъдат средно богати, но не трябва сърцата им да бъдат вързани в парите и да е някакъв решаващ фактор в живота им и да се превръща в доктрина. В Библията никъде не пише, че християните трябва да са бедни, не пише и да трябва да са богати. Исус Христос ясно и точно казва, че винаги, тук - таме ще има бедни, но просперитетъджиите, казват точно обратното на думите на Исус, като заявяват, че всички трябва да са богати:

"Защото бедни винаги ще има между вас" (Матей 26:11)

Нали ви е ясно, че когато някой повярва и се обърне към Бог може да бъде на всякакво положение - беден, богат, наркоман, таман изцелен с молитва, здрав спортист, и какво ли още не. Исус дойде за всички. Да ги освободи, промени и спаси душите им. Не само за тези, които имат пари, но и за останалите. Ето защо сред вярващите е нормално да има всякакви хора, включително тук-таме и бедни. За да ви стане ясно обаче защо е нормално повечето християни да са нормално добре с доходите, но oт време на време да има и по някой над средно ниво ще обясня нещата с три примера. Но да уточня също, че в различните държави и дори различните региони стандартите и средните доходи са различни и това, на което се казва "богат" е съвсем различно. Да кажем във Финландия чистачките (най-ниско платените хора) получават три хиляди евро, а в България шефките им получават 750-850 лв. В моята родина пък най-ниските заплати на най-най-бедните се равняват на 900-1000 лв, но малцина в страната са чували, че има толкова ниски заплати (средните се равняват на 1600-2000 лв) и ако някой изкарва примерно равняващи се на 1200 лв минават за хора с ниски доходи (средно бедни). Така че никой човек от такава държава, ако би трябвало да изкарва месечно 1000-1200 лв не би си мислил, че това е нормално и че е добре. Всичко е относително и зависи от каква позиция се гледа. В страните от третия свят, където надника на много хора е от 2 до 10$ пък дори страни, като България им се виждат богати. Така условно казано в Европа хората с доходи до 3000-3500 евро не са богати, но средно ниво. Също така може да се каже, че хората със средни или ограничени доходи успяват да направят или да ползват някои неща, но бедните не могат и повечето дори са и прости. Те нямат възможност да получат добро или квалифицирано образование, немогат и да се самообразоват, нямат и пари да си купуват книги (в библиотеките в повечето държави има само някои неща) и са прости и ограничени. Ако някой не успява да си купи или да прочете дори и от седем до десет книги за 2-3 години, то това е проста и ограничена личност.
 Освен това както би трябвало да ви е ясно не на всички хора им е отредено от сутрин до вечер или на смени да ходят на работа, но някои трябва да вършат други неща, а и те от нещо трябва да живеят, независимо от това дали ще имат постоянни или непостоянни доходи. И при някои от тези дейности е желателно да бъдат спонсорирани.
Първи пример. Всички хора се различаваме и сме индивидуални личности, имаме различни способности и възможности, но ако някой човек се занимава с дейност, от която повечето от другите хора в същия бранш на приблизително подобно ниво примерно изкарват по 1300-1500 лв на месец, а той е християнин, какво е положението за него? Да изкарва нормално горе-долу по средните доходи 1300-1500 лв или трябва да е по-зле и да изкарва по 350-400 лв и да си въобразява, че е благословен? За него ще е нормално да изкарва разбира се приблизително 1300-1500 лв, а дори на моменти малко повече, ако е благословен финансово, примерно 1600 лв. Също така, ако става въпрос за дейност, която е по волята на Бог и е в малки размери (примерно малък бизнес), при другите хора, които не са вярващи от подобно или малко по-голямо ниво може да не върви, но при вярващия човек, който се съобразява с Бог и има неговото водителство да се занимава с това което Господ му е отредил нещата вървят, понеже Той му е определил да се занимава с дадената дейност. А Бог има свой план за всеки отделен човек. Ако някой, ако и ще да е християнин, но не се допитва и не се съобразява с това, какво иска Бог от него, с какво да се занимава, нещата в тази област са хаотични, по нищо не се различават от тези на невярващите. 
Втори пример. Ако човек има стока за, да кажем 40-50 хиляди лева и като е вярващ, какво да прави да продаде това, което има или да започне работа за 500-700 лв и да зареже стоката? А може ли Господ да благослови продажбите? Разбира се логично е да си продава стоката (и по-специално, ако се е занимавал с нещо по Божие благоволение) - да, Бог може да благослови и продажбите. Но е добре християните, като цяло да се допитват до Бог за водителство и по този начин да взимат правилните решения, какво да правят в животите си и с какво да се занимават. Ако християните правят нещата, които са определени за тях от Бог тогава всичко си върви по Неговия план.
Трети пример. Ако някой човек има бизнес с печалба 100-120 хиляди$ на година (в САЩ средно хората на обикновени заплати изкарват по 35-45 хиляди$ годишно) и за него работят още от 5-6 до 10-15 души, като вземе да повярва, какво следва, да се откаже от бизнеса (говорим за нормални неща непротиворечащи на християнския морал и принципи) и да се запише в бюрото за безработни и да се чуди, как да свърже двата края, а хората, на които е осигурявал работа по-рано да тръгнат да си търсят работа или да продължи да си развива бизнеса? Разбира се да продължи! А като е благословен по този начин да отделя и за другите християни, които нямат и да помага за благовестието на божието слово и добри каузи (като не дава парите си на телепроповедниците и оядените пастори, но внимава, къде отиват и за какво се използват). Но също такива хора, които са свикнали да ръководят собствения си бизнес трябва да се смирят пред Бог и да им е ясно, че ако ръководят и командват различен брой хора в техния бизнес, то в църквата не им е дадено да ръководят и командват никого. Една от често срещаните грешки в калпавите църкви, когато някой по-имотен или бизнесмен повярва и стане член на църквата е да започнат да му се подмазват и да му дават поле за изява и ръководни места. Това не трябва да се прави!
Пари се дават или, ако някой е беден, или да се подпомогне временно, ако е в нужда в момента, или за кауза или за спонсориране. (За божието дело е друга по-широка тема.) Не се дават на богат, за да бъде по-богат, както искат да се прави просперитетните измамници, а даващите им да е с идеята да им се върне. - Това е извратено!  Не може примерно някой пастор да работи или да си има собствен бизнес и да взима заплата от църквата. Да си има средно скъпа кола (в България не знам защо сред пасторите са модерни джиповете), а някой от църквата да е доста под неговото финансово ниво, да няма и кола и да пуска в кепчето оня да си събира заплата. Нечестно е и не е по християнски. Исус казва на последователите си да си споделят материалните блага и да си помагат:

