Постинг
12.11.2015 05:16 -
Всеки тумор е съставен от химически съединения, дошли от храната-д-р Гайдурков
Автор: elenkokoschkov
Категория: Други
Прочетен: 1162 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 12.11.2015 09:06
Прочетен: 1162 Коментари: 2 Гласове:
2
Последна промяна: 12.11.2015 09:06
Стрес е имало винаги в историята на човечеството. Той е позитивен, държи ни в тонус, стига да не надскочи определени граници и да не се превърне в дистрес.
Нима войните в миналото са били малък стрес за хората? Но те не са боледували толкова от рак, колкото сега. Истината е, че всеки тумор е съставен от химически съединения, дошли от храната. Това се отнася и за всяка друга болест. Малко известно е, че през 1931 г. биохимикът и физиолог Ото Варбург взима Нобелова награда, защото описва причината за развитие на рака. Той казва, че тази болест е киселинност в организма, в която виреят клетки, хранещи се безкислородно чрез ферментация. Ракът може да вирее само в силно киселинна тъкан. Тя създава най-добри условия за мутация на клетките и формиране на туморна маса. Негативните емоции и стресът могат да доведат до киселинност в организма, но най-вече технологично преработената храна, особено животинската, в която има консерванти и технологично преработена мазнина. Колкото порциите ни са по-пълни със сурови растителни вкуснотии, толкова организмът ни е по-алкален и не създава условия за рак. Така се създават и условия за лечение на тази болест. Трябва да избягваме млечните и месни продукти, особено колбасите. Домашните луканки, сушениците и пастърмите приемани с мярка, са здравословни, но купените от магазина съдържат основния канцероген – натриев нитрит (E 250). Всеки производител е задължен да го сложи в своя колбас, за да не се развали. Но той унищожава кислорода в кръвта и създава най-добрите условия за развитие на рака. Има много нитрати в продуктите, които при обмяната на веществата могат да се превърнат в нитрозамини и са канцерогенни, но натриевият нитрит е канцероген, който директно приемаме с храната. Трябва да избягваме и чипсовете, направени с прегоряла мазнина, която престояла дълго, гранясва и пак вреди.
За да не заболеем от рак е добре 75% от храната ни да е съставена от сурови плодове, зеленчуци и сурови ядки.
От храните ,които ни предпазват и лекуват от рак на първо място поставям прясно изцедените зеленчукови сокове, тъй като зеленчуците са по-алкални от плодовете. Затова сутрин е много полезно да се пие морковен сок с добавени в него зеленолистни – магданоз, целина, спанак, босилек, копър.
На второ място са храните, които съдържат полифеноли – тези антиоксиданти, които предпазват клетките от оксидативен стрес и от мутация. Това най-вече са силно пигментните плодове и зеленчуци като черница, касис, арония, френско грозде, къпина. Червеното цвекло бори успешно рака. Противораково лекарство е и бъзакът (ниският бъз), който вдига имунната защита. Той може да се приема и сушен. Българската гъба кладница има същите имуностимулиращи качества като японските гъби, които нашумяха в последните години и помагат на раково болните. Добър ефект върху здравето на страдащите оказват и храните от зелевата група – карфиол, брюкселско зеле, броколи и най-вече кълновете от броколи. Те имат сяросъдържащата субстанция сулфорофан, която е с антитуморно действие. Нека присъстват във всекидневието ни повече леща, грах, боб и позабравения нахут, защото съдържат много фибри, с които идеално се чисти дебелото черво.
Много важни са бадемите и кайсиевите ядки, които съдържат антитуморната субстанция лаетрил.
Хората с диагноза рак трябва да променят стила си на живот, включително и емоционалния. Смята се, че дълго потиснатите емоции се складират някъде в тялото във вид на кълбо. Нека не забравяме, че тумор означава точно кълбо. За да не се задържа дълго и да не ферментира в организма ни месото ,трябва да го ядем с много зеленчуци, които са метла, пречистваща стомаха. С хляба от заводите получаваме препържена мазнина, много сол, консерванти, овкусители. По-добре вместо хляб да хапваме варива – ориз, царевица, елда, жито, просо, овес. Ако не можем без хляб, нека си направим домашен или ако нямаме време и сме в магазина – да изберем този без брашно, а примерно направен от накиснато жито. Тортите и пастите не биха ни навредили, ако не бяха направени с маргарин, който е откровен канцероген.
Като структура тази мазнина е близка до пластмасата и попадайки в нашето тяло тя се трупа и затваря в контейнери наречени тумори. Докато се формира, туморът попива в себе си много токсични вещества и е като контейнер за отпадъци. Той се опитва да защити организма от отровите, за да не циркулират в кръвообръщението. Изчистването на черния дроб ще окаже благотворно влияние върху организма, но най-важно е да сменим стила си на живот – хранителен и емоционален.
