Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2015 10:55 - ЕСТЕСТВЕНИ И СИНТЕТИЧНИ ВИТАМИНИ
Автор: elenkokoschkov Категория: Други   
Прочетен: 918 Коментари: 1 Гласове:
2



Обикновеният лекар, нямащ съвременна информация за синтетичните препарати, ги предписва на болни и здрави. В часовете по биология в медицинските учебни заведения все още не се говори за разликите между синтетични и естествени витамини.

И ТОВА Е ЕДИН ОТ АСПЕКТИТЕ НА ПРОБЛЕМА.
 Защо толкова малко е известно за резултатите от изследванията на синтетичните антиоксиданти? Защо за това не се говори в средствата за масова информация?

И лекарят, току-що завършил медицинския институт и желаещ да бъде в крак с новостите в медицината, не може да намери резултатите от горните изследвания в специализираните медицински списания.

ЗАЩО СТАВА ТАКА?
С производството на витамини се занимават огромни промишлени предприятия. При това фармацевтичните компании получават огромни печалби.

А сега си представете:
Вие употребявате дълго време продукт, който се смята за безвреден, нужен и полезен. И изведнъж разбирате, че той не само не е полезен, но и вреди на здравето Ви.
Че употребата на такива синтетични препарати като витамините Е, С, В, бетакаротин и други предизвиква страшни болести.

КАК БИХТЕ ПОСТЪПИЛИ В ТАКЪВ СЛУЧАЙ?
Естествено най-малко бихте спрели да ги ползвате. А това би намалило доходите на фармацевтичните гиганти. Но тези гиганти са спонсори на много от специализираните медицински периодични издания, които поместват рекламите на тези гиганти.

А как става така, че витамините, съдържащи се в естествените продукти, пазят организма от болестите, а синтетичните могат да предизвикат заболяване?

ВИТАМИНИТЕ В ПЛОДОВЕТЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ СА В ОПРЕДЕЛЕНИ КОМПЛЕКСИ.

ВИТАМИН С, КОЙТО СЕ СЪДЪРЖА В ЦИТРУСОВИТЕ ПЛОДОВЕ, НИКОГА НЕ Е САМ КАТО АСКОРБИНОВА КИСЕЛИНА, А В КОМПЛЕКС.

Тези комплекси се наричат БИОФЛУНОИДИ и в естествените продукти са стабилни. Те не могат лесно да се възпроизведат изкуствено. Нито една фирма до сега не е могла да го направи.

ПОДОБНО Е ПОЛОЖЕНИЕТО И С ВИТАМИН Е.
По време на лабораторни изследвания от неговия комплекс е отделено вещество с особено голяма активност. Веществото е наречено АЛФАТОКОФЕРОН. След това е сметнато, че останалите съставки на комплекса не са от значение, второстепенни са. Така "с водата е изхвърлено и бебето".
В маслините, соята и други естествени продукти ние получаваме АЛФАТОКОФЕРОН заедно със "семейството му".

В синтетичните препарати витамините изпълняват ролята на прокудени от рода си. Витамин А, бетакаротин, витамин Е, витамин С са сякаш синтетични пръсти на ръцете ни.

ИНТЕРЕСНА Е ИСТОРИЯТА НА БЕТА-КАРОТИНА.
Дълго се смяташе, че това е най-важният каротиноид. И отново шок! Това мнение се оказа погрешно. В чистата, качествена, естествена храна бета-каротинът е в своето "семейство", чийто член е алфа-каротинът, който се считаше от учените за второстепенен. Сега той е реабилитиран.

Изясни се, че именно неговата употреба намалява 10 пъти заболяванията на дихателната система. Ефективността на алфа-каротина е 10 пъти по-висока от тази на бета-каротина.

Всички известни досега каротиноиди имат подобна химична структура.

В човешкия организъм става следното:
След употребата само на една съставка от семейство каротиноиди в големи количества, неговото количество в организма силно се увеличава. Това води до нарастване на диспропорцията между членовете на семейството. Каротиноидът, който е в голямо количество, "притиска" своите "братя" и намалява тяхната полезност.

В комплекса на витамин Е пък е реабилитиран гама-токоферола Без него нервните клетки работят много трудно, а в изкуствените препарати той напълно отсъства.

НЕГАТИВНОТО ВЛИЯНИЕ НА СИНТЕТИЧНИТЕ ВИТАМИНИ....

Останалото е ТУК
Могат ли синтетичните антиоксиданти да заместят естествените?



Гласувай:
2



1. elenkokoschkov - Синтетичните витамини
24.12.2015 05:15
увеличават риска от рак.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenkokoschkov
Категория: Други
Прочетен: 1382767
Постинги: 861
Коментари: 2784
Гласове: 4857
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930