Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2015 05:16 - Всеки тумор е съставен от химически съединения, дошли от храната-д-р Гайдурков
Автор: elenkokoschkov Категория: Други   
Прочетен: 1161 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 12.11.2015 09:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Стрес е имало винаги в историята на човечеството. Той е позитивен, държи ни в тонус, стига да не надскочи определени граници и да не се превърне в дистрес.

Нима войните в миналото са били малък стрес за хората? Но те не са боледували толкова от рак, колкото сега. Истината е, че всеки тумор е съставен от химически съединения, дошли от храната.  Това се отнася и за всяка друга болест.   Малко известно е, че през 1931 г. биохимикът и физиолог Ото Варбург взима Нобелова награда, защото описва причината за развитие на рака. Той казва, че тази болест е киселинност в организма, в която виреят клетки, хранещи се безкислородно чрез ферментация.    Ракът може да вирее само в силно киселинна тъкан. Тя създава най-добри условия за мутация на клетките и формиране на туморна маса.    Негативните емоции и стресът могат да доведат до киселинност в организма, но най-вече технологично преработената храна, особено животинската, в която има консерванти и технологично преработена мазнина.    Колкото порциите ни са по-пълни със сурови   растителни   вкуснотии, толкова организмът ни е по-алкален и не създава условия за рак.  Така се създават и условия за лечение на тази болест.    Трябва да избягваме млечните и месни продукти, особено колбасите.  Домашните луканки, сушениците и пастърмите приемани с мярка, са здравословни, но купените от магазина съдържат основния канцероген – натриев нитрит (E 250).    Всеки производител е задължен да го сложи в своя колбас, за да не се развали. Но той унищожава кислорода в кръвта и създава най-добрите условия за развитие на рака.    Има много нитрати в продуктите, които при обмяната на веществата могат да се превърнат в нитрозамини и са канцерогенни, но натриевият нитрит е канцероген, който директно приемаме с храната.    Трябва да избягваме и чипсовете, направени с прегоряла мазнина, която престояла дълго, гранясва и пак вреди.
  За да не заболеем от рак е добре 75% от храната ни да е съставена от сурови плодове, зеленчуци и сурови ядки.
  От  храните ,които ни предпазват и лекуват от рак на първо място поставям прясно изцедените зеленчукови сокове, тъй като зеленчуците са по-алкални от плодовете. Затова сутрин е много полезно да се пие морковен сок с добавени в него зеленолистни – магданоз, целина, спанак, босилек, копър. 
  На второ място са храните, които съдържат полифеноли – тези антиоксиданти, които предпазват клетките от оксидативен стрес и от мутация.  Това най-вече са силно пигментните плодове и зеленчуци като черница, касис, арония, френско грозде, къпина.    Червеното цвекло бори успешно рака. Противораково лекарство е и бъзакът (ниският бъз), който вдига имунната защита. Той може да се приема и сушен.    Българската гъба кладница има същите имуностимулиращи качества като японските гъби, които нашумяха в последните години и помагат на раково болните.    Добър ефект върху здравето на страдащите оказват и храните от зелевата група – карфиол, брюкселско зеле, броколи и най-вече кълновете от броколи. Те имат сяросъдържащата субстанция сулфорофан, която е с антитуморно действие.   Нека присъстват във всекидневието ни повече леща, грах, боб и позабравения нахут, защото съдържат много фибри, с които идеално се чисти дебелото черво. 
  Много важни са бадемите и кайсиевите ядки, които съдържат антитуморната субстанция лаетрил.
Хората с диагноза рак трябва да променят стила си на живот, включително и емоционалния. Смята се, че дълго потиснатите емоции се складират някъде в тялото във вид на кълбо.  Нека не забравяме, че тумор означава точно кълбо.   За да не се задържа дълго и да не ферментира в организма ни  месото ,трябва да го ядем с много зеленчуци, които са метла, пречистваща стомаха.   С хляба от заводите получаваме препържена мазнина, много сол, консерванти, овкусители.    По-добре вместо хляб да хапваме варива – ориз, царевица, елда, жито, просо, овес.    Ако не можем без хляб, нека си направим домашен или ако нямаме време и сме в магазина – да изберем този без брашно, а примерно направен от накиснато жито.   Тортите и пастите не биха ни навредили, ако не бяха направени с маргарин, който е откровен канцероген. 
Като структура тази мазнина е близка до пластмасата и попадайки в нашето тяло тя се трупа и затваря в контейнери наречени тумори.   Докато се формира, туморът попива в себе си много токсични вещества и е като контейнер за отпадъци.    Той се опитва да защити организма от отровите, за да не циркулират в кръвообръщението.   Изчистването на черния дроб ще окаже благотворно влияние върху организма, но най-важно е да сменим стила си на живот – хранителен и емоционален. 

НИЕ ГОТВИМ - Д-р Г. Гайдурков

Защо да НЕ използваме маргарин

НАКОНЕЦ, ПРАВДА МАСЛО ПОЛЕЗНО, А МАРГАРИН – ХИМИЧЕСКИЙ ЖИР

"Нека храната бъде твое лекарство и лекарството твоя храна."(Хипократ)

СТУДЕНИТЕ НАПИТКИ ПРЕДИЗВИКВАТ ГНИЕНЕ НА ХРАНАТА В ЧЕРВАТА

Кулинарно непреработената храна – революционен метод за борба с рака


Тагове:   рак,   тумор,   маргарин,   храна,   зеленчуци,


Гласувай:
2



1. kvg55 - Интересно виждане за туморите. Но ...
12.11.2015 22:42
Интересно виждане за туморите.
Но мисля си, че има и генна предразположеност.
цитирай
2. elenkokoschkov - Човека ти казва нещата едно към едно ,
12.11.2015 23:13
kvg55 написа:
Интересно виждане за туморите.
Но мисля си, че има и генна предразположеност.


а това какво си мислиме аз и ти няма никакво значение !!!!
Вервай ми !!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenkokoschkov
Категория: Други
Прочетен: 1381646
Постинги: 861
Коментари: 2784
Гласове: 4856
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930