Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2017 10:16 - Противопоказания за употреба на ацетилсалицилова киселина, парацетамол, кофеин - поотделно или заедно (в комбинация) + Ibuprofen
Автор: elenkokoschkov Категория: Други   
Прочетен: 813 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 17.12.2017 10:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
...■ Свръхчувствителност към ацетилсалицилова киселина, парацетамол, кофеин или някое от помощните вещества, изброени в т. 6.1. ....
    ....Пациенти, при които пристъпите на астма, уртикария или остър ринит се провокират от ацетилсалицилова киселина или от друго нестероидно противовъзпалително средство (НСПВС), например Ibuprofen....
     .....Поради механизма на действие на ацетилсалициловата киселина и парацетамола може да се стигне до задълбочаване на бъбречната и чернодробната недостатъчност. ....
    ...■ Болни, при които болката е съпроводена с повръщане в повече от 20% от случаите на мигренозни пристъпи, или тези, които остават на легло в повече от 50% от случаите на мигренозни пристъпи, не трябва да приемат ЕКСЕДРИН.

  ■ Пациент, който не е почувствал облекчение на болката след приема на първите две таблетки, е добре да се консултира с лекар.

  ■ Този продукт не трябва да се използва от болни, които най-малко през последните три месеца са имали главоболие повече от 10 дни в месеца. При тези пациенти трябва да се подозира главоболие поради свръхупотреба на медикаменти. Ето защо лечението трябва да се прекрати и да се направи консултация с лекар.
  ■ Внимателно да се подхожда при болни, изложени на риск от дехидратиране (поради повръщане, диария, преди или след голяма операция)....
      ....Поради наличие на ацетилсалицилова киселина ■ ЕКСЕДРИН трябва да се използва с особено внимание при пациенти, страдащи от подагра, увредена бъбречна функция, смущения във функциите на черния дроб, дехидратация, неконтролирана хипертония, дефицит на глюкозо-б-фосфат дехидрогеназа и захарен диабет.
  ■ ЕКСЕДРИН може да доведе до засилване на кръвотечението по време на и след хирургична интервенция (включително при малки по обем операции, например изваждане на зъб) поради инхибиторния ефект на ацетилсалициловата киселина върху тромбоцитната агрегация.
  ■ ЕКСЕДРИН не бива да се приема заедно с антикоагуланти или антиагреганти, без лекарско наблюдение (виж т. 4.5). Пациенти с отклонения в хемостазата трябва да бъдат внимателно наблюдавани. Специално внимание да се обръща в случаи на метрорагия или менорагия.
  ■ При гастроинтестинално кървене, улцерация или перфорация приемът  трябва да бъде преустановен незабавно. 

  Гастроинтестинално кървене, улцерация или перфорация, които могат да бъдат фатални, са съобщавани при употреба на всички НСПВС и могат да се случат по всяко време на лечението със или без предупредителни симптоми или предшестваща анамнеза за сериозни гастроинтестинални нарушения. Последствията са по-сериозни при пациенти в старческа възраст.    Рискът от гасгроинтестинален кръвоизлив може да се повиши и от употребата на алкохол, кортикостероиди и НСПВС (виж т. 4.5).   • Рискът от проява на тосичност от страна на парацетамол може да се увеличи при болни, приемащи други хепатотоксични медикаменти или такива, които индуцират чернодробните микрозомални ензими (например рифампицин, изониазид, хлорамфеникол, хипнотици и антиепилептици, включително фенобарбитал, фенитоин и карбамазепин).
Пациенти с анамнеза за злоупотреба с алкохол са изложени на особен риск от увреждане на черния дроб (виж т. 4.5).....
    ...Никотин, фенитоин и фенилпропаноламин Те намаляват времето на полуживот на кофеина.....

    P.S. Ацетилсалицилова киселина, парацетамол, кофеин - поотделно или заедно (в комбинация) + Ibuprofen СЕ ПРОДАВАТ БЕЗ РЕЦЕПТА КАТО БОНБОНКИ.

РЕКЛАМИТЕ ЗА ""ЧУДОДЕЙНОТО"" ИМ ДЕЙСТВИЕ НИ ЗАЛИВАТ  НОН СТОП  ОТ ТЕЛЕВИЗИОННИЯ ЕКРАН. ЗА СМЪРТОНОСНИТЕ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ НИТО ДУМА.  

Excedrin tabl. film. 250 mg/250 mg/65 mg x 10; x 16; x 20; x 32   http://lekarstva-bg.eu/lekarstva/e/excedrin-tabl-film-250-mg-250-mg-65-mg-x-10-x-16-x-20-x-32




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - elenkokoschkov,
17.12.2017 11:27
Единствените хапчета, които приемам доброволно са ацетизал и аспирин. Но стомахът ми е здрав.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenkokoschkov
Категория: Други
Прочетен: 1370332
Постинги: 859
Коментари: 2778
Гласове: 4844
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031