Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2017 11:30 - Лечението с антибактериални агенти засяга нормалната флора на червата
Автор: elenkokoschkov Категория: Други   
Прочетен: 1236 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 04.12.2017 11:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Clostridium difficile-асоциирана диария (CDAD) е докладвана при употребата на почти всички антибактериални агенти, включително азитромицин и може да бъде с обхват от умерена диария до фатален колит.

Лечението с антибактериални агенти засяга нормалната флора на колона водещо до свръхрастеж на С. difficile. 

C. difficile продуцира токсини А и В, които допринасят за развитието на CDAD. Хипертоксин продуциращи щамове на С. difficile причиняват повишена заболеваемост и смъртност, тъй като тези инфекции могат да нарушат антимикробната терапия и да се наложи колектомия. CDAD трябва да бъде предвидена при всички пациенти с признаци на диария след употребата на антибиотици. Необходима е внимателно снемане на анамнеза, тъй като е докладвана поява на CDAD повече от два месеца след приема на антимикробни агенти.

......За псевдомембранозен колит се съобщава при почти всички антибактериални средства и може да варира от лек до живото-застрашаващ.
Затова е необходимо да се обмисли тази диагноза при пациенти с диария, получена в резултат от приложение на антибактериални средства......

....Удължена сърдечна реполяризация и QT интервал, включително риск от развитие на сърдечна аритмия и torsades de pointes, са наблюдавани при лечението с други макролиди, включиелно азитромицин (виж точка 4.8). Поради това следните ситуации могат да доведат до повишен риск от вентрикуларна аритмия (включително torsade de pointes), което може доведе до сърдечен арест, поради което азитромицин трябва да бъде прилаган внимателно при пациенти с текущи проаритмични състояния (особено жени и пациенти в старческа възраст), като пациенти:
- С вродена или доказана QT пролонгация
- Понастоящем получаващи лечение с други активни субстанции, за които е известно, че удължават QT интервала,като антиаритмици от клас IA (квинидин и прокаинамид) и клас III (дофетилид, амидарон и соталол), цизаприд и терфенадин, антипсихотични агенти, като пимозид, антидепресанти като циталопрам; и флуорхинолони като моксифлоксацин и левофлоксацин
- С електролитен дисбаланс, особено в случи на хипокалиемия и хипомагнеземия
- С клинично значима брадикардия, сърдечна аритмия или тежка сърдечна недостатъчност.

Изостряне на симптомите на миастения гравис и повторна поява на синдрома миастения са докладвани при пациенти, получаващи терапия с азитромицин (виж точка 4.8).

Безопасността и ефикасността на предотвратяването или лечението на Mycobacterium Avium Комплекс при деца не са оценявани.

Специална информация за някои от съставките
Филмираните таблетки съдържат лактоза. Пациенти с редки наследствени проблеми на галактозна непоносимост, Lapp лактазна недостатъчност или глюкозо-галактозна малабсорбция не трябва да приемат това лекарство.

Azibiot 500 mg x 3 film-coated tablets/Азибиот

http://lekarstva-bg.eu/nachalo/a/azibiot-500-mg-x-3-film-coated-tablets




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. radostinalassa - Какъв е изводът ?
07.12.2017 03:38
Не яжте бял хляб с дрожди и пийте син йод.
цитирай
2. elenkokoschkov - ИЗВОДЪТ Е:
08.12.2017 11:14
radostinalassa написа:
Не яжте бял хляб с дрожди и пийте син йод.

ДРЕХИ ,ДУПЕ И ПАРИ НЕ ПАЗИ ЗА СТАРИНИ !!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenkokoschkov
Категория: Други
Прочетен: 1381784
Постинги: 861
Коментари: 2784
Гласове: 4856
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930