"Който има две ризи, нека даде на този, който няма, който има храна, нека прави същото." (Лука 3:11)

Още в първите 2-3 века на християнството покрай смиреността и скромността, които са похвални качества се получават и някои попрекалявания при някои отшелници водещи до отклонения. Така Антоний от Египет през III век раздал имота си и се отделил в пустинята, което е въпрос на личен избор. Но е по-добре, когато християнин взима такива по-крайни решения да се отдели за цял живот, първо да се допита до Бога и да чака водителство от Светия Дух и едва, ако има потвърждение да го направи (не се знае, какъв план има Бог за дадения човек и, ако не се слуша водителството от Светия Дух може да излезе от плана на Господ за живота му, както примерно апостол Павел противно на водителството от Светия Дух от учениците и потвърждението от пророка Агав (Деяния 21:11), комуто е говорел Светия Дух, по собствено решение, несъобразявайки се и противопоставяйки се на волята* на Бог отива в Ерусалим и е заловен и откаран в Рим, където зорлян умира с мъченическа смърт, но това не е бил първоначалният план за него от Господа!!!
"...и те чрез Духа казаха на Павел да не стъпва в Ерусалим" (Деяния 21:4
)
Така през III век в района на Египет станало модерно да се отделят в пустинята и тя буквално се изпълнила с отшелници, които подражавали на Антоний. (Да припомня, че Исус е 40 дни в пустинята и след това се връща при хората, Господ иска неговите последователи не за цял живот да са отделени някъде, но да са сред хората и да Го прославят, да разпространяват вярата, да създадат добро семейство и да имат вярващо поколение!) Друг, който вече може да категоризираме, като луд е Симон наречен Стълпника от Сис в близост до Антиохия, който се заровил в земята до врата и престоял така няколко месеца, като му носели вода и храна и го хранели, а той пикаел и се изхождал директно, както си бил в земята в дрехите. По-късно си направил стълп и се връзвал с вериги, когато спял, а хората му носели храна и вода, а под стълпа било пълно с екскременти и остатъци от урина, които се носели на десетки метри живеейки от около 14 г. по този начин до смъртта си в продължение на 37 г. Така в желанието си да се отделят или подложат прекалено дълго на лишения, а не само за определен период някои са изпадали в отклонение, а Йероним пише и за лъже отшелници:

