Постинг
11.09.2015 09:06 -
ПРОТИВОРАКОВАТА ДИЕТА НА ЙОАННА БУДВИГ
Автор: elenkokoschkov
Категория: Други
Прочетен: 1079 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 11.09.2015 09:13
Прочетен: 1079 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 11.09.2015 09:13
Йоанна Будвиг (1908 - 2003 г.) е фармацевт, дипломиран химик с докторска степен по химия и физика, главен консултант по лекарствата и мазнините в Германия номинирана 7 пъти за Нобелова награда .
Проф. Будвиг през 1951 година е съставила първата диета с ленено масло и през 1990 година отново я е изследвала. Д-р Dan Roehman, онколог и кардиолог, който в своите съобщения е написал: “Тази диета представлява най-успешната противоракова диета на света”!
Будвиг твърди, че нейната диета осигурява двете неща: предпазване и лечение. Казва, че недостига от линолова киселина (обикновено при нашия начин на хранене) е отговорен за продукцията на оксидаза, която провокира растежа на раковите клетки и тумори и е причина за много по-нататъшни хронични заболявания.
Благоприятните ферменти са унищожавани от температурната обработка или прегряването унищожава мазнините в храната, също и нитратите използвани за консервирането на месото са пагубни и т.н.
Теорията казва, че използването на кислорода в организма чоже да бъде стимулирано от протеиновата смес съдържаща и сяра, която улеснява, дава възможност за разтварянето на мазнините във водната среда на организма ни.
Сярата се съдържа още в сирената, орехите, луковите и празовите зеленчуци, като например в праза, кромид лук, чесъна и особено в изварата.
Ферментите на клетъчното дишане са тясно свързани с високо ненаситени мастни киселини, които тук са задължително необходими за съвършеното окисление.
Основният предполагащ момент е използването на нерафинирани, получени чрез пресовани по студен начин масла с високо съдържание на линолова киселина, например от ленено семе, слънчоглед, соя, мак, орехи, зърнени семена и др.
ОБЩИ ПРАВИЛА
Пациентът първия ден не приема никаква друга храна освен 250 мл. ленено масло с мед и прясно изстискани плодови сокове, без да се подсладяват със захар.
В случай, че болният е много зле може първият ден вместо сок да се прибави шампанско, смесено с лененото масло и мед.
Шампанското е лесно усвоимо и има тук важна роля.
1). Захарта е абсолютно забранена!
За подслаждане на другите прясно изстискани сокове може да се прибави сок от грозде .
2). Между останалите забранени неща принадлежат:
* всички животински мазнини
* всички готови сосове вкл. и майонеза
* всички видове пресни меса (съдържат химия и хормони)
* масло
* маргарини
* консерви – месо, колбаси (консервантите блокират обмяната на веществата активирана от лененото масло)
3). От пресните изстискани зеленчукови сокове са подходящи - морков, керевиз, земна ябълка и червена ряпа.
4). Три пъти дневно е задължително да се приема топъл чай! Подходящ е от мента, Шипка, подсладен с мед.
ДНЕВНОТО МЕНЮ
Преди ядене изпийте чаша кисело мляко или сок от кисело зеле.
Закуска - мюсли (от обикновени зърна) поляти с 2 супени лъжици (30 мл.) ленено масло и мед.
Пресни плодове според годишното време - череша, кайсия, праскова, настъргана ябълка. Да се редуват.
Яжте орехи и ядки. Без фъстъци!.
Пийте билкови чайове.
Една порция SPREAD (виж по-долу обясненията)
Закуска в 10 часа - изпийте чаша пресен морковен сок или сок от ябълка или комбинация от керевизов сок и сок от червена ряпа.
Обяд- сурова салата с кисело мляко и ленено масло (виж обяснението ....
Останалото е ТУК
Останалото е ТУК
Няма коментари