Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2015 18:42 - И КУЧЕ НЯМА ДА ЗАВЕДА В БОЛНИЦАТА ВЪВ ВЕЛИНГРАД
Автор: elenkokoschkov Категория: Други   
Прочетен: 1012 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 21.03.2015 08:16


Преди месец съпругът ми изгуби по нелеп начин баба си (ноември 2014г.) .
ЗА ПО МАЛКО ОТ 3 ГОДИНИ ТАЗИ ЖЕНА СТАНА МНОГОКРАТНО ЖЕРТВА НА БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ.

През лятото на 2011 г . , здравата иначе балканджийка получава страхотни болки , приета е по спешност във Велинградската болница и от там прехвърлена в Пловдивската - "Св. Георги "  .
НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН И ПРАВЯТ ОПЕРАЦИЯ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ НА ТРОМБИ , Е НАПРАВИХА Й , НО ЧАС СЛЕД ОПЕРАЦИЯТА Я ВКАРАХА ОТНОВО И Я РЯЗАХА БЕЗ УПОЙКА (КРАКЪТ Й , ЗАЩОТО НЯМАЛО ДА ИЗДЪРЖИ НОВА УПОЙКА ).

Ние бяхме пред стаята , в която я рязаха и слушахме писъците й , защото никой не ни каза какво ще й правят .

МИНА СЕ ВРЕМЕ , НО РАНИТЕ Й НЕ ЗАЗДРАВЯВАХА , А НАПРОТИВ ЗАГНОИХА И ПАК БОЛКИ . ТАКА ИЗКАРА ДО ЛЯТОТО НА 2012 Г . , КОГАТО ПРИ СЛУЧАЕН ПРЕГЛЕД В БОЛНИЦАТА ВИДЯХА /ЗАПОДОЗРЯХА , ЧЕ ИМА ЗАБРАВЕНА МАРЛИЧКА ПРИ ШИЕНЕТО СЛЕД ОПЕРАЦИЯТА И .... РЕЗНАХА Я И ВИДЯХА ЦЯЛО ТОПЧЕ МАРЛЯ В КРАКЪТ Й !

 Мина време , изписваха й лекарства , за разреждане на кръвта , за сгъстяване на кръвта , за болките (някакви обезболяващи за наркомани) - една торба лекарства , без никой да й прави изследвания преди да изписва .

Така до миналия месец .
Беше вечерта , обадиха се да ни кажат , че й е зле , личния лекар й бил инжекция Аналгин и сутринта щяла да се оправи. Да, ама аз чувах плачът и стенанията на тази малка и вече съсипана женица и посъветвах роднините на мъжът ми да извикат линейка .

ЛИНЕЙКА ТАМ ХОДЕЛА САМО , АКО ИМА СМЪРТНИК , А ДОКТОРЪТ КАЗАЛ , ЧЕ БАБАТА ЩЕ СТАНЕ СУТРИНТА . ЛЪГАЛ ГИ ТАКА ДВА ДЕНА .

Послушаха ме и с кола свалили бабата до болницата във Велинград . Там естествено са я приели по спешност , казали им , че ако са чакали до сутринта , бабата щяла да е пътник.  

СТАБИЛИЗИРАХА Я , НО ДВА ДЕНА Й СЛАГАХА СИСТЕМИ С НЕЩО , БЕЗ ДИАГНОЗА , НЕ ДАВАХА И ДА Я ТРАНСПОРТИРАТ ДО ПЛОВДИВ , БИЛО СТРАШНО , КАК 1 ЧАС ЩЕ ПЪТУВА В ТОВА СЪСТОЯНИЕ.

На третия ден докторът казал - Инфаркт на червата и вече имахме диагноза , не искал да я оперира , щото лекарствата щели да я оправят .

Е , ОПРАВИХА Я , НА ЧЕТВЪРТИЯ ДЕН , Т.Е. ПРИЗОРИ СТАНАЛО ПО - ЗЛЕ ПОЛОЖЕНИЕТО , НО КОЙ ДА ИЗВИКАШ , В ЦЯЛАТА БОЛНИЦА НЕ Е ИМАЛО КЪОРАВ ДОКТОР ИЛИ СЕСТРА .