"Видях хора и от двата пола, които са се побъркали от прекалените пости**; особено, ако пребивават в студени, влажни килии. Не знаеха нито, какво правят, нито какво трябва да говоря и какво трябва да премълчат."  

"... понякога се хранят в мизерни глинени съдове и са обкръжени от тълпи от роби, които карат да ги наричат самотници. (...) Други покрити с вериги, с кози брадички, облечени в черни наметала и с боси крака, въпреки студа ходят по господарските имения, измамват бедните грешни жени, (...) имитират меланхолия и измъченост от дълги пости, които се награждават с дълги, тайни богати трапези през нощта"

* В по-ранен етап апостол Павел се е съобразявал с това, което е говорел и напътствал апостолите Светия Дух. Виждаме че в 16 глава на Деяния на апостолите Светия Дух забранява на апостолите да отиват и да благовестват и да проповядват в римската провинция Азия (Западна Мала Азия) и те не отиват там:

"И апостолите преминаха фригийската и галатийската земя, като им се забрани да проповядват словото в Азия и като дойдоха в Мизия, се опитаха да отидат във Витиния, но Исусовият Дух не им позволи." (Деяния 16:6-7)


** В ранното християнство и библейски времена хората са се хранели по два пъти на ден, както по традиция се хранят около милиард и половина души в Азия, както и различни здравословно живеещи хора, а християните и фарисеите са постили два дни седмично. Кaкто доказват научните изследвания най-правилно е човек да яде по един или два пъти на ден, така е най-добре и най-здравословно, а един или два дни седмично гладуване е изключително полезно. При цитатите става въпрос за прекаляващи хора, които не са наясно, как се правят здравословни постения (постене означава - без ядене) имащи пречистващ ефект и здравословен живот включващ и дълги постения (под дълъг пост разбираме минимум 20 дни и такива пости се правят един до два пъти годишно, а под "прекалени пости" обикновено разбираме, ако някой пости повече от два пъти по 20 или повече дни или, когато организмът е изтощен от пости).
Невярващите и повярвалите в начален период могат да изглеждат, както и да е (Исус е дошъл за всички независимо, как изглеждат слаби, пълни или красиви). В началото на християнството не е имало пълни християни, каквито са половината (другата половина са нормални или кльощави) съвременни пишман-пастори в България, като прасета по 90-100 кг, а има и по 150-170 кг., което е уродство, признак на демонично действие и заболявания при над 30+ наднормени кг, показва и колко постят (въпреки че те би трябвало да се стараят да са, както Исус Христос и ранните християни). Всички християни в ранните векове на християнството са били стройни. Ако човек яде примерно по 450-550 г. ориз със зеленчуци, плюс някой плод на ден, като балерина ще да е нормален (над два милиарда души в Азия се хранят с по 450-750 г. на ден ориз плюс още нещо и са слабички и стройни), ама споменатите пастори живеят нездравословно (твърди се, че българите сте най-малко спортуващата нация в Европа), съмнително е колко постят и са подвластни на повечето вредни неща, при това над 90% ядат и свинско - забранено от Бог. Също така християнките са били природно красиви, стройни и достойни, достопочтени жени, както един езически автор от ранните векове на християнството възкликва: "Вижте, какви жени имат християните".
И сега повечето от сериозните християни до 90% са стройни и правилно пропорционални и постят. Християние са длъжни да постят, като акт на смирение към Бог (а е и полезно) и Исус дава  наставления:
"А ти, когато постиш, помажи главата и умий лицето си, за да не се показваш пред хората, че постиш, а пред твоя Отец, който е в тайно; и твоят Отец, който вижда в тайно, ще те възнагради" (Матея 6:16-17)
