Постинг
02.05.2018 13:37 -
Маргаринът повишава честотата на инфарктите със смъртен изход
Автор: elenkokoschkov
Категория: Други
Прочетен: 1234 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 02.05.2018 13:47
Прочетен: 1234 Коментари: 4 Гласове:
4
Последна промяна: 02.05.2018 13:47
Трансмастните киселини (маргаринът) са по-опасни от наситените мастни киселини в маслото и сланината по отношение на атеросклероза. Маргаринът повишава честотата на инфарктите със смъртен изход. Трансмастните киселини постъпват и в кърмата, за сметка на ЕМК, които намаляват.
Трансмастните киселини повишават количеството на простагландините Е2 (хормони, които засилват възпалителните реакции), а потискат образуването на простагландини Е1 и Е3, имащи противовъзпалителен ефект. Простагландините регулират много метаболитни функции и дори малка промяна в количеството им може да промени алергичната нагласа на организма, кръвосъсирването, кръвното налягане, имунната защита и др.
При хидрогенизацията се образуват множество различни химически съединения, които на са изследвани, така че в маргарина има токсични метали (например Аl, Ni (никел), които са добавени като катализатори), които се натрупват в клетките и в нервната система и потискат различни ензимни системи и клетъчни функции. При превръщане на олиото в маргарин, освен че се премахват есенциалните мастни киселини (ЕМК), се премахват и всички протеини, витамини, микроелементи и фибри. В Дания допустимото количество трансмастни киселини в хранителните продукти е < 0.1%, а в САЩ маргарините съдържат до 50% трансмастни киселини.
Свиневъдите в САЩ не хранят животните си с маргарин, защото знаят че така те ще умрат.
http://buditeli.blog.bg/drugi/2010/08/19/svetovna-konspiraciia-sreshtu-zdraveto.593218
Защо да НЕ използваме маргарин http://zigun.eu/znaete-li-che/zascho-da-ne-izpolzvame-margarin.htm
Трансмастните киселини повишават количеството на простагландините Е2 (хормони, които засилват възпалителните реакции), а потискат образуването на простагландини Е1 и Е3, имащи противовъзпалителен ефект. Простагландините регулират много метаболитни функции и дори малка промяна в количеството им може да промени алергичната нагласа на организма, кръвосъсирването, кръвното налягане, имунната защита и др.
При хидрогенизацията се образуват множество различни химически съединения, които на са изследвани, така че в маргарина има токсични метали (например Аl, Ni (никел), които са добавени като катализатори), които се натрупват в клетките и в нервната система и потискат различни ензимни системи и клетъчни функции. При превръщане на олиото в маргарин, освен че се премахват есенциалните мастни киселини (ЕМК), се премахват и всички протеини, витамини, микроелементи и фибри. В Дания допустимото количество трансмастни киселини в хранителните продукти е < 0.1%, а в САЩ маргарините съдържат до 50% трансмастни киселини.
Свиневъдите в САЩ не хранят животните си с маргарин, защото знаят че така те ще умрат.
http://buditeli.blog.bg/drugi/2010/08/19/svetovna-konspiraciia-sreshtu-zdraveto.593218
Защо да НЕ използваме маргарин http://zigun.eu/znaete-li-che/zascho-da-ne-izpolzvame-margarin.htm
10 фактора, които вредят на диетата
Смъртоносни ваксини - документален филм
Какво не трябва да ядем: Маргарин
Смъртоносни ваксини - документален филм
Какво не трябва да ядем: Маргарин
Лекар кардиолог, не помня името и държавата, казва следното.
През 27-годишната си практика, нямам изпуснат човек с инфаркт, само да диша. Чаена лъжичка лют ЧЕРВЕН пипер в гореща вода се дава да изпие. Лечението продължава, но човек се спасява.
Не е лошо да се носи малко лют ЧЕРВЕН пипер.
цитирайПрез 27-годишната си практика, нямам изпуснат човек с инфаркт, само да диша. Чаена лъжичка лют ЧЕРВЕН пипер в гореща вода се дава да изпие. Лечението продължава, но човек се спасява.
Не е лошо да се носи малко лют ЧЕРВЕН пипер.
Правителството най-после проумя за вредните храни.
цитирайАко беше хранил досега гостите от ЕС с такива храни, щях да му повярвам.
цитирайДа го наричаме тогава "Магарин" :))
цитирай