Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2015 19:09 - Истинската причина за сърдечно-съдовите заболявания- Д-р Дуайт Лъндел
Автор: elenkokoschkov Категория: Други   
Прочетен: 1337 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 05.11.2015 08:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Д-р Дуайт Лъндел  е  бивш шеф на хирургия в Banner Heart Hospital, Меса, Аризона.  Неотдавна д-р Lundell напусна операциите за да се съсредоточи върху лечението на сърдечно-съдови заболявания чрез диетична терапия.    image Истинската причина за тези болести – въобще не са холестерола и мазните храни, както  са убедени повечето от колегите му.    Проучванията показват, че сърдечно-съдовите заболявания се дължат на хронично възпаление на стените на артериите. Когато няма възпаление, холестерол в кръвоносните съдове не се натрупва и може свободно да циркулира из тях.   „Ние, лекарите, имащи сериозно обучение, знания и авторитет, често се отличаваме с твърде високо самочувствие, което ни пречи да признаем, че грешим. Това е смисълът. Аз открито признавам, че съм сгрешил. Като сърдечен хирург с 25-годишен опит, който е направил повече от 5000 открити сърдечни операции, днес ще се опитам да поправя грешката, свързана с един медицински и научен факт.   В продължение на много години съм се обучавал заедно с други видни лекари, които днес „правят медицината.“ Публикувайки статии в научната литература, непрекъснато посещавайки образователни семинари, ние безкрайно настоявахме, че сърдечните заболявания са само в резултат на повишени нива на холестерол в кръвта.   Единствената приемлива терапия бе предписание за намаляване на холестерола и на диета, която сериозно ограничава приема на мазнини. За последното, разбира се, уверявахме, че трябва да понижава холестерола и да предотвратява сърдечно-съдовите заболявания. Отклонения от тези препоръки се смятат за ерес, или резултат от медицинска небрежност.   Всичко това не работи!   Всички тези препоръки вече не са научно и морално оправдани. Преди няколко години бе направено откритие: истинската причина за сърдечно-съдовите заболявания е възпаление на артериалната стена. Постепенно това откритие води до промяна в концепцията на борбата срещу сърдечно-съдови заболявания и други хронични заболявания.   Използваните в продължение на десетилетия диетични препоръки допринесоха за разпространението на епидемията от затлъстяване и диабет, последствията от която затъмняват всяка чума, от гледна точка на смъртността, човешко страдание и ужасни икономически последствия.   Въпреки че 25% от населението (на САЩ) взема скъпи статинови препарати, въпреки факта, че ние намалихме съдържанието на мазнини в диетата си, процентът на американците, които ще умрат тази година от сърдечно-съдови заболявания е по-висок, отколкото досега.   Статистиката на American Heart Association показва, че 75 милиона американци в момента страдат от сърдечно-съдови заболявания, 20 милиона имат диабет и 57 млн. имат предиабет. Тези заболявания всяка година стават все „по-млади“   Казано по-просто, ако няма възпаление в организма, холестерол по никакъв начин не може да се натрупва по стените на кръвоносните съдове и по този начин да доведе до сърдечно-съдови заболявания и инсулти. Ако няма възпаление, холестеролът се движи свободно в тялото, тъй като това първоначално е замислено от природата. Именно това възпаление предизвиква натрупване на холестерола.   Във възпалението няма нищо необичайно – това е просто естествена защита срещу външни „врагове“ като бактерии, вируси и токсини. Цикълът на възпалението е идеален за защита на тялото от тези бактериални и вирусни нашественици. Въпреки това, ако ние хронично излагаме тялото си на токсини или ядем храни, към обработването на които то не е приспособено, възниква състояние, наречено хронично възпаление. Хроничното възпаление е също толкова вредно, колкото острото здравословно.   Кой разумен човек постоянно съзнателно ще консумира храни или други вещества, които увреждат тялото?  Може би пушачите, но те са направили този избор съзнателно. Останалата част от нас просто се придържат към препоръчаните и широко насърчавани диети с ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на полиненаситени мазнини и въглехидрати, без да знае, че по този начин ние многократно травмираме кръвоносните си съдове. Тези повтарящи се травми предизвикват хронично възпаление, което от своя страна води до сърдечно-съдови заболявания, инсулт, диабет и затлъстяване.   Нека да повторя: нараняване и възпаление на кръвоносните съдове, предизвикани от нашата диета с ниско съдържание на мазнини, се препоръчва в продължение на много години от сегашната медицина.   Какви са основните причини за хроничното възпаление?  Накратко, това е излишък от консумацията на храни с високо съдържание на прости въглехидрати, които са преработени (захар, брашно и всички продукти, направени от тях), както и прекомерната консумация на растителни масла омега-6, като соя, царевица и слънчоглед, които се съдържат в много преработени храни.   Отделете малко време и вижте какво се случва, ако известно време се трие с твърда четка мека кожа, докато тя стане съвсем червена, докато се появят и мини кръвонасядания. Представете си, че вие правите това няколко пъти на ден, всеки ден, в продължение на пет години. Ако можете да издържите тази болка, ще се появи кървене, подуване на засегнатата област, и всеки път, вредата ще се усложнява. Това е добър начин да се визуализира възпалителния процес, който може да се появи в тялото ви точно сега.   Независимо от това къде се появява възпаление, отвън или отвътре, то протича еднакво. Видял съм отвътре хиляди и хиляди артерии. Болната артерия на пациента изглежда така, сякаш някой е взел четка и постоянно трие с нея по стените и.    Няколко пъти на ден, всеки ден , ние ядем храни, причиняващи леки наранявания, които след това се превръщат в по-сериозни наранявания, стимулиращи организма постоянно и редовно да отговаря с възпаление.   Когато ние се радваме на изтънчения вкус на сладки кифлички, нашето тяло реагира с безпокойство, сякаш чужд нашественик пристига и обявява война.    Продуктите с излишък от захар и прости въглехидрати, както и преработените за дългосрочно съхранение с омега-6 мазнини, са гръбнакът на американската диета в продължение на шест десетилетия. Тези продукти бавно ни тровят .   Как кифличката може да предизвика възпаление, което ни разболява? Това невинно на вид лакомство съдържа не само захар: подобни тестени сладкиши се пекат, като се използва едно от многобройните видове масла омега-6, каквото е соевото например. Чипсовете и картофките-фри също се приготвят в соево масло; много продукти се обработват с някое от видовете омега-6 масла за по-продължително съхранение. Независимо че омега-6 имат важно значение за организма, те трябва да бъдат в правилен баланс с омега-3 мазнините.
Ако балансът се наруши в полза на омега-6, клетъчната мембрана произвежда химически вещества, наречени цитокини, които непосредствено предизвикват възпаление.
А съществуващият на този етап начин на хранене в Америка и не само там се отличава с голям дисбаланс на тези два вида мазнини. А това създава условия за възникване на огромно количество цитокини, предизвикващи възпаление.
Оптимално е съотношение 3:1, а не 15 или 20:1 в полза на омега-6”.   Колкото повече готови и обработени продукти употребяваме, толкова повече, от ден на ден, макар и едва-едва, провокираме възпаление.
Организмът на човека не може да преработи продуктите, наситени със захар и приготвени в масло, богато на омега-6 – той не е приспособен към това .   Въпреки че не можете да видите това, аз ви уверявам, че това е така. За 25 години съм го виждал в повече от 5000 пациенти, които са претърпели операция, и за всички тях е характерно едно и също нещо – възпаление на артериите.   Теорията за холестерола доведе до препоръки за потребление на храни с ниско съдържание на мазнини, което от своя страна доведе до създаването на същите тези продукти, които в момента предизвикват епидемия от възпаление.    Сегашната медицина направи ужасна грешка, когато посъветва хората да спрат наситените мазнини в полза на храни с високо съдържание на омега-6.    Сега сме изправени пред епидемия от артериално възпаление, което води до сърдечно-съдови заболявания и други тихи убийци.   Затова е най-добре е да изберете пълнозърнести храни, които са използвали нашите баби, а не тези, които нашите майки закупуват в магазините за хранителни стоки, пълни с фабрична храна.    Изключвайки „възпалителните“ храни от диетата и добавяйки необходимите хранителни вещества от пресни непреработени храни, вие започвате да се бори с вредата, която в продължение на много години е причинявала на вашите артерии в целия организъм типичната американска диета.