Всеки би трябвало да е ясно, че Исус Христос не е бил 80 кг.? (Не пиша това понеже съм от 60 до 68 кг и по природа гена ми е да съм с правилни пропорции (майка ми беше стройна, но и красавица - полезните микробиоти в стомашно-чревната флора, които отговарят за метаболизма се унаследяват от майката към плода по време на бременността), но това е друга наболяла тема в съвременното изопачено християнство наред със забраненото от Бог, като нечисто свинско.) Писано е, че тялото ни е храм за Светия Дух. Исус Христос пости (без ядене) 40 дни, но такива опаки пастори не са постили и две седмици. Другият въпрос е, че в Библията е забранено да се яде свинско месо (Второзаконие 14:8) и ранните християни не са се хранели със свинско, но 90% от съвременните псевдо-християни не им пука и ходят по собствените си страсти, търсейки си разни оправдания, като им се иска да си мислят, че това не важи за новозаветните християни и ползват избирателно Стария завет. Когато им отърва приемат разни неща и цитират стихове от Тората в Стария завет, а когато не им отърва казват, че това не важало за новозаветните християни. Сред неразумните и не особено умни проповедници се е стигнало до аномалията да заявяват, че Божиите заповеди в Стария завет не се отнасят до християните и дори сред "служителите" на Движението на вярата има такива, които направо застават и срещу десетте Божии заповеди. Така или иначе 99% от съвременните псевдо християни не искат да спазват дори десетте заповеди (ако четящите това са християни нека отворят Библията си на Изход 20 глава и да си ги прочетат и да видят, че все някоя от заповедите отказват да приемат и смятат, че не е вече актуална, въпреки че в Библията пише, че са вечен завет, а Исус заявява, че докато съществуват небето и земята нито една йота, нито една точка от закона няма да премине - Матей 5:18-20 и който отмени някоя заповед най-малък ще се нарече в небесното царство). А един от проповедниците от движение на вярата по време на проповеди разбива на сцената макет на десетте Божии заповеди заявявайки, че те вече не са актуални, което е невероятна глупост и проява на безбожие и ерес. Именно поради разпространението на гнусната лъжа, че Божиите заповеди и въобще заповедите в Стария завет не са актуални, които са 613 на брой се е стигнало до това в САЩ джендърите и обратните да си направят техни църкви. Дори в служителите от Движението на вярата има доста обратни и бисексуални. Най-много гей скандали има в така наречената "християнска" телевизия ТВN, сред които и собственикът на телевизията Поул Кройч (преди няколко години хванал пътя към ада), която е създадена като 700 християни са влoжили по 10 000 $ за възникването и функционирането й, а хитрецът основен разпространител на доктрините на движението на вярата в някакъв момент след години си я самообявява за негова собствена. 
Няма никакво съмнение, че ако някой истински християнин от I-ви век можеше да надникне в съвременните църкви, до над 90% би ги нарекъл секти.
Oсвен че свинското е определено, като нечисто и е забранено ето, какво пише в Библията:
"Защото с огън и с меча Си ще се съди Господ с всяка плът и много ще бъдат поразените от Господа. Ония, които се освещават и очистват, за да отиват в градините след една ашера в средата, като ядат свинско месо и гнусотии и мишки, те всички ще загинат казва Господ." (Исая 66:16-17)
Аз почти не ям месо, харесва ми през повече от половината време да карам предимно на веганство и ултравеганство на сокове от плодове (по 1-2 месеца не ям нищо освен сокове-шейкове от плодове 1 до 2 пъти на ден, по принцип, ако има бъдеще за човечеството, то в някакъв етап всички ще се хранят на сокове), но на моменти за кратко преминавам за от по няколко дни до няколко седмици смесено с дни на веганство и дни на вегетарианство (малко сирене или половин до 1 яйце на ден), друг път веднъж-два пъти месечно за по 2-3-4-5 дни или на два-три месеца веднъж, но все пак за сега все още има много редки случаи да ям съвсем малко месо - 30-50-100 гр. риба или друго. Разбира се от тийнейджър обичам да постя, да живея здравословно, да спортувам и да се поддържам.