 Звънят сутринта към 5 ч , бабата си отива , боли я , няма кой да я погледне в болницата . Няма доктор , няма сестра .
 Към 7ч . започнала да избива кръв от устата на бабата , няма доктор , няма сестра , само една малка женица в мъки , адски мъки .

МЪЧИЛА СЕ ТАКА ДО 10 Ч. ,КОГАТО ВЕЧЕ СЕ Е ПРЕДАЛА.
ОТИДЕ СИ САМА В БОЛНИЦАТА , БЕЗ ДОРИ ДА СА РАЗБРАЛИ ДОКТОРИТЕ , ТЕЗИ КОИТО СА ВЗЕЛИ ЩЕДРИЯ РУШВЕТ ОТ РОДНИНИТЕ НА СЪПРУГА МИ , КОИТО СА ОБЕЩАЛИ , ЧЕ ЩЕ Я ОПРАВЯТ И ТЕЗИ , КОИТО НЕ Я ПУСНАХА ДА ПОТЪРСИ ИСТИНСКИ ЛЕКАРСКИ ГРИЖИ В ПЛОВДИВСКАТА БОЛНИЦА .

В смъртния акт , пише че органите й отказали , но това за мен не е вярно , никой не е бил там , когато си е отишла , диагнозата преди това не е доказана по никакъв начин .

ЗАМИНА СИ КАТО КУЧЕ , БЕЗ ДА Й ОКАЖАТ НИКАКВА ПОМОЩ , ПРЕД ОЧИТЕ НА РОДНИНИТЕ Й .
Преди време казах , че й куче няма да заведа в болницата във Велинград , тогава ме обвиниха , че защото съм софиянка имам капризи .
Е , така е , и куче няма да заведа там , камо ли близък .

ср, 10 дек 2014, 13:17    

Поредният проблясък на Съвременната Медицина

МРАЧНИЯТ АСПЕКТ ОТ СЪВРЕМЕННАТА МЕДИЦИНА Е ОПИРАЩАТА СЕ НА ВЯРАТА ПРЕЗУМПЦИЯ, ЧЕ НА ЖРЕЦА НА МЕДИЦИНАТА ВСИЧКО Е ПОЗВОЛЕНО, ТЪЙ КАТО ТОЙ УМЕЕ ДА ОПЕРИРА. ВИЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ГРИЖИТЕ ЗА СЕБЕ СИ, НИЕ ЩЕ РЕШИМ ВСИЧКИ ВАШИ ПРОБЛЕМИ.

Всичко, което ви е нужно, за да участвате в тайнството на разчленяването, е твърдата вяра. Съвременната Медицина успешно узурпира властта от традиционните религии, така че всички ние, включително жреци, свещеници и монаси, по същество се смятаме за поддаващи се на ремонт с помощта и за целите на тази сила, която живее в операционните зали - молитвени стаи.

...
ПОМНЕТЕ, ЧЕ ЛЕКАРЯТ РАЗГЛЕЖДА ОПЕРАЦИЯТА НЕ КАТО ПОТЕНЦИАЛНО ОПАСНО НАХЛУВАНЕ В ОРГАНИЗМА, А КАТО БЛАГОДЕЯНИЕ, КОЕТО НЕПРЕМЕННО ЩЕ Е ЗА ДОБРО.

ДОРИ НА СЕМЕЙНИЯ ЛЕКАР, НА КОГОТО СЕ ДОВЕРЯВАТЕ, НЕ БИВА ДА ВЯРВАТЕ, АКО ВИ НАЗНАЧАВА САМО ХИРУРГИЧНО ЛЕЧЕНИЕ.

