Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2017 15:47 - Деанксит – ефекти и дефекти на веселото хапче”
Автор: elenkokoschkov Категория: Други   
Прочетен: 2336 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 02.08.2017 16:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Денят ти започва с него – и светът е безкрайно добър и ведър. Така – ден след ден? Не може да е истина!  Какво е деанксит – всеки може да научи от традиционната листовка. Там е обяснено, че става дума за продукт с антиантидепресивно, анксиолитично (противотревожно) и активиращо действие. Масово се шири заблудата, че това е лек антидепресант – вземаш го едва ли не като витаминС С, след препоръка от приятел. Но дори витамин С не бива да се взема неограничено, какво остава за един антидепресант. Не се заблуждавайте, че с деанксит е възможно самолечение, при това – за продължително време. Ако имате наистина потребност от подобен медикамент и искате да научите повече за изкушението деанксит, прочетете следващите редове – но после идете на лекар!
Кога се пие деанксит и какви са страничните му ефекти?
Ето още веднъж диагнозите, които най-често се повлияват от деанксит:
тревожност; депресия; психосоматични разстройства – с или без проявена апатия.

Продължителният прием на деанксит може да те направи зависим
  Защо не бива да предприемате лечение с деанксит без лекарска препоръка?
Вместо да си помогнете – може да си навредите, особено ако имате алергия към някой от компонентите на този лекарствен препарат.
Той не е подходящ за потребители с тежки сърдечни проблеми – ритъмни нарушения или претърпели инфаркт на миокарда; не бива да се приема паралелно с друг антидепресант или ако потребността от “розово хапче” е следствие от злоупотреба с алкохол, опиати или барбитурати. Последното е пример за потискане на нервната система.
  Както се случва и с други медикаменти – деанксит може да помогне на съседка, приятелка или братовчед, но всъщност да не е вашето хапче. Затова най-правилно е да ви го препоръча специалист.
Какви странични ефекти има при лечение с деанксит? Фармакологичната информация за деанксит съдържа забележката, че лекуващият може да препоръча този продукт и в други случаи – не само в изброените по-горе. 
Валидно всеки път е предупреждението, че хапчетата се вземат сутрин и на обяд или само сутрин, защото приемът вечер може да причини превъзбуда и да влоши качеството на съня.
Сред нежеланите странични ефекти са задълбочаване на депресивното състояние – вместо облекчаване, състояние на отпадналост, неконтролиран тремор, дълбока венозна тромбоза и тромбоемболия, умора, мисли за суицид, пресъхване на устата.
Сега разбирате ли, че нещата не са така безобидни и лесни и че деанксит не е нито плацебо, нито аспирин?!
Форумите могат да ви убедят в това. Не откриваме сега тъжната истина, че все повече българи имат нужда от подобен медикамент. “Начинаещи” с изкушението деанксит и дългогодишни потребители обменят информация, която всъщност е редно да коментират хора с необходимата компетентност. Всеки случай е индивидуален! Във форума могат да ви убедят, че деанксит сваля кръвното успешно: така се е случило в един конкретен епизод, при който преумората и служебните проблеми са довели до състояние на тревожност и хипертоничен пристъп. Нещата се оправили с…деанксит и диуретици. Но съответната комбинация – която едва ли е универсална – е препоръчана от лекар.
Друг потребител предупреждава обаче, че продължителният прием на деанксит може да ти реши един проблем и да ти създаде друг. 
Най-коментираните проблеми при продължителен прием с деанксит: √ привикване и зависимост, √ еректилна дисфункция. Очевидно с деанксит се сваля не само кръвното! Човекът, който е вземал деанксит 6-7 години и се чувства непълноценен в секса, твърдо опитва да се откаже от хапчетата. И признава колко му е трудно. Затова лаишкият му съвет на пострадал е този продукт да се взема колкото може по-кратко време.
И още един съвет от препатил: не вярвайте на твърденията, че деанксит може да се взема, без да се отказваш от малко алкохол. Първо – “малко” е доста разтегливо понятие. И второ – колкото и малко да е, в комбинация с деанксит заспиваш прав.

При безсъние Деанксит при безсъние – има такива варианти. Трябва обаче да е ясно, че в случая не приемаме хапче за сън, а чрез успокояване на психиката се стремим към балансиране на нервните процеси и по-лесно заспиване, както и по-продължителен, здрав нощен сън. Напълно погрешно е деанксит да се пие вечер с надеждата, че това ще гарантира въпросната картина на съня – напротив, приемът на хапчето деанксит късно вечерта или дори в по-ранни следобедни часове може да причини възбуда и безсъние. На това неразбиране се държи и убеждението на някои потребители, че деанксит предизвиква безсъние.
За нерви Правилно дозиран и приеман