2 Първо; в християнството не е позволено на жена да бъде проповедничка или пасторка.

"Жените нека мълчат в църквите, защото не им е позволено да говорят; а нека се подчиняват, както казва и законът." (1 Коринтяни 14:34)

Жените имат различни функции и длъжности в църковните дейности. В ранното християнство жените са ставали диакониси, тъй като са прислужвали при правенето на трапезите, както и са участвали в шиенето на облекло (дяконска дейност) за бедните.

Второ; в християнството не е позволено, на който, както му кефне да се развежда. Второбрачието в ранните години на християнството се е считало за отстъпление от вярата!

"И на жените заръчвам, и то не аз, но Господ. Жена да не оставя мъжа си; но ако го направи нека остане неомъжена, или нека се помири с мъжа си, и мъжът да не напуща жена си." (1 Послание към коринтяните 7:10-11)

Мъж може да се ожени за девствена жена на възраст за раждане и това е било от около 14 до около 20 г. , но християните се женят за цял живот. (Да уточня, че здрави деца могат да се родят до 32 г. и банките за яйцеклетки се правят само на жени до 32 г., което означава, че дори и да приемем съвременната обърканост, жената освен да е девствена, трябва да бъде на не повече oт 25-26 г., за да има време да роди да кажем две деца.) Имат право да се разведат единствено по прелюбодейство и след това нямат право да се женят повторно. Ако се оженят/омъжат докато другата половинка е жива - това е прелюбодейство и стават блудници.

"И тъй, ако при живота на мъжа си тя се омъжи за друг мъж, става блудница; но ако умре мъжът й, свободна е от тоя закон, и не става блудница, ако се омъжи за друг мъж. " (Римляни 7:3)

"Жената е вързана, когато е жив мъжът й, но ако мъжът умре, свободна е да се омъжи, за когото ще, само в Господа." (1 Послание към коринтяните 7:39)


И така, ако примерно някой мъж е на 45-60 г. и е вдовец или неженен, се е женел не за някоя разведена на 30-35 г., но за девица на 14-20 г. и в това благоволява Господ и това е Божия морал.

Така или иначе добре е да се знае, че второбрачни не са били толерирани в ранната църква. Дори, като са давали помощи на възрастните жени, на тези, които са второбрачни не са давали, записвали са за помощи само възрастни с един брак, които са били само с един мъж в живота си:

"Да се записва само такава вдовица, която не е по-долу от шестдесет години, която е била на един мъж жена, известна с добрите си дела, ако е отхранила чада, ако е приемала странници, ако е умивала нозете на светии, ако е помагала на страдащи, ако се е предавала на всякакво добро дело." (Тимотея 5:9-12)

Презвитерът на картагенската църква Квинтий Тертулиан живял през II-III век прави анализ на освещаването, като го разделя на различни степени в трактата Насърчение към целомъдрие, където пише:

"Остава третата степен - моногамията, заради която единия пол се отказва от другия, когато първия брак е бил разрушен от смъртта." (Насърчение към целомъдрие I)

"Ето защо, ако възобновим съюз, който е бил разрушен, ние ще отидем обезателно срещу Божията воля, искайки да имаме втори път нещо, което Той не е искал да имаме. Ако е искал, защо ни го е отнел?" (Насърчение към целомъдрие I)

"Ще бъдат двама в една плът". Господ не каза трима или четирима. Иначе няма как да бъдат нито двама в една плът, нито плътта една. Как  да се изпълни това, ако не се съединят в един единствен съюз? Щом този съюз се подновява два или три пъти, плътта ще престане да бъде една и няма да бъдат двамата една плът." (Насърчение към целомъдрие V)

В сектантските форми на изродената част от християнство може и да има каквито им падне бракове, но това не е от Господа и не отговаря на Библейските стандарти.

3 Имам няколко постинга, първият от които е "Най-известният лъже-проповедник-пас­тор Бени Хин се развежда", който до момента е посетен над 68 хиляди пъти и е най-четената тема в блога ми. Друг посетен над 10 хиляди пъти е Световно известният теевангелист Бени Хин заснет с любовницата си и лъже.











Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665336
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031