Постинг
22.06.2016 09:39 -
КАК ДА БОРИМЕ ЖАЖДАТА В ЖЕГАТА
Автор: elenkokoschkov
Категория: Други
Прочетен: 508 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 22.06.2016 10:04
Прочетен: 508 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 22.06.2016 10:04
Освежаваща напитка
Една чаша студена вода слагате две - три чаени лъжици БЯЛА ЗАХАР /най-обикновена/ и 5 - 10 кристалчета лимонена киселина /лимонтозу /- разбърквате добре и напитката е готова !!
ПРОПОРЦИТЕ НЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ- на всекиму според вкуса.
Защо бяла захар ,защото тя охлажда организма ,за разлика от кафявата ,която сгрява!!
Киселият вкус балансира сладкото ,а също така тонизира черния дроб и сърцето .
Утолява жаждата ,не усещаш жегата и не се потиш-нещо като 3 in 1.
МАЛКО ФАКТИ ЗА ЛИМОНЕНАТА КИСЕЛИНА:
Лимонената киселина е слаба органична киселина, съдържаща се в цитрусовите плодове. Тя е естествен консервант и се използва също за придаване на кисел вкус на храни и напитки.
В биохимията тя е важен посредник в Цикъла на Кребс (наричан още „цикъл на лимонената киселина“) и поради това участва в метаболизма на почти всички живи същества.
Използва се и като екологичен почистващ препарат и действа като антиоксидант.
Лимонената киселина се съдържа в много плодове и зеленчуци, но е най-концентрирана в лимоните, където може да съставлява до 8% от сухото тегло на плода.
ЛИМОНЕНА КИСЕЛИНА/ЛИМОННАЯ КИСЛОТА/ ЛИМОНТУЗУ
Една чаша студена вода слагате две - три чаени лъжици БЯЛА ЗАХАР /най-обикновена/ и 5 - 10 кристалчета лимонена киселина /лимонтозу /- разбърквате добре и напитката е готова !!
ПРОПОРЦИТЕ НЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ- на всекиму според вкуса.
Защо бяла захар ,защото тя охлажда организма ,за разлика от кафявата ,която сгрява!!
Киселият вкус балансира сладкото ,а също така тонизира черния дроб и сърцето .
Утолява жаждата ,не усещаш жегата и не се потиш-нещо като 3 in 1.
МАЛКО ФАКТИ ЗА ЛИМОНЕНАТА КИСЕЛИНА:
Лимонената киселина е слаба органична киселина, съдържаща се в цитрусовите плодове. Тя е естествен консервант и се използва също за придаване на кисел вкус на храни и напитки.
В биохимията тя е важен посредник в Цикъла на Кребс (наричан още „цикъл на лимонената киселина“) и поради това участва в метаболизма на почти всички живи същества.
Използва се и като екологичен почистващ препарат и действа като антиоксидант.
Лимонената киселина се съдържа в много плодове и зеленчуци, но е най-концентрирана в лимоните, където може да съставлява до 8% от сухото тегло на плода.
ЛИМОНЕНА КИСЕЛИНА/ЛИМОННАЯ КИСЛОТА/ ЛИМОНТУЗУ
Олга Николова Скобелева- СВЯТИЦАТА, спор...
Турският вътрешен министър: Целият свят ...
Домашен хляб с газирана вода...уникално ...
Турският вътрешен министър: Целият свят ...
Домашен хляб с газирана вода...уникално ...
Няма коментари