РИТУАЛНОТО РАЗЧЛЕНЯВАНЕ - Д-р Робърт Менделсон

.....ЖЕНИТЕ СЪЩО СТАВАТ ЖЕРТВИ НА НЕОБОСНОВАНИ ХИРУРГИЧНИ НАМЕСИ. ДРУГ ВИД ОПЕРАЦИИ, ЧИЙТО БРОЙ НЕОТКЛОННО СЕ ПОКАЧВА ДО 1 МИЛИОН НА ГОДИНА - ТОВА Е ХИСТЕРЕКТОМИЯТА ИЛИ ОТСТРАНЯВАНЕТО НА МАТКАТА.
Според изчисленията на Националния център за медицинска статистика, през 1973 били отстранени матките на 690 000 жени, което е 647.7 операции на 100 000 жени. Този показател е най- висок за всички видове операции. Половината от американските жени може да се лишат от матките си към 65-годишна възраст! И това, ако броят на операциите се запази на предишното ниво и не расте. Но в действителност той расте! През 1975 бяха направени вече 808 000 подобни операции. От тях необходими бяха много малко.
СЛЕД ПРОВЕРКАТА НА 6 БОЛНИЦИ В НЮ ЙОРК БЕШЕ УСТАНОВЕНО, ЧЕ 43% ОТ ОПЕРАЦИИТЕ ПО ОТСТРАНЯВАНЕ НА МАТКА СА БИЛИ НЕОБОСНОВАНИ. ХИСТЕРЕКТОМИЯ ПРАВЕХА НА ЖЕНИ С МАТОЧНО КЪРВЕНЕ ИЛИ С ОБИЛНИ МЕНСТРУАЛНИ КРЪВОТЕЧЕНИЯ, ВЪПРЕКИ ЧЕ ДРУГИ ВИДОВЕ ЛЕЧЕНИЕ ИЛИ ВЪОБЩЕ ЛИПСАТА НА ТАКОВА НАВЯРНО БИХА ПОМОГНАЛИ ПОВЕЧЕ

В страстното си желание за власт и висок статус, каквито притежават хирурзите, гинеколозите бързо превръщат естествения процес на раждането на дете в хирургическа процедура. Те налагат своето "лечение" слой след слой, превръщайки ценни изживявания в болест, тъй като всеки слой изисква ново лечение, за да се компенсират страничните ефекти от предходното.

Звучи прекалено странно, но вие винаги можете да разчитате на това, че лекарите ще припишат на себе си честта да лекуват страничните ефекти. Но няма да поемат отговорността за тези медицински бедствия, от които преди всичко е предизвикана необходимостта от лечение!
. .....
УБЕЖДАВАТ НИ, ЧЕ СЪВРЕМЕННАТА МЕДИЦИНА ПОСТОЯННО ПРОГРЕСИРА. И ОСОБЕНО ХИРУРГИЯТА. Потвърждение затова са новите методи, които доказват своята ефективност в ежедневната практика - поне до момента, когато ще ги измести следващото "чудо".
НО НЕЩАТА СЪВСЕМ НЕ СТОЯТ ТАКА. ХИРУРГИЯТА МИНАВА ПРЕЗ ТРИ ЕТАПА И НИТО ЕДИН ОТ ТЯХ НЯМА НИЩО ОБЩО С ПРОГРЕСА.

ПЪРВИ ЕТАП - ВЪЗТОРЖЕНО ПРИЕМАНЕ.
Разбира се, законите на природата гласят, че към всяко ново явление трябва да се отнасяме със скептицизъм, а не с възторг. Но законите на Съвременната Медицина са други. Веднага щом една операция стане възможна, тя гарантирано се приема с възторг.

И ЕДВА СЛЕД КАТО ПРОСЪЩЕСТВУВА В ПРАКТИКАТА ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ И НЕЙНАТА ПОЛЕЗНОСТ ИЛИ БЕЗПОЛЕЗНОСТ ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ОЧЕРТАВА ПРЕЗ МЪГЛАТА НА ПЪРВОНАЧАЛНИЯ ВЪЗТОРГ, ОТ ДЪЛБОКОТО ЗАПОЧВА ДА СЕ ПРОМЪКВА СКЕПТИЦИЗМЪТ (ВТОРИ ЕТАП).

ОПЕРАЦИЯТА „КОРОНАРЕН БАЙПАС" СЕ НАСЛАЖДАВАШЕ НА БЕЗГРАНИЧНО ПРИЕМАНЕ ПРЕЗ ПЪРВИТЕ 5-6 ГОДИНИ.
Всички се държаха така, сякаш тази операция, при която запушеният от атероматозна плака кръвоносен съд хирургично се заменя с нов, е отговорът на катастрофалното ниво на смъртността от сърдечен инфаркт в САЩ. Но лилиите не понесоха толкова позлата. И въпреки че десетки хиляди мъже и жени всяка година се строяват в редичка за такава операция, все повече хора започват да се отнасят скептично към нея.

