Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2015 04:55 - Няма такова лекарство, което да осигури кръв, която организмът да използува за възстановяване - д-р Норман Уокър
Автор: elenkokoschkov Категория: Други   
Прочетен: 1092 Коментари: 1 Гласове:
1



Аз знам, че ако не изпия достатъчно количество сурови зеленчукови сокове, то важна съставна част от храненето - ЕНЗИМИТЕ - ще бъдат недостатъчни за организма.   А какво правите ВИЕ? Вие и само вие сте отговорни за последствията от храненето на вашия организъм / във вашето хранене най-важен е животът /. Вашият организъм се състои от милиарди клетки. Вашето съществувание зависи от тях. Те се нуждаят от храна - ЖИВА, от активно хранене. От ВАС и САМО от ВАС зависи добре или лошо приеманата от вас храна храни вашия организъм.   Е Н 3 И М И   Като основен ключ за ефективността на храненето на вашия организъм е ЖИВОТЪТ, съдържащ се в храната ви, и тези неосезаеми елементи, известни като ЕНЗИМИ.   С други думи казано, елемент, даващ възможност на организма да се храни и да живее, този елемент, който е включен в семената и растенията, явяващ се като основа на живота, наричащ се ензим. Ензимите са сложни вещества, способствуващи за смилането на храната и поглъщането й от кръвта (катализиращи обмяната на веществата). Твърди се, че ензимите "абсорбират" раковите образувания.   Знаейки това, ние ще можем да разберем защо храната ни е необходимо да бъде отбрана разумно, защо трябва да бъде СУРОВА и без обработка.   Животът и смъртта не могат да бъдат на едно място, дори ако се отнася за нашия организъм или за организма на зеленчуците, плодовете, черупчестите растения или за семената.   Там, където е ЖИВОТЪТ, там са и ЕНЗИМИТЕ.   Ензимите са чувствителни към по-високи температури от 47 °С. При по-високи от 49 °С ензимите стават инертни точно така, както човешкият организъм става вял и отпуснат в гореща вана. При температура 54°С ензимите се унищожават. В семената ензимите могат да бъдат в спящо състояние и при благоприятно условие да запазят качествата си стотици и хиляди години. В труповете на доисторическите животни, намерени в северните области, в Сибир и други части на земята, през ледниковите епохи преди 50 000 години са намерени в голямо количество ензими. Тези ензими се активизираха щом температурата на тялото се нормализираше.  Това показва, че ензимите могат да бъдат запазени при по-ниски температури без загуба. Животът като такъв не може да бъде обяснен, затова ензимите ние наричаме вещества с космическа енергия или вибрации, увеличаващи химическото действие или изменянето в атомите и молекулите, предизвикващо реакция, но без да се променяили унищожава в това време.    Иначе казано, ензимите се явяват като катализатори, увеличаващи действието и измененията, като същевременно съхраняват своите качества.   След това кратко обяснение вие ще сте в състояние да оцените избора на вашата храна, с която мислите да се храните, която е в сурово състояние, но приготвена така, че, да може да се използува и да храни клетките и тъканите на вашето тяло по най-бърз и ефективен начин Велик закон на нашия живот е и възпроизводството (допълването).   Ако ние не се храним, ще умрем. Точно така ще бъде, ако ние не се храним с тази храна,която му е необходима конструктивно, и ние не само ще умрем, а ще страдаме.   Предоставяйки на нашия организъм ежедневно тези вещества, от които той се състои, ние си осигуряваме здравето при условие, че ще обърнем и необходимото внимание на други необходими за нас неща, а именно: на МИСЪЛТА и ДУХА.
  Ние можем да се храним с най-хубавата регенерираща храна, но тя няма да предотврати разрушаването на организма, ако непрестанно страхът, безпокойството, възмущението, зависта и всякакви други отрицателни чувства и емоции ще ви преследват.   Здравето е база за удовлетворяване на жизнените потребности. Всичко в живота - семейните радости и творческите успехи - се строят върху здравето и бодростта.
