Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2015 03:34 - БОЛНО Е ВИНАГИ ЦЯЛОТО НИ ТЯЛО -Д-р Г. Гайдурков
Автор: elenkokoschkov Категория: Други   
Прочетен: 768 Коментари: 0 Гласове:
2



А БОЛНИЯТ ОРГАН Е САМО НАЙ- НАТОВАРЕНИЯТ. И НИКОГА НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ИЗЛЕКУВАМЕ, АКО ЛЕКУВАМЕ САМО ЕДИН ИЛИ ДВА ОРГАНА. 
  Този възглед "на парче" е най-тежката болест на съвременната масово практикувана медицина.  Самият той е плод на психично разстройство, при което мисълта е разкъсана и загубва погледа си за цялото, фиксирана единствено върху частта. И така се разиграва гротескният театър на абсурда за лечение "на парче". От гледище на природата, това е налудна идея, тя никога не боледува "на парче".    Винаги, когато усетим лошо настроение, песимизъм, когато сме невротични, раздразнителни, когато "светът ни е крив" и всичко като че ли върви наопаки, винаги трябва да знаем, че в нас е настъпила дисхармония, започнала е болестта и нашата емоционална напътстваща система ни подава сигнал.   СИГНАЛ, В КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ ВСЛУШАМЕ, А НЕ ДА ГО ПОТИСНЕМ ИЛИ ПРЕНЕБРЕГНЕМ.
  По този повод Пол Брег казва:  "Когато почувствате мрачни настроения, нервност, грижи, депресия, потиснатост, бързо излизайте навън и започвайте физическа активност. В противен случай негативните емоции могат да ви победят. Разходка или друг вид занимание на открито могат да изчистят съзнанието ви и да започнете да виждате проблемите си в перспектива. Всяка почивка на открито възстановява човешката личност".  Всяко лошо настроение е сигнал за токсичност и когато ние отстраним отровите, бодростта и оптимизмът се връщат.    СВИКНАЛИ ДА МИСЛИМ ЗА БОЛЕСТТА САМО КАТО ПОСТАВЕНА ДИАГНОЗА, НИЕ Я ВЪЗПРИЕМАМЕ КАТО ПРЕДМЕТ, КАТО ОБЕКТ, ОТДЕЛЕН ОТ НАС.  Започваме да се въоръжаваме и да се борим с нея като с враг. Но болестта не е нещо външно на нас, нито е предмет, който е неизменен. Тя е процес така, както самото здраве е процес.    БОЛЕСТТА - ТОВА СМЕ НИЕ. Само че в друго динамично равновесие, в друга честота на трептене, в друг темп на обмяна. Започваме всъщност да се борим със себе си и резултатът в крайна сметка е самоунищожение.  Борим се против възпалението, против болката, против кашлицата, против бактериите и против какво ли не още в нас, забравили, че всъщност те са опити на самата система да се възстанови. Болестта не е застинал предмет. Тя има начало, развитие и край, както всичко друго. И тъкмо фактът, че болестта и здравето са процеси и две страни на едно и също, ни дава шанса да ги променим. И ние вече знаем как можем да направим това!    БОЛЕСТТА Е СЪСТОЯНИЕ НА ДИСХАРМОНИЯ НА ОРГАНИЗМА.  И единственият път да оздравеем, е като се хармонизираме. А това ще го извърши вашето тяло вместо вас, защото то има заложената програма за самоизцеление. От вас не се иска нищо друго, освен да не пречите. 
  ЗАМЪРСЯВАЛИ ОРГАНИЗМА СИ ДЪЛГИ ГОДИНИ, ИСКАМЕ ДА ПОСТИГНЕМ ЗДРАВЕ ЗА ДНИ. 
  И ако това не стане, си казваме, че системата не действа или че не е подходяща за нас.  Трябва да знаем, че истинското лечение - самовъзстановяването - е растежен процес: едни тъкани трябва да се подменят с други. А растежът изисква време. Не може едно дете да порасне и да се превърне в зрял човек за един ден.    Няма обаче противопоказание за самовъзстановяването, защото това е единственият път на природата, която сме ние самите. Не може природата да не е подходяща за нас. Все едно да ка- жем, че ние не сме подходящи за себе си!    ПРИРОДАТА Е ВИНАГИ ПОДХОДЯЩА ЗА НАС И САМОВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО ДЕЙСТВА ПРИ ВСЕКИ БОЛЕН. ЕДИНСТВЕНО ТЕМПЪТ Е РАЗЛИЧЕН. КОЛКОТО ПО- ТЕЖКА Е БОЛЕСТТА, ТОЛКОВА ПО-ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ЩЕ Е САМОВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО.   При това трябва да знаем, че организмът, изхвърляйки чужди вещества и отрови на периоди, развива лечебни кризи. Затова в началото, започвайки лечението, всички болести в нас се обострят. Но точно в това обостряне е реакцията и мобилизирането на природата в нас.    ОСВОБОДИЛИ СЕ ОТ СКРУПУЛИТЕ И ГЛУПОСТТА, СЛЕДВА ДА СЕ РАДВАМЕ НА ТЯХ, ЗАЩОТО ТЕ СА ИЗРАЗ НА ЕНЕРГИЯТА, НА ЖИЗНЕНОСТТА НА НАШИЯ ОРГАНИЗЪМ, КОЙТО ЗАДВИЖВА САМОЛЕЧЕБНИТЕ СИ МЕХАНИЗМИ.   Едни заболявания ще излекуваме, като спрем неестествената храна за дни или седмици . Други - обратно - ще изискват многократно преповторение на тези лечебни курсове, следвани от стриктно спазване на човешки стил на хранене в междинните периоди. Но резултат неизбежно ще има. И ще го заслужи онзи, който умее да се бори за него. Той ще е достояние за мъдростта, че е разбрал основните закони на живота. И обратно - всеки изкуствен опит за вме- шателство в организма ще бъде наказван от природата сурово с развитието на следващо още по- тежко заболяване.    ТАКА В ПОСЛЕДНА СМЕТКА ВСИЧКО Е В НАШИ РЪЦЕ. 

Още по темата ТУК





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenkokoschkov
Категория: Други
Прочетен: 1374201
Постинги: 860
Коментари: 2782
Гласове: 4848
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031