ГОЛЯМАТА ИЗМАМА С ХОЛЕСТЕРОЛА- Д-р Малкълм Кендрик

НАЙ-ЧЕСТО ИЗПОЛЗВАНИТЕ ЛЕКАРСТВА В СВЕТА ЗА ПОНИЖАВАНЕ НИВОТО НА ХОЛЕСТЕРИНА ПРЕДИЗВИКАТ ДИАБЕТ
  Защо да НЕ използваме маргарин 







Гласувай:
1



1. breeze - Само в Зоновото хранене е спасението.
01.11.2015 21:11
Но защо ли не се говори за това?
цитирай
2. elenkokoschkov - Много от компаниите производителки на храни ползват хидрогенирани мазнини
04.11.2015 09:33
Много от компаниите производителки на храни ползват хидрогенирани мазнини, вместо олио, поради намаляването на разходите, увеличаването на срока на годност, обогатяването на аромата и вкуса на продуктите. Принципно употребата на вредни мазнини се толерира от държавите, защото е логично, че големите производители са големи данъкоплатци.
В същото време Food and Drug Administration (САЩ) препоръчва да не се консумират продукти, в чието производство са ползвани транс изомери или хидрогенирани мазнини.

Тези биполярни послания обаче, не помагат на потребителя, който се лута в магазина, в който почти няма храна, която да не съдържа тези отрови.

Има и още по-трагични случаи ,в които маргарина, който е основно изграден от транс мазнини, се рекламира като здравословна храна обогатена с витамини.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenkokoschkov
Категория: Други
Прочетен: 1373212
Постинги: 860
Коментари: 2782
Гласове: 4848
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031