Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2017 11:40 - Честотата на нежеланите реакции не е свързана с дозата или продължителността на лечението
Автор: elenkokoschkov Категория: Други   
Прочетен: 513 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
........В контролирани клинични проучвания при пациенти с хипертензия общата честота на нежеланите лекарствени реакции (НЛР) е сравнима с тази при плацебо и е в съответствие с фармакологичния профил .

Честотата на нежеланите лекарствени реакции не е свързана с дозата или продължителността на лечението, а също така не показва връзка с пола, възрастта или расата.....

Демек дали ще пиеш от това  лекарство или хапче ,което е от нишесте или брашно, страничните ефекти са едни и същи.

 Това ми звучи като прогнозата за времето на радио Ереван:
"На четни дати ще вали, на нечетни няма да вали. Възможно е
точно обратното."


Valsagen caps. hard 160 mg x 7; x 10; x 14; x 28; x 30; x 56; x 60; x 84; x 90; x 98; x 100 "4.1 Показания

Скорошен миокарден инфаркт
Лечение на клинично стабилни пациенти със симптоматична сърдечна недостатъчност или безсимптомна лявокамерна систолна дисфункция след остър (12 часа - 10 дни) миокарден инфаркт (вижте раздели 4.4 и 5.1).

Сърдечна недостатъчност
Лечение на симптоматична сърдечна недостатъчност, когато ACE инхибиторите не може да бъдат прилагани или като допълваща терапия към ACE инхибиторите, когато бета-блокерите не може да бъдат използвани (вижте раздели 4.4 и 5.1).

4.3 Противопоказания/Valsagen caps. hard 40 mg x 7; x  10; x 14; x 28; x 30; x 56; x 60; x 84; x 90; x 98; x 100/

- Свръхчувствителност към активната съставка или към някое от помощните вещества.
- Тежко увреждане на черния дроб, билиарна цироза и холестаза.
- През втория и третия тиместър на бременността (вижте раздели 4.4 и 4.6).

4.4. Специални предупреждения и предпазни мерки при употреба Хиперкалемия

Едновременната употреба с калиеви добавки, калий-пестящи диуретици, заместители на солта, съдържащи калий или други лекарствени продукти, които могат да повишат количеството на калия (напр. хепарин). Необходимо е често определяне на стойностите на калия.

Пациенти с натриев и/или обемен дефицит
При пациенти с тежък натриев и/или обемен дефицит, като тези, получаващи високи дози диуретици, в редки случаи след започване на терапия с валсартан може да се наблюдава сиптоматична хипотензия. Натриевият и/или обемен дефицит трябва да се корегират преди започване на лечението с валсартан, например чрез намаляване дозата на диуретиците.

Стеноза на бъбречна артерия
При пациенти с двустранна стеноза на бъбречните артерии или при стеноза на артерия на единствен бъбрек, безопасната употреба на валсартан не е установена.

Краткосрочно приложение на валсартан при дванадесет пациента с реновазална хипертония ,вторична при едностранна стеноза на бъбречната артерия, не води до значими промени в бъбречната хемодинамика, креатинина в серума или нивото на урея в кръвта (BUN). Независимо от това, като мярка на безопасност при пациенти с едностранна стеноза на бъбречната артерия се препоръчва проследяване на функцията на бъбреците при лечение с валсартан, тъй като при тях другите лекарства, които повлияват системата ренин-ангиотензин могат да покачат стойностите на уреята и креатинина в серума.

Бъбречна трансплантация
До момента няма натрупан опит по отношение на безопасната употреба на валсартан при пациенти с наскоро извършена трансплантация на бъбрек.

Първичен хипералдостеронизъм
Пациентите с първичен хипералдостеронизъм не трябва да се лекуват с валсартан, тъй като тяхната ренин-ангиотензин система не е активирана.

Стеноза на аортата и митралната клапа, обструктнвна хипертрофична кардиомиопатия
Както при всички други вазодилататори е необходимо специално внимание при пациенти, страдащи от стеноза на аортата и митралната клапа, или обструктивна хипертрофична кардиомиопатня (ОХКМ).

Нарушена функция на бъбреците
Не се налага корегиране на дозата при пациенти с увреждане на бъбреците с креатининов клирънс > 10 ml/min. Към момента няма достатъчно клиничен опит по отношение на безопасността при пациенти с креатининов клирънс < 10 ml/min и при пациенти надиализа, ето защо при тези пациенти валсартан трябва да се прилага внимателно (вижте раздели 4.2 и 5.2).

Увреждане на черния дроб
При пациенти с увреждане на черния дроб в лека до умерена степен без холестаза, валсартан трябва да се прилага внимателно (вижте раздели 4.2 и 5.2).

Бременност
Ангиотензин II рецепторните антагонисти (AIIRAs) не трябва да се прилагат по време на бременност. В случай, че продължително лечение с (AIIRAs) е особено необходимо, лечението на пациентки планирали бременност трябва да се промени с приложение на алтернативни продукти, чиято безопасност при приложение по време на бременност е по-добре известна. При потвърдена бременност лечението с (AIIRAs) трябва незабавно да се прекрати и ако е подходящо трябва да се започне алтернативно лечение (вижте раздели 4.3 и 4.6).

Скорошен миокарден инфаркт
Комбинация на каптоприл и валсартан не е показала адитивен клиничен ефект, вместо това рискът от нежелани реакции се повишава, сравнение с лечението поотделно (вижте раздели 4.2 и 5.2). Следователно, комбинация валсартан и ACE инхиботор не се препоръчва. Необходимо е особено внимание при започване на терапия при пациенти след миокарден инфаркт. Оценката на пациенти след миокарден инфаркт винаги трябва да включва оценка на функцията на бъбреците (вижте раздел 4.2). Употребата на валсартан при пациенти след миокарден инфаркт често води до известно понижаване на артериалното налягане, но ако се спазват инструкциите за дозировката, обикновено не се налага преустановяване на лечението поради продължаваща симптоматична хипотензия.

Сърдечна недостатъчност
При пациенти със сърдечна недостатъчност, тройната комбинация от ACE инхибитор, бета-блокер и валсартан не е показала клинична полза (вижте раздел 5.1). Тази комбинация явно повишава риска от нежелани реакции и следователно не се препоръчва.
Необходимо е особено внимание при започване на лечение при пациенти със сърдечна недостатъчност. Оценката на пациентите със сърдечна недостатъчност винаги трябва да включва оценка на функцията на бъбреците (вижте раздел 4.2). 

Употребата на валсартан при пациенти със сърдечна недостатъчност често води до известно понижаване на артериалното налягане, но ако се спазват инструкциите за дозировката, преустановяване на лечението поради продължаваща симптоматична хипотензия обикновено не се налага (вижте раздел 4.2).

При пациенти, чиято бъбречна функция би могла да зависи от активността на системата ренин-ангиотензин (напр. пациенти с тежка застойна сърдечна недостатъчност), лечението с инхибитори на ангиотензин конвертиращия ензим се свързва с олигурия и/или прогресираща азотемия и в редки случаи с остра бъбречна недостатъчност и/или смърт. Тъй като валсартан е ангиотензин II антагонист, не може да се изключи възможността, употребата му да бъде свързана с влошаване на функцията на бъбреците. "

ВАЛСАРТАН
Тази гиздосия се продава в около 50 разновидности.

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenkokoschkov
Категория: Други
Прочетен: 1388246
Постинги: 862
Коментари: 2788
Гласове: 4859
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930