Постинг
21.12.2015 10:55 -
ЕСТЕСТВЕНИ И СИНТЕТИЧНИ ВИТАМИНИ
Обикновеният лекар, нямащ съвременна информация за синтетичните препарати, ги предписва на болни и здрави. В часовете по биология в медицинските учебни заведения все още не се говори за разликите между синтетични и естествени витамини.
И ТОВА Е ЕДИН ОТ АСПЕКТИТЕ НА ПРОБЛЕМА.
Защо толкова малко е известно за резултатите от изследванията на синтетичните антиоксиданти? Защо за това не се говори в средствата за масова информация?
И лекарят, току-що завършил медицинския институт и желаещ да бъде в крак с новостите в медицината, не може да намери резултатите от горните изследвания в специализираните медицински списания.
ЗАЩО СТАВА ТАКА?
С производството на витамини се занимават огромни промишлени предприятия. При това фармацевтичните компании получават огромни печалби.
А сега си представете:
Вие употребявате дълго време продукт, който се смята за безвреден, нужен и полезен. И изведнъж разбирате, че той не само не е полезен, но и вреди на здравето Ви.
Че употребата на такива синтетични препарати като витамините Е, С, В, бетакаротин и други предизвиква страшни болести.
КАК БИХТЕ ПОСТЪПИЛИ В ТАКЪВ СЛУЧАЙ?
Естествено най-малко бихте спрели да ги ползвате. А това би намалило доходите на фармацевтичните гиганти. Но тези гиганти са спонсори на много от специализираните медицински периодични издания, които поместват рекламите на тези гиганти.
А как става така, че витамините, съдържащи се в естествените продукти, пазят организма от болестите, а синтетичните могат да предизвикат заболяване?
ВИТАМИНИТЕ В ПЛОДОВЕТЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ СА В ОПРЕДЕЛЕНИ КОМПЛЕКСИ.
ВИТАМИН С, КОЙТО СЕ СЪДЪРЖА В ЦИТРУСОВИТЕ ПЛОДОВЕ, НИКОГА НЕ Е САМ КАТО АСКОРБИНОВА КИСЕЛИНА, А В КОМПЛЕКС.
Тези комплекси се наричат БИОФЛУНОИДИ и в естествените продукти са стабилни. Те не могат лесно да се възпроизведат изкуствено. Нито една фирма до сега не е могла да го направи.
ПОДОБНО Е ПОЛОЖЕНИЕТО И С ВИТАМИН Е.
По време на лабораторни изследвания от неговия комплекс е отделено вещество с особено голяма активност. Веществото е наречено АЛФАТОКОФЕРОН. След това е сметнато, че останалите съставки на комплекса не са от значение, второстепенни са. Така "с водата е изхвърлено и бебето".
В маслините, соята и други естествени продукти ние получаваме АЛФАТОКОФЕРОН заедно със "семейството му".
В синтетичните препарати витамините изпълняват ролята на прокудени от рода си. Витамин А, бетакаротин, витамин Е, витамин С са сякаш синтетични пръсти на ръцете ни.
ИНТЕРЕСНА Е ИСТОРИЯТА НА БЕТА-КАРОТИНА.
Дълго се смяташе, че това е най-важният каротиноид. И отново шок! Това мнение се оказа погрешно. В чистата, качествена, естествена храна бета-каротинът е в своето "семейство", чийто член е алфа-каротинът, който се считаше от учените за второстепенен. Сега той е реабилитиран.
Изясни се, че именно неговата употреба намалява 10 пъти заболяванията на дихателната система. Ефективността на алфа-каротина е 10 пъти по-висока от тази на бета-каротина.
Всички известни досега каротиноиди имат подобна химична структура.
В човешкия организъм става следното:
След употребата само на една съставка от семейство каротиноиди в големи количества, неговото количество в организма силно се увеличава. Това води до нарастване на диспропорцията между членовете на семейството. Каротиноидът, който е в голямо количество, "притиска" своите "братя" и намалява тяхната полезност.
В комплекса на витамин Е пък е реабилитиран гама-токоферола Без него нервните клетки работят много трудно, а в изкуствените препарати той напълно отсъства.
НЕГАТИВНОТО ВЛИЯНИЕ НА СИНТЕТИЧНИТЕ ВИТАМИНИ....
Останалото е ТУК
Могат ли синтетичните антиоксиданти да заместят естествените?
И ТОВА Е ЕДИН ОТ АСПЕКТИТЕ НА ПРОБЛЕМА.
Защо толкова малко е известно за резултатите от изследванията на синтетичните антиоксиданти? Защо за това не се говори в средствата за масова информация?