ОЧЕВИДНО Е, ЧЕ ОПЕРАЦИЯТА НЕ ДАВА РЕЗУЛТАТИТЕ, КОИТО ИСКАХА ДА ВИДЯТ ХИРУРЗИТЕ. В ХОДА НА СЕДЕМГОДИШНО НАБЛЮДЕНИЕ ВЪРХУ ПОВЕЧЕ ОТ ХИЛЯДА ДУШИ АДМИНИСТРАЦИЯТА ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА ВЕТЕРАНИТЕ КОНСТАТИРА, ЧЕ ОТ КОРОНАРНИЯ БАЙПАС НЯМА НИКАКВА ПОЛЗА, С РЕДКИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ, ЗАСЯГАЩИ ПАЦИЕНТИ С МНОГО ВИСОК РИСК, ПРИ КОИТО СЕ ОТКРИВА БОЛЕСТ НА ЛЯВАТА ГЛАВНА КОРОНАРНА АРТЕРИЯ. ОКАЗА СЕ, ЧЕ МЕЖДУ НИВАТА НА СМЪРТНОСТТА ПРИ ПАЦИЕНТИ, ПОЛУЧАВАЩИ ХИРУРГИЧНО ИЛИ МЕДИКАМЕНТОЗНО ЛЕЧЕНИЕ, НЯМА СЪЩЕСТВЕНА РАЗЛИКА.

Фактически сред пациентите от групата с нисък риск нивото на смъртност 4 години след проведеното лечение било малко по-високо, отколкото сред лекуваните хирургично.

Други изследвания показаха, че у хората, на които е правен коронарен байпас, продължават да се появяват отклонения на електрокардиограмата и че те рискуват да получат сърдечен пристъп не по-малко от хората, лекуващи се с нехирургични методи.

И МАКАР ТАЗИ ОПЕРАЦИЯ ДА ИЗБАВЯ ПАЦИЕНТА ОТ АНГИНОЗНИТЕ БОЛКИ, НЯКОИ ЛЕКАРИ СМЯТАТ, ЧЕ ТОВА Е ИЛИ ПЛАЦЕБО ЕФЕКТ, ИЛИ РЕЗУЛТАТ ОТ УВРЕЖДАНЕТО НА НЕРВНИТЕ ПЪТИЩА ПО ВРЕМЕ НА ОПЕРАЦИЯТА. ОСВЕН ТОВА, САМИЯТ БАЙПАС МОЖЕ ДА СЕ ЗАПУШИ И ТОВА ДА ВЪРНЕ ПАЦИЕНТА НА ПРЕДИШНИТЕ ПРЕДОПЕРАТИВНИ ПОЗИЦИИ.

Най-ефективно лечение на сърдечните заболявания е радикалната промяна на диетата, т. е. преминаването от типичната диета с високо съдържание на мазнини към диета, в която мазнините съставляват до 10 процента от всички калории, в съчетание с постоянни занимания със спорт. Такъв метод ни дава нагледни примери не само за облекчаване на страданията, но и за изцеление.

И ТОЙ В КРАЙНА СМЕТКА ЩЕ ИЗТИКА ОПЕРАЦИЯТА „КОРОНАРЕН БАЙПАС" КЪМ ТРЕТИЯ ЕТАП - ЕТАПА НА ЗАБВЕНИЕТО.

Но хирурзите не се предават, особено когато се касае за такива твърде доходни операции като коронарния байпас. И макар да е съвсем очевидно, че замяната на 2-3 дюйма от запушен голям кръвоносен съд няма да реши проблема на 99,9% от останалите запушени кръвоносни съдове, операцията - коронарен байпас и досега привлича много желаещи.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenkokoschkov
Категория: Други
Прочетен: 1373702
Постинги: 860
Коментари: 2782
Гласове: 4848
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031