Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2017 12:07 - Вредата от газираните напитки
Автор: elenkokoschkov Категория: Други   
Прочетен: 698 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 13.05.2017 22:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Много специалисти твърдят, че злоупотребапппта с газирани напитки е опасна за здравето. По количество на калориите газираните напитки са преди белия хляб, тъй като съдържат много захар.   В малка бутилка подсладена газирана напитка могат да се съдържат до шестнадесет лъжици захар във вид на царевичен сироп. Такъв сироп обикновено съдържа смес от четиридесет и пет процента глюкоза и петдесет и пет процента фруктоза. Но някои напитки са на базата на сироп с шестдесет и пет процента фруктоза.   Когато пиете такава подсладена напитка, задстомашната ви жлеза започва с голяма скорост да изработва инсулин, защото реагира на захарта, която е попаднала в тялото.   В резултат на това нивото на захарта рязко се повишава. Ето какво се случва, когато изпиете сладка газирана напитка: След двадесет минути захарта в кръвта ви стига до високо ниво, а черният ви дроб реагира на това, като превръща захарта в мазнина.     След още двадесет минути абсобирането на кофеина в напитката приключва, зениците ви се разширяват, кръвното налягане се увеличава,    След още пет минути тялото ви увеличава изработката на допамин – хормон, който стимулира центровете на удоволствие в мозъка. Подобна е реакцията и след употреба на наркотици.   След още петнадесет минути нивото на захар в кръвта ви рязко пада, което води до това, че отново изпитвате желание да изпиете една чаша газирана напитка.   Фруктозата се превръща в мазнина по-бързо от останалите захари. Тя е по-опасна, защото не се преработва от черния дроб, а само се превръща в мастни натрупвания.   Една чаша газирана напитка може да съдържа достатъчно кофеин, който да предизвика безсъние, високо кръвно, нередовен сърдечен ритъм, повишени нива на холестерол в кръвта.  
Газираните напитки увреждат костите   Това е така, заради съдържанието на голямо количество фосфорна киселина, добавяна към напитката, за да й придаде силен вкус и гъделичкане при поглъщане.    Тялото естествено се стреми да поддържа балансирани нива на калция и фосфора, така че, когато има излишен фосфор, калцият се освобождава от костите, за да коригира баланса.
http://gotvach.bg/
СТУДЕНИТЕ НАПИТКИ ПРЕДИЗВИКВАТ ГНИЕНЕ НА ХРАНАТА В ЧЕРВАТА
СЛАДКАЯ ГАЗИРОВКА ЕЖЕГОДНО УБИВАЕТ ПРИМЕРНО 200000 ЧЕЛОВЕК ВО ВСЕМ МИРЕ. 


ЕЖЕДНЕВНОЕ УПОТРЕБЛЕНИЕ СЛАДКОЙ ГАЗИРОВКИ ПРОВОЦИРУЕТ ДИАБЕТ



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenkokoschkov
Категория: Други
Прочетен: 1374354
Постинги: 860
Коментари: 2782
Гласове: 4848
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031