Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2015 17:06 - Комбинацията на Nurofen с Calpol , ослепи 2-годишно дете
Автор: elenkokoschkov Категория: Други   
Прочетен: 918 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 19.12.2015 21:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Nurofen /активно в-во  Ibuprofen /   Calpol /активно в-во Paracetamol/.
image
  Малката Мейси може да остане сляпа след ужасната алергична реакция   Дори и да оздравее напълно, малката Мейси Марш ще бъде сляпа след ужасната алергична реакция от нурофен и калпол. 
  Телцето на детето се покрило с ужасни рани и мехури, а животът му висял на косъм. Момиченцето било спасено в лондонска клиника, но въпреки всичко зрението й е застрашено.   Детето трябвало да се бори за живота си, след като получило непоносима алергична реакция от детската доза нурофен. Само няколко часа, след като на 2-годишната Мейси било дадено лекарството по препоръка на общопрактикуващия лекар, на личицето й се появили стотици болезнени рани и мехури.    Сега, след 10 дни на интензивни грижи, лекарите казват, че е "чудо", че тя е жива, но не дават надежда за зрението на детето, съобщава mkd-news.com.   Мат, 37-годишният баща на момиченцето заявява: "Не бих искал това да се случи на никого. Само мисълта, че можем да загубим Мейси беше непоносима. "   Агонията на Мейси започнала преди шест седмици, когато родителите я завели на лекар, защото се чувствала отпаднала и имала лек оток на очите. Лекарят , Мат и съпругата му Сара, решили че момичето просто е било изморено и ще се оправи, ако му дадат Nurofen /активно в-во  Ibuprofen / последователно с Calpol /активно в-во Paracetamol/.    Родителите дали лекарствата на Мейси и си легнали, но когато Сара станала да нагледа детето, видяла, че състоянието й се е влошило, а очичките са напълно залепени със слуз. Родителите я отнесли веднага в болницата, която е в близост до дома им.    Медиците прегледали Мейси, били й пеницилин и я изпратили в къщи.    Но Сара била шокирана, когато на следващата сутрин лицето на момичето е било напълно покрито в ужасни мехури.    Детето било откарано в спешния център, а по-късно транспортирано до Лондон, за да бъде изследвано за инфекция.    Лондонските лекари диагностицирали Мейси със Стивънс Джонсън Синдорм - рядко състояние, причинено от алергична реакция към вирус или лекарство, която поразява 1 от 50000 души.    Лекарите казали на Мат и Сара, че би било истинско чудо, ако тяхното момиче оцелее и че дори да оживее, би могла да загуби зрението си.   "Това е ужасно! Никога преди не бяхме чували за този синдром и бяхме шокирани ", заявява бащата.    Въпреки това родителите са благодарни на медиците, които са стабилизирали малката Мейси.    Сега детето подлежи на постоянен лекарски контрол, за да се спасят очичките му и да не загуби зрението си.    След като се върнали вкъщи, родителите са подали официална жалба срещу техния общопрактикуващ лекар.    Говорителят на компанията производител на нурофен е заявил:
"Ужасно съжаляваме за състоянието на Мейси и й пожелаваме бързо и пълно възстановяване.  Стивънс Джонсън синдром е изключително рядка реакция към инфекции или лекарства.    Ние отново съветваме всички внимателно да четат инструкциите как да прилагат лекарството ".
image

/БЛИЦ   11 август, 2015
  ( Синдром на Стивънс Джонсън представлява много тежка реакция на организма след прием на някои медикаменти. 
  Ранните симптоми са  кашлица с отделяне на секрет, главоболие, треска и обща отпадналост.   Те са характерни за много болести и затова е трудно да се разбере дали точно става въпрос за тежката болест или за някоя друга.   След първоначалните симптоми по тялото се появяват болезнени, зачервени лезии, които прерастват в още по-страшни рани и язви.   Заболяването може да прогресира като в тежката си форма се наблюдава разделяне на епидермиса на кожата от дермата и се налага спешна медицинска помощ.   Има някои медикаменти, които могат да предизвикат синдром на Стивънс Джонсън, като пеницилинови антибиотици и производни на пеницилина, някои лекарства срещу подагра, нестероидни противовъзпалителни и аналгетици, барбитурати и др.   Синдром на Стивънс Джонсън може да се причини и след прекарани инфекциозни болести като ХИВ, дифтерия, коремен тиф, хепатит, херпес вирусни инфекции и дори грип.   Лечението на синдром на Стивънс Джонсън трябва да започне незабавно, за да се избегнат или намалят до минимум потенциалните усложнения върху очите, кръвта, белия дроб, кожата, черния дроб и изобщо върху всички органи в тялото.   При установяване на заболяването, приемът на всякакви лекарства трябва да бъде спрян и да се започне вливане на течности и приемане на обезболяващи лекарства и антихистамини. )
image
Нестероидни Противовъзпалителни Лекарствени Средства





Гласувай:
1



1. elenkokoschkov - По принцип никога не се
19.12.2015 17:59
взимат едновременно две Нестероидни Противовъзпалителни Лекарствени Средства .
Това е закон!!!!
А пеницилина е бил черешката на тортата!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenkokoschkov
Категория: Други
Прочетен: 1388274
Постинги: 862
Коментари: 2788
Гласове: 4859
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930