Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2016 18:09 - ЗА ПЕНИЦИЛИНА И ОЩЕ НЕЩО
Автор: elenkokoschkov Категория: Други   
Прочетен: 1895 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 30.03.2016 10:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
КОГАТО Е БИЛ ОТКРИТ ПЕНИЦИЛИНА (1928 г.) , БУКВАЛНО Е ВДИГАЛ МЪРТЪВЦИ ОТ ГРОБА И ГИ Е ИЗПРАВЯЛ НА КРАКА .

СЕГА 90г. СЛЕД ТОВА КАКВА Е КАРТИНКАТА СЛЕД ТОЛКОВА ГОДИНИ УПОТРЕБА (ЗЛОУПОТРЕБА)
  Общо около 100 позиции бета - лактами се продават в Р. България с най-различни разновидности ПЕНИЦИЛИН , кеф ти инжекции , кеф ти таблетки ,кеф ти на прахчета за орална употреба .
И всичките лекуват инфекции на горни,долни и средни дихателни пътища ,венерически болести и т.н. ,и т.н. .....
ТО БИВА, БИВА ЗДРАВЕ - АМА ГОЛО ЗДРАВЕ СИ Е ЖИВА БОЛЕСТ !!!!
ТА В ТОЗИ РЕД НА МИСЛИ ИДВА ЛОГИЧНИЯ ВЪПРОС -ЗА КАКВО СА ТОГАВА ПРОТИВОГРИПНИТЕ ВАКСИНИ????


4.3. Противопоказания
• Свръхчувствителност към пеницилини;
• Кръстосана алергия към други бета-лактамни антибиотици като цефалоспорини.

4.4. Специални предупреждения и предпазни мерки при употреба
Трябва да се има предвид, че при всеки пациент с анамнеза за алергия (както и бронхиална астма) и особено към лекарства, може да се развие свръхчувствителност към пеницилин. Преди прилагането на продукта трябва да се проведат тестове за алергия.

Повишено внимание е необходимо и при новородени, пациенти с тежки кардиомиопатии, хиповолемия, епилепсия, бъбречни и чернодробни нарушения.

При прилагане на Penicillin G Actavis пациентът трябва да бъде наблюдаван поне 30 минути след апликацията и ако настъпи реакция на свръхчувствителност да се предприемат необходимите мерки.

Продължителна употреба на Penicillin G Actavis може да доведе до свръхрастеж на нечувствителни микроорганизми или гъбички, поради което пациентът трябва да бъде наблюдаван за суперинфекции. При пациенти, при които се наблюдава тежка и персистираща диария по време на лечението трябва да се мисли за псевдомембранозен колит. В такива случаи, дори и само при подозрение за инфекция от Clostridium difficile, лечението с продукта се прекратява и се прилагат подходящи лечебни мерки.

Интрамускулното приложение при кърмачета може да доведе до тежки локални реакции и затова се препоръчва интравенозно приложение, ако това е възможно.

При интравенозно приложение на много високи дози (над 10 MIU/ден) мястото на апликация трябва да се променя на всеки два дни, за да се избегне появата на суперинфекции и тромбофлебити.

Локалното приложение на продукта върху кожата и лигавиците е противопоказано.

При пациенти, лекувани за венерически заболявания, при които има съмнения за съпътстващ сифилис, трябва да се направят микроскопски и серологични изследвания преди началото на лечението и до 4 месеца след него.

За да се потиснат реакциите на Jarisch - Herxheimer могат да се приложат 50 mg преднизолон или друг еквивалент с първата доза антибиотик. При кардиоваскуларен или менинговаскуларен сифилис тези реакции могат да бъдат предотвратени чрез прилагане на 50 mg преднизолон дневно или друг кортикостероид за 1-2 седмици.

При диабетици може да се наблюдава забавяне на резорбцията при мускулната инжекция.

Големи дози Penicillin G Actavis могат да доведат до хипокалиемия и понякога до хипернатриемия. В такива случаи прилагането на калий- съхраняващи диуретици може да помогне.

При пациенти, подложени на лечение с продукта по-дълго от 5 дни трябва да се изследват елекролитния баланс, кръвната картина и бъбречната функция. В случаи на увредена бъбречна функция големи дози Penicillin G Actavis могат да причинят мозъчни промени, гърчове и кома.

Съдържанието на натрий в продукта е 64,5 mg/g сухо вещество. При пациенти, лекувани с високи дози и поддържащи хипонатриемична диета това може да представлява риск.

......
При комбинирано прилагане може да бъде намален ефектът на пероралните контрацептиви и да настъпи нежелана бременност. Пациентките трябва да бъдат предупреждавани за това и да бъдат съветвани да прилагат други методи на контрацепция.
При прилагане едновременно с Penicillin G Actavis може да се наблюдава намалена екскреция на метотрексат и по тази причина повишена токсичност от метотрексат.

Пробенецид потиска тубулната секреция на Penicillin G Actavis и може да се стигне до висока плазмена концентрация.

Пеницилините могат да повлияят уринните глюкозни тестове, теста на Coombs, тестовете за уринни или серумни протеини и някои бактериални тестове.
4.6. Бременност и кърмене
Данните от употребата при голям брой бременни жени не показват, че Penicillin G Actavis въздейства неблагоприятно върху бременността или здравето на фетуса/ новороденото дете. До момента няма други релевантни епидемиологични данни.
Малки количества от продукта преминават в кърмата.

При лечение на майката кърменето трябва да се преустанови и да се възобнови 24 часа след приключване на лечението. Единственият възможен риск за кърмачето е ранното му сензибилизиране към пеницилин.

.....
4.8. Нежелани лекарствени реакции

Нарушения на имунната система
Много чести >10% - при пациенти, лекувани за сифилис или невросифилис се развива реакция на Jarisch-Herxheimer;
Чести (1-10%) - свръхчувствителност, изразяваща се с обрив, треска, серумна болест;
Редки (0,01%-0,1%) - анафилаксия (



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenkokoschkov
Категория: Други
Прочетен: 1374194
Постинги: 860
Коментари: 2782
Гласове: 4848
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031