  Храната трябва да е жива или ОРГАНИЧНА, така също, както и солите и минералните вещества, за да бъдат усвоени от човешкия организъм за неговото възстановяване на клетките и тъканите.   Слънчевите лъчи изпращат на растенията милиарди кванти енергия, активизирайки ЕНЗИМИТЕ, преобразувайки НЕ0РГАНИЧНИТЕ елементи (вещества) в ОРГАНИЧНИ, съдържащи жизнено необходимите елементи за храненето.
  Благодарение на постиженията на науката, ние днес сме в състояние да открием и анализираме елементите, намиращи се в храната, и да се отчете тяхната необходимост за организма. Нашият организъм се състои от много вещества, главно от:   КИСЛОРОД  КАЛЦИЙ  НАТРИЙ ХЛОР ВЪГЛЕРОД  ФОСФОР  МАГНЕЗИЙ  ФЛУОР ВОДОРОД  КАЛИЙ  ЖЕЛЯЗО  СИЛИЦИЙ АЗОТ  СЯРА  ЙОД  МАНГАН   Изключвайки нещастните случаи, целият процес на възстановяването на клетките в организма става вътре в него.   Ако в кръвта, в клетките и тъканите, в органите и жлезите и във всички останали части на организма не се съдържат тези елементи в необходимите, пропорции или кой да е от тези елементи е в недостатъчно количество, се нарушава равновесието на функциите в организма и се появяват състояния, известни като токсичност или по-просто казано – като отравяне.   # За да се възстанови и поддържа здравето, храната трябва да се състои от живи, органични елементи, които се съдържат в пресните зеленчуци и плодове, черупчести и семена.   Кислородът - това е един от най-важните елементи. При термичното обработване на храната намиращият се в нея кислород се загубва, ензимите се унищожават още при 54°С и също така голяма част от жизнената сила, която е необходима за храненето, се разпилява.   Този факт, че много поколения милиони хора са живели и живеят, ядейки само или почти само варена храна, не говори за това, че тяхното съществувание е резултат на употребяваната от тях варена храна. Тези хора в действителност се намират в състояние на упадък, което се потвърждава с токсичното състояние на организма им, независимо дали те знаят за това или не. При това ЗАЩО са препълнени болниците, ЗАЩО ежегодно се продават милиони килограми болкоуспокояващи лекарства, ЗАЩО има такова голямо количество сърдечни заболявания, диабет, рак, емфиземи,преждевременно остаряване и т.н.?   Наказанието от този род може да се изяви не изведнъж, а благодарение на поразителната търпимост на нашия организъм то може да се прояви след много дни, месеци, а дори и години. И едва тогава идва денят на възмездие на природата за нарушаването на нейните закони.
  След като, ниe открихме естествените пътища за постигане на естественото здраве с високо равнище, както и изпитаното от нас блажено чувство, което се явява като резултат при ежедневното прилагане на това откритие, нас ни се вижда чудно, че много хора не се замислят върху това, отивайки бавно към токсичното отпадане, докато малкото запознаване с въпроса, заедно с влагане на малко умствена и вътрешна устойчивост, биха могли да избегнат преждевременното и болезненото разрушаване на организма.   Когато не се познават принципите, свързани с приемането на пресните сурови сокове от зеленчуците и плодовете, напълно е естествено да се зададе въпросът:   "Защо да не се ядат зеленчуците и плодовете вместо да се извличат от тях соковете, изхвърляйки целулозата?".   Отговорът е прост – за да се смели суровата храна, е необходимо повече часове, докато нейните хранителни вещества станат достояние на клетките и тъканите на организма (се асимилират). Независимо от това, целулозата фактическине представлява особена хранителна ценност; тя действува като вътрешна метла през време на перисталтическото  действие на червата, затова е необходимо освен пиенето на соковете, да се яде и сурова растителна храна.    Соковете се смилат и усвояват от организма много бързо, в разстояние на няколко минути, при това храносмилателната система в това време изразходва минимална енергия.
