Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2015 09:06 - ПРОТИВОРАКОВАТА ДИЕТА НА ЙОАННА БУДВИГ
Автор: elenkokoschkov Категория: Други   
Прочетен: 1079 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.09.2015 09:13


Йоанна Будвиг (1908 - 2003 г.) е фармацевт, дипломиран химик с докторска степен по химия и физика, главен консултант по лекарствата и мазнините в Германия номинирана 7 пъти за Нобелова награда .   Проф. Будвиг през 1951 година е съставила първата диета с ленено масло и през 1990 година отново я е изследвала. Д-р Dan Roehman, онколог и кардиолог, който в своите съобщения е написал: “Тази диета представлява  най-успешната противоракова диета на света”!   Будвиг твърди, че нейната диета осигурява двете неща: предпазване и лечение. Казва, че недостига от линолова киселина (обикновено при нашия начин на хранене) е отговорен за продукцията на оксидаза, която провокира растежа на раковите клетки и тумори и е причина за много по-нататъшни хронични заболявания.    Благоприятните ферменти са унищожавани от температурната обработка или прегряването унищожава мазнините в храната, също и нитратите използвани за консервирането на месото са пагубни и т.н.    Теорията казва, че използването на кислорода в организма чоже да бъде стимулирано от протеиновата смес съдържаща и сяра, която улеснява, дава възможност за разтварянето на мазнините във водната среда на организма ни.   Сярата се съдържа още в сирената, орехите, луковите и празовите зеленчуци, като например в праза, кромид лук, чесъна и особено в изварата.    Ферментите на клетъчното дишане са тясно свързани с високо ненаситени мастни киселини, които тук са задължително необходими за съвършеното окисление.    Основният предполагащ момент е използването на нерафинирани, получени чрез пресовани по студен начин масла с високо съдържание на линолова киселина, например от ленено семе, слънчоглед, соя, мак, орехи, зърнени семена и др.    ОБЩИ ПРАВИЛА Пациентът първия ден не приема никаква друга храна освен 250 мл. ленено масло с мед и прясно изстискани плодови сокове, без да се подсладяват със захар. В случай, че болният е много зле може първият ден вместо сок да се прибави шампанско, смесено с лененото масло и мед. Шампанското е лесно усвоимо и има тук важна роля.   1). Захарта е абсолютно забранена!  За подслаждане на другите прясно изстискани сокове може да се прибави сок от грозде .   2). Между останалите забранени неща принадлежат: * всички животински мазнини * всички готови сосове вкл. и майонеза * всички видове пресни меса (съдържат химия и хормони) * масло * маргарини * консерви – месо, колбаси (консервантите блокират обмяната на веществата активирана от лененото масло)   3). От пресните изстискани зеленчукови сокове са подходящи - морков, керевиз, земна ябълка и червена ряпа.   4). Три пъти дневно е задължително да се приема топъл чай! Подходящ е от мента, Шипка, подсладен с мед.   ДНЕВНОТО МЕНЮ Преди ядене изпийте чаша кисело мляко или сок от кисело зеле.   Закуска - мюсли (от обикновени зърна) поляти с 2 супени лъжици (30 мл.) ленено масло и мед.   Пресни плодове според годишното време - череша, кайсия, праскова, настъргана ябълка. Да се редуват.   Яжте орехи и ядки. Без фъстъци!. Пийте билкови чайове.  Една порция SPREAD (виж по-долу обясненията)   Закуска в 10 часа - изпийте чаша пресен морковен сок или сок от ябълка или комбинация от керевизов сок и сок от червена ряпа.   Обяд- сурова салата с кисело мляко и ленено масло (виж обяснението ....
  Останалото е ТУК



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenkokoschkov
Категория: Други
Прочетен: 1380762
Постинги: 861
Коментари: 2784
Гласове: 4855
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930