И лекарят, току-що завършил медицинския институт и желаещ да бъде в крак с новостите в медицината, не може да намери резултатите от горните изследвания в специализираните медицински списания.
ЗАЩО СТАВА ТАКА?
С производството на витамини се занимават огромни промишлени предприятия. При това фармацевтичните компании получават огромни печалби.
А сега си представете:
Вие употребявате дълго време продукт, който се смята за безвреден, нужен и полезен. И изведнъж разбирате, че той не само не е полезен, но и вреди на здравето Ви.
Че употребата на такива синтетични препарати като витамините Е, С, В, бетакаротин и други предизвиква страшни болести.
КАК БИХТЕ ПОСТЪПИЛИ В ТАКЪВ СЛУЧАЙ?
Естествено най-малко бихте спрели да ги ползвате. А това би намалило доходите на фармацевтичните гиганти. Но тези гиганти са спонсори на много от специализираните медицински периодични издания, които поместват рекламите на тези гиганти.
А как става така, че витамините, съдържащи се в естествените продукти, пазят организма от болестите, а синтетичните могат да предизвикат заболяване?
ВИТАМИНИТЕ В ПЛОДОВЕТЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ СА В ОПРЕДЕЛЕНИ КОМПЛЕКСИ.
ВИТАМИН С, КОЙТО СЕ СЪДЪРЖА В ЦИТРУСОВИТЕ ПЛОДОВЕ, НИКОГА НЕ Е САМ КАТО АСКОРБИНОВА КИСЕЛИНА, А В КОМПЛЕКС.
Тези комплекси се наричат БИОФЛУНОИДИ и в естествените продукти са стабилни. Те не могат лесно да се възпроизведат изкуствено. Нито една фирма до сега не е могла да го направи.
ПОДОБНО Е ПОЛОЖЕНИЕТО И С ВИТАМИН Е.
По време на лабораторни изследвания от неговия комплекс е отделено вещество с особено голяма активност. Веществото е наречено АЛФАТОКОФЕРОН. След това е сметнато, че останалите съставки на комплекса не са от значение, второстепенни са. Така "с водата е изхвърлено и бебето".
В маслините, соята и други естествени продукти ние получаваме АЛФАТОКОФЕРОН заедно със "семейството му".
В синтетичните препарати витамините изпълняват ролята на прокудени от рода си. Витамин А, бетакаротин, витамин Е, витамин С са сякаш синтетични пръсти на ръцете ни.
ИНТЕРЕСНА Е ИСТОРИЯТА НА БЕТА-КАРОТИНА.
Дълго се смяташе, че това е най-важният каротиноид. И отново шок! Това мнение се оказа погрешно. В чистата, качествена, естествена храна бета-каротинът е в своето "семейство", чийто член е алфа-каротинът, който се считаше от учените за второстепенен. Сега той е реабилитиран.
Изясни се, че именно неговата употреба намалява 10 пъти заболяванията на дихателната система. Ефективността на алфа-каротина е 10 пъти по-висока от тази на бета-каротина.
Всички известни досега каротиноиди имат подобна химична структура.
В човешкия организъм става следното:
След употребата само на една съставка от семейство каротиноиди в големи количества, неговото количество в организма силно се увеличава. Това води до нарастване на диспропорцията между членовете на семейството. Каротиноидът, който е в голямо количество, "притиска" своите "братя" и намалява тяхната полезност.
В комплекса на витамин Е пък е реабилитиран гама-токоферола Без него нервните клетки работят много трудно, а в изкуствените препарати той напълно отсъства.
НЕГАТИВНОТО ВЛИЯНИЕ НА СИНТЕТИЧНИТЕ ВИТАМИНИ....
Останалото е ТУК
Могат ли синтетичните антиоксиданти да заместят естествените?
Витамините в плодовете
С ВИТАМИН Е СРЕЩУ СТАРЕЕНЕТО НА КОЖАТА
Flax Oil - Омега 3 - 6 - 9 Ленено масло
С ВИТАМИН Е СРЕЩУ СТАРЕЕНЕТО НА КОЖАТА
Flax Oil - Омега 3 - 6 - 9 Ленено масло
Из книгата на йеромонах Висарион (Зограф...
КАК ДА СЕ ОТЪРВА ОТ НАТРАПЧИВИТЕ ЛОШИ МИ...
ВИНОВНИ ЗА ГИБЕЛТА НА "МАКЕДОНСКИТЕ...
КАК ДА СЕ ОТЪРВА ОТ НАТРАПЧИВИТЕ ЛОШИ МИ...
ВИНОВНИ ЗА ГИБЕЛТА НА "МАКЕДОНСКИТЕ...
Следващ постинг
Предишен постинг