  В устата, в стомаха, в червата и в целия организъм има безчислено много ензими, от които повече от дванадесет вида участвуват в преработването и усвояването на храната при съдействието и участието на ензимите, намиращи се в атомите и молекулите в самата храна.   Ние живеем в атомен век и употребяването на варената (готвената) храна отслабва нашия организъм, създавайки физически и умствен конфликт, което на свой ред се явява като пречка за нормалното протичане на нашия живот.
  Както беше казано по-горе, соковете на пресните плодове и зеленчуци осигуряват необходимите елементи за всички клетки на организма чрез способ, с койтоте могат да бъдат най-ефективно усвоени. Ние добре трябва да помним, че макар варените и обработени продукти на храната и да поддържат нашето съществувание, но това не значи, че те са в състояние да регенерират атомите, осигуряващи на нашия организъм необходимата жизнена сила. Истината е точно обратната – постоянното употребяване на варената и обработена храна води към израждането на клетките и тъканите.   # Няма в света такова лекарство, което би било в състояние да осигури кръв, която организмът да използува за възстановяване и регенерация. Може да се яде четири или пет пъти на ден и въпреки това организмът да гладува вследствие на отсъствие на необходими елементи в храната и нарушаване на ензимите.   Плодовите сокове действуват очистващо на човешкия организъм, но плодовете трябва да бъдат узрели. Плодовете, с малки изключения, не бива да се ядат с храната, която съдържа нишесте и захар. Достатъчното разнообразие на плодовете осигурява на организма всички необходими въглехидрати и захари.   Соковете на зеленчуците са строителите и възстановителите на организма. Те съдържат всички аминокиселини, минерални соли, ензими и витамини, необходими за човешкия организъм при условие, че те се употребяват в пресен вид, сурови и без примеси на консервиращи ги вещества, и ако те са извлечени добре от зеленчуците. Най-ценните вещества се намират дълбоко в клетките и се извличат по-трудно, затова е необходимо зеленчуците да се дъвчат много добре. В крайна сметка суровата растителна храна, явяваща се като храна на човека,не може да бъде възприeта изведнъж, да бъдат променени закоренели от детинството навици като основа варената храна и изведнъж да се мине само на сурова. Такава внезапна промяна може да предизвика неудобства, които ще бъдат непонятни за човека, което всъщност е очистителна реакция. При такива случаи е необходимо консултация с човек, който има опит за подобни реакции, имащи място при превключването на суровоядството. Изисква се значителна умствена и вътрешна сила на волята за такова преминаване на натуралната природна храна, но ние ви уверяваме, че това ще ви възнагради с лихви. При всички случаи пресните, сурови сокове са изключително необходими като прибавка и към коя да е храна. Това е особено необходимо за хора, хранещи се със смесена храна, тъй като при тях има недостиг точно на тези живи елементи и витамини, които организмът може да получи само от натуралните пресни сокове.   Необходимо е да се отбележи, че храненето с изключително сурова храна без включване на достатъчно количество и разнообразни пресни сокове в диетата, също е несъвършено. Това се обяснява с това, че удивително голям процент от атоми, състоящи се от хранителни вещества в суровите продукти, се използуват от храносмилателните органи при преработването на храната и усвояването й като гориво и енергия. Процесът на храносмилането обикновено продължава 3, 4 или 5 часа след приемането на храната. Тези атоми, даващи някакво хранене на организма в основата си се изразходват във вид на топливо и само малък процент остава за възстановяването на клетките и тъканите.   Но когато ние пием сурови зеленчукови сокове, то ситуацията е съвсем друга,тъй като соковете се усвояват буквално за 10-15 минути след като са взети, при което те се използуват напълно за възстановяване и хранене на клетките, тъканите, жлезите и органите на нашия организъм.   Още за суровите сокове ТУК  


Тагове:   здраве,   сокове,


Гласувай:
1



1. elenkokoschkov - Тези думи са написани през далечната
12.09.2015 06:06
1935 г.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenkokoschkov
Категория: Други
Прочетен: 1381968
Постинги: 861
Коментари: 2784
Гласове: 4856
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930