НИЕ ГОТВИМ - Д-р Г. Гайдурков
Защо да НЕ използваме маргарин
НАКОНЕЦ, ПРАВДА МАСЛО ПОЛЕЗНО, А МАРГАРИН – ХИМИЧЕСКИЙ ЖИР
"Нека храната бъде твое лекарство и лекарството твоя храна."(Хипократ)
СТУДЕНИТЕ НАПИТКИ ПРЕДИЗВИКВАТ ГНИЕНЕ НА ХРАНАТА В ЧЕРВАТА
Кулинарно непреработената храна – революционен метод за борба с рака
Нима войните в миналото са били малък стрес за хората? Но те не са боледували толкова от рак, колкото сега. Истината е, че всеки тумор е съставен от химически съединения, дошли от храната. Това се отнася и за всяка друга болест. Малко известно е, че през 1931 г. биохимикът и физиолог Ото Варбург взима Нобелова награда, защото описва причината за развитие на рака. Той казва, че тази болест е киселинност в организма, в която виреят клетки, хранещи се безкислородно чрез ферментация. Ракът може да вирее само в силно киселинна тъкан. Тя създава най-добри условия за мутация на клетките и формиране на туморна маса. Негативните емоции и стресът могат да доведат до киселинност в организма, но най-вече технологично преработената храна, особено животинската, в която има консерванти и технологично преработена мазнина. Колкото порциите ни са по-пълни със сурови растителни вкуснотии, толкова организмът ни е по-алкален и не създава условия за рак. Така се създават и условия за лечение на тази болест. Трябва да избягваме млечните и месни продукти, особено колбасите. Домашните луканки, сушениците и пастърмите приемани с мярка, са здравословни, но купените от магазина съдържат основния канцероген – натриев нитрит (E 250). Всеки производител е задължен да го сложи в своя колбас, за да не се развали. Но той унищожава кислорода в кръвта и създава най-добрите условия за развитие на рака. Има много нитрати в продуктите, които при обмяната на веществата могат да се превърнат в нитрозамини и са канцерогенни, но натриевият нитрит е канцероген, който директно приемаме с храната. Трябва да избягваме и чипсовете, направени с прегоряла мазнина, която престояла дълго, гранясва и пак вреди.
За да не заболеем от рак е добре 75% от храната ни да е съставена от сурови плодове, зеленчуци и сурови ядки.
От храните ,които ни предпазват и лекуват от рак на първо място поставям прясно изцедените зеленчукови сокове, тъй като зеленчуците са по-алкални от плодовете. Затова сутрин е много полезно да се пие морковен сок с добавени в него зеленолистни – магданоз, целина, спанак, босилек, копър.
На второ място са храните, които съдържат полифеноли – тези антиоксиданти, които предпазват клетките от оксидативен стрес и от мутация. Това най-вече са силно пигментните плодове и зеленчуци като черница, касис, арония, френско грозде, къпина. Червеното цвекло бори успешно рака. Противораково лекарство е и бъзакът (ниският бъз), който вдига имунната защита. Той може да се приема и сушен. Българската гъба кладница има същите имуностимулиращи качества като японските гъби, които нашумяха в последните години и помагат на раково болните. Добър ефект върху здравето на страдащите оказват и храните от зелевата група – карфиол, брюкселско зеле, броколи и най-вече кълновете от броколи. Те имат сяросъдържащата субстанция сулфорофан, която е с антитуморно действие. Нека присъстват във всекидневието ни повече леща, грах, боб и позабравения нахут, защото съдържат много фибри, с които идеално се чисти дебелото черво.
Много важни са бадемите и кайсиевите ядки, които съдържат антитуморната субстанция лаетрил.
Хората с диагноза рак трябва да променят стила си на живот, включително и емоционалния. Смята се, че дълго потиснатите емоции се складират някъде в тялото във вид на кълбо. Нека не забравяме, че тумор означава точно кълбо. За да не се задържа дълго и да не ферментира в организма ни месото ,трябва да го ядем с много зеленчуци, които са метла, пречистваща стомаха. С хляба от заводите получаваме препържена мазнина, много сол, консерванти, овкусители. По-добре вместо хляб да хапваме варива – ориз, царевица, елда, жито, просо, овес. Ако не можем без хляб, нека си направим домашен или ако нямаме време и сме в магазина – да изберем този без брашно, а примерно направен от накиснато жито. Тортите и пастите не биха ни навредили, ако не бяха направени с маргарин, който е откровен канцероген.
Като структура тази мазнина е близка до пластмасата и попадайки в нашето тяло тя се трупа и затваря в контейнери наречени тумори. Докато се формира, туморът попива в себе си много токсични вещества и е като контейнер за отпадъци. Той се опитва да защити организма от отровите, за да не циркулират в кръвообръщението. Изчистването на черния дроб ще окаже благотворно влияние върху организма, но най-важно е да сменим стила си на живот – хранителен и емоционален.
НИЕ ГОТВИМ - Д-р Г. Гайдурков
Защо да НЕ използваме маргарин
НАКОНЕЦ, ПРАВДА МАСЛО ПОЛЕЗНО, А МАРГАРИН – ХИМИЧЕСКИЙ ЖИР
"Нека храната бъде твое лекарство и лекарството твоя храна."(Хипократ)
СТУДЕНИТЕ НАПИТКИ ПРЕДИЗВИКВАТ ГНИЕНЕ НА ХРАНАТА В ЧЕРВАТА
Кулинарно непреработената храна – революционен метод за борба с рака
Кока Кола или Кока Кола лайт – или кое е...
МАЛЪК УРОК ЗА БЪДЕЩЕТО
ЗАЩО не бива да се реже, боде и гори тум...
МАЛЪК УРОК ЗА БЪДЕЩЕТО
ЗАЩО не бива да се реже, боде и гори тум...