Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2016 14:49 - Повечето болни от рак умират от лечението, а не от болестта-Джоу Луджун
Автор: elenkokoschkov Категория: Други   
Прочетен: 1289 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 26.08.2016 14:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Постиженията на съвременната медицина са безспорни, но тя все още не е в състояние да се справи с много от болестите, определяйки ги като нелечими.  В древните текстове по медицина обаче могат да се открият записки, които показват, че лечителите от миналото, въпреки че не са разполагали с днешните напреднали технологии, са знаели много по-добре как да помогнат на пациентите да надвият болестта. В интервю за „Epoch Times" доктор Джоу Луджун, основател на Хонконгския институт за китайска медицина, разказва за своя опит в лечението на рака.  Той е роден в семейство на лекари, които са посветили живота си на традиционната китайска медицина и от 1970г. старателно проучва рака и други нелечими заболявания.    При лечението в своята клиника д-р Джоу прилага методите на традиционната китайска медицина. Д-р Джоу твърди, че в древните медицински текстове могат да се открият записки за лечението на рака.  Според принципите на традиционната китайска медицина трябва да се следва умереност както в лечението на заболяването, така и в съвместното съществуване с него. „Справянето със заболяването зависи от психическото състояние на пациента, начина му на живот и много други фактори.", казва д-р Джоу.  „Китайската медицина свързва болестите както с външни, така и с вътрешни фактори. 
  Вътрешните това са радостта, гневът, тревогата, мъката, натрапчивите идеи, безпокойството и страхът, които в китайската медицина се определят като „седемте вътрешни емоционални вреди".
  Външните фактори са вятърът, студът, горещината, влагата, сухотата и огънят, известни като „шестте екзогенни фактора", включвайки и съвременните патогени като бактерии, вируси и паразити, плюс химикалите, физиката и други рискови фактори." Лекарите по традиционна китайска медицина често казват:  „Радостта вреди на сърцето, гневът – на черния дроб, тъгата – на белите дробове, тревогата – на далака, а страхът – на бъбреците."  
Това означава, че емоционалните разстройства увреждат директно вътрешните органи. Д-р Джоу обяснява: „Психическото състояние на човека може да повлияе на функцията на вътрешните органи, като по този начин засяга имунната му система."
  В „Хуанди нейдзин" („Трактат за вътрешното на Жълтия император", ) се казва, че жизнената енергия Ци трябва да е изтощена „преди да се съберат злите сили." Д-р Джоу обяснява, че ако човек не е добродетелен, т.е. не следва моралните закони, злите сили ще го завладеят.  „Причините за рака са комплексни и включват множество области, но проучванията показват, че отслабналата имунна система води до мутация на гените.  Мутацията е резултат от заболяване и унищожаването на „естеството на добродетелността". Възрастните и немощни хора са склонни да станат жертва на рака. В момента младите също не са защитени от тази болест.  Това вероятно е свързано с радиацията, злоупотребата с лекарства, замърсяването на въздуха, химическите токсини в храната, стреса и други фактори.", казва д-р Джоу.
  Според него, когато на някой му бъде поставена диагноза рак, той става нервен и го обзема страх, не се храни и не спи нормално. Това влошава състоянието на имунната система и по-късно се превръща в основна причина за смъртта. 
  „Когато седемте емоции не са балансирани, състоянието на пациента се влошава допълнително.", обяснява д-р Джоу.
  „Повечето болни умират от лечението, а не от самата болест", твърди той. Според „Хуанди нейдзин" човек не бива да трупа прекалено или унищожава напълно. Той трябва да спре след като по-голямата част е отстранена, иначе ще страда. „В китайската медицина, когато се лекуват тумори, целта е да се елиминира повече от половината от тях.", казва д-р Джоу. „Прекаляването ще завърши с увреждане както на положителните, така и на злите сили в тялото, и така накрая ще бъдат загубени и двете. От древни времена до днес китайската медицина се застъпва за „съвместното съществуване с тумора".  Това означава живот с тумора и потискане на развитието му. Този принцип е заимстван от древната китайска философия."
  Д-р Джоу дава пример за пациент, на който му била поставена диагноза рак на панкреаса през 1998г. Болният успял да преживее 13 години с болестта, което е изключително рядък случай. Той се лекувал единствено с китайски билки, като един курс на лечение продължавал по няколко седмици всеки път. От 2007г. до 2011г. неговият тумор пораснал с 1 см, но това не му пречело да работи и пътува като здрав и нормален човек. В днешната медицина е трудно да се открият подобни примери. Въпреки че китайската медицина от векове лекува успешно рака, много малко от пациентите се обръщат за помощ към нея веднага щом им бъде поставена диагнозата. Те обикновено се сещат за традиционните методи едва след операцията, химиотерапията или лъчетерапията, и чакат докато ракът достигне доста напреднал стадий.
  След няколко десетилетия клинични проучвания д-р Джоу стига до следния извод: 
„Осем процента от раковоболните умират от лечението или от страх. Операцията, химиотерапията и лъчетерапията отнемат силите на организма и той загубва способността да се лекува.  Пациентите изпадат в депресия, а това утежнява състоянието им."
„Никой не може да оцелее без своята собствена добродетелна енергия и не може да се случи чудо без нейната помощ. Медицинските грижи имат за цел да допълнят добродетелната енергия и да регулират състоянието на пациента. С тази енергия човек ще живее, иначе ще умре. И това е най-великият принцип на лечението в традиционната китайска медицина от древни времена."
  Д-р Джоу подчертава, че хората са дарени с инстинкт за живот. Ето защо никога не бива да пренебрегваме механизмите за самолечение на организма. Всъщност медицинските изследвания по света също са открили, че 1% от раковоболните могат да бъдат излекувани без лечение. В процеса на оздравяване д-р Джоу се застъпва за „терапията с разговори", която ще стимулира живителните сили в организма на пациента. Наличието на твърде силна имунна система също не означава, че това е от полза за здравето. Някои хора са уверени, че колкото по-силна е тя, толкова по-добре за тях. Но според д-р Джоу това е погрешно схващане. „Много от болестите по хората са резултат от паталогична реакция на имунната система. Такива например са диабетът, дерматомиозитът(рядко възпалително заболяване), псориазисът, ревматоидният артрит, базедова болест и други подобни. Тези състояния са трудни за лечение и всички те са следствие от прекалено силен имунитет. СПИН-ът и ракът обаче са следствие от другата крайност, т.е. отслабналата имунна система, а не от т.нар. подобрен имунитет."
  Целта на лечението е да възстанови равновесието в организма. Но не бива да се стига до крайности. Когато лечението на рака се осъществява чрез методи, които разрушават както лошите, така и добрите сили, накрая всичко загива.
  „Китайската медицина се старае да постигне и поддържа хармонията между Ин и Ян. Първо лекува основните симптоми и след това възстановява нормалното физиологично състояние. Когато добродетелната енергия е достатъчна, имунната система ще заработи нормално и след това заболяването ще изчезне по естествен път."

http://bulgarian.cri.cn
РАКЪТ,НАЙ – ГОЛЕМИЯТ СРАМ ЗА МЕДИЦИНАТА! Ноел Батън-1 ч

Раковые клетки анаэробны и могут жить только в среде с низким содержанием кислорода


Тагове:   рак,   Ян,   имунитет,   ин,


Гласувай:
4



1. ard - прочетох, съгласих се с някои неща, но
26.08.2016 15:19
"Радостта вреди на сърцето, гневът – на черния дроб, тъгата – на белите дробове, тревогата – на далака, а страхът – на бъбреците."

Това означава, че емоционалните разстройства увреждат директно вътрешните органи.
Д-р Джоу обяснява: „Психическото състояние на човека може да повлияе на функцията на вътрешните органи, като по този начин засяга имунната му система."

Как можем да живеем без емоции, емоциите са част от нашето състояние. Дори животните тъгуват, а какво остава за хората?
цитирай
2. elenkokoschkov - Става дума за прекалена
27.08.2016 10:42
ard написа:
"Радостта вреди на сърцето, гневът – на черния дроб, тъгата – на белите дробове, тревогата – на далака, а страхът – на бъбреците."

Това означава, че емоционалните разстройства увреждат директно вътрешните органи.
Д-р Джоу обяснява: „Психическото състояние на човека може да повлияе на функцията на вътрешните органи, като по този начин засяга имунната му система."

Как можем да живеем без емоции, емоциите са част от нашето състояние. Дори животните тъгуват, а какво остава за хората?

емоционалност , а не за липса на емоции въобще .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenkokoschkov
Категория: Други
Прочетен: 1374225
Постинги: 860
Коментари: 2782
Гласове: 4848
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031