Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2017 16:23 - ЗАЩО БОЛЕДУВАТ ХОРАТА?
Автор: elenkokoschkov Категория: Други   
Прочетен: 807 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 10.04.2017 16:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
КОЯ Е ОСНОВНАТА ПРИЧИНА? Оказва се, че рисковите фактори, предизвикващи заболяванията и въздействащи фатално, са много, но това, което учените поставят на първо място, е установилият се начин на хранене в цивилизования свят.
  Статистиката сочи, че страните с висок стандарт на живот, с увеличена консумация на месо, месни консерви, бял хляб, яйца, мляко и млечни продукти, масло, захар, сладкарски и захарни произведения, консерви, алкохол са увеличили броя на социално значимите болести като атеросклероза, диабет, хипертония, нервни и психични заболявания, болести на храносмилателната система, зъбния кариес, както и раковите заболявания. Нещо повече - броят им непрекъснато расте!
  Отговорът, който лекарите, представители на природосъобразната биологична медицина, кратко формулират, е ясен - НАРУШЕНИЯ НА ПРИРОДОСЪОБРАЗНИТЕ ПРИНЦИПИ НА ЖИВОТ - нарушение на природните закони. Ние забравяме, че нашата Майка-Природа обича и покровителства своите разумни и „послушни" деца, които следват нейните принципи и закони, а „непослушните", самонадеяните и всички, които не искат да знаят за тях, наказва с болести, дегенерации и израждания - физически и душевни. Дълбоката философия тук е, че непослушното дете трябва да се възпитава, да се намери начин за въвеждането му в правия път. Истината е, че със своята неразумност човекът безконтролно може да унищожи дори цялата планета, но законите на природата не може да промени.   Какво се изисква от нас, за да бъдем в съгласие със законите на тази Майка-Природа, за да запазим здравето си?
И то точно това истинско здраве, което дава гаранция не само за сигурен отпор срещу болестите, но и за дълъг, пълноценен, и спокоен живот с осъществяване на всичко замислено.
  Първият голям въпрос, на който трябва да се намери отговор, е КОЯ Е ХРАНАТА, НЕОБХОДИМА НА ЧОВЕКА, ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ДОБРО И СТАБИЛНО ЗДРАВЕ? Още преди 25 века Хипократ - бащата на медицината, е казал:  „Храната трябва да бъде вашето лекарство и лекарството - вашата храна." 
  Но съвременният финландски лекар Пааво Айрола с право пита:  „Въпросът е коя храна е нашето лекарство? Аз мисля, че по времето на Хипократ, преди 2500 години, почти всяка храна е била лекарство. Но днес тя е по-близо до убийствена отрова,отколкото до възстановяващо здравето лекарство..."
  За това, че храненето на цивилизования човек се нуждае от корекция, между учените има пълно единодушие, но трудностите се явяват при начините на хранене, оформени и поднесени ни от диетолозите и съобразени с изискванията на природата.  Оказва се, че точно в тях се явяват не само различия, но и противоречия. Вярно е, че конкретният и директен отговор е труден. За налагане на някакъв шаблон не може да се мисли поради различията в географското разположение, климата и съответно специфичната продукция на земята. Но колкото и различия да съществуват, на всички меридиани човекът си остава с определени изисквания на биологичния си вид, както е при всички останали живи същества, обитаващи нашата планета. Храната не само трябва да отговаря на изискванията на природата на човека - тя трябва да бъде питателна, да влива сили и живот, както и да отговаря на индивидуалния вкус.   Непрекъснато се издават нови кулинарни книги. Книги по диетология.  Създадени са много институти, лаборатории, съществуват научни концепции, научни общества - и всички те работят по формирането на определени препоръки за здравословно хранене на човека. А цялата тази дейност непрекъснато поглъща маса средства и сили. 
  Но дали на цивилизования човек е предложен онзи начин на хранене, от който той действително се нуждае?...    Увеличаващият се брой на тежките неизлечими болести не говори в полза на направеното досега. Все още остава неразрешен един обикновен и конкретен въпрос:

Когато дойде време за ядене - закуска, обяд или вечеря - КАКВО ТРЯБВА ДА СЛОЖИМ НА МАСАТА КАТО ХРАНА, която действително ще ни осигури само сили, живот и здраве?

  Кулинарно непреработената храна – революционен метод за борба с рака
"Нека храната бъде твое лекарство и лекарството твоя храна."(Хипократ)



Тагове:   храна,   болести,   лекарсва,


Гласувай:
3



1. barin - Напълно съм съгласен с написаното с ...
11.04.2017 07:14
Напълно съм съгласен с написаното с червен цвят. Подобренията не винаги водят до по-добър живот. Правят се мноо компромиси за сметка на здравето.г
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenkokoschkov
Категория: Други
Прочетен: 1374347
Постинги: 860
Коментари: 2782
Гласове: 4848
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031