Постинг
22.06.2016 09:39 -
КАК ДА БОРИМЕ ЖАЖДАТА В ЖЕГАТА
Автор: elenkokoschkov
Категория: Други
Прочетен: 368 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 22.06.2016 10:04

Прочетен: 368 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 22.06.2016 10:04
Освежаваща напитка
Една чаша студена вода слагате две - три чаени лъжици БЯЛА ЗАХАР /най-обикновена/ и 5 - 10 кристалчета лимонена киселина /лимонтозу /- разбърквате добре и напитката е готова !!
ПРОПОРЦИТЕ НЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ- на всекиму според вкуса.
Защо бяла захар ,защото тя охлажда организма ,за разлика от кафявата ,която сгрява!!
Киселият вкус балансира сладкото ,а също така тонизира черния дроб и сърцето .
Утолява жаждата ,не усещаш жегата и не се потиш-нещо като 3 in 1.
МАЛКО ФАКТИ ЗА ЛИМОНЕНАТА КИСЕЛИНА:
Лимонената киселина е слаба органична киселина, съдържаща се в цитрусовите плодове. Тя е естествен консервант и се използва също за придаване на кисел вкус на храни и напитки.
В биохимията тя е важен посредник в Цикъла на Кребс (наричан още „цикъл на лимонената киселина“) и поради това участва в метаболизма на почти всички живи същества.
Използва се и като екологичен почистващ препарат и действа като антиоксидант.
Лимонената киселина се съдържа в много плодове и зеленчуци, но е най-концентрирана в лимоните, където може да съставлява до 8% от сухото тегло на плода.
ЛИМОНЕНА КИСЕЛИНА/ЛИМОННАЯ КИСЛОТА/ ЛИМОНТУЗУ
Една чаша студена вода слагате две - три чаени лъжици БЯЛА ЗАХАР /най-обикновена/ и 5 - 10 кристалчета лимонена киселина /лимонтозу /- разбърквате добре и напитката е готова !!
ПРОПОРЦИТЕ НЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ- на всекиму според вкуса.
Защо бяла захар ,защото тя охлажда организма ,за разлика от кафявата ,която сгрява!!
Киселият вкус балансира сладкото ,а също така тонизира черния дроб и сърцето .
Утолява жаждата ,не усещаш жегата и не се потиш-нещо като 3 in 1.
МАЛКО ФАКТИ ЗА ЛИМОНЕНАТА КИСЕЛИНА:
Лимонената киселина е слаба органична киселина, съдържаща се в цитрусовите плодове. Тя е естествен консервант и се използва също за придаване на кисел вкус на храни и напитки.
В биохимията тя е важен посредник в Цикъла на Кребс (наричан още „цикъл на лимонената киселина“) и поради това участва в метаболизма на почти всички живи същества.
Използва се и като екологичен почистващ препарат и действа като антиоксидант.
Лимонената киселина се съдържа в много плодове и зеленчуци, но е най-концентрирана в лимоните, където може да съставлява до 8% от сухото тегло на плода.
ЛИМОНЕНА КИСЕЛИНА/ЛИМОННАЯ КИСЛОТА/ ЛИМОНТУЗУ
Новата война ще се решава за секунди
Какъв следизборен дебат без ВЪНШНИЯ факт...
МАЗОХИСТИ ЛИ СМЕ БЪЛГАРИТЕ?! Или за греш...
Какъв следизборен дебат без ВЪНШНИЯ факт...
МАЗОХИСТИ ЛИ СМЕ БЪЛГАРИТЕ?! Или за греш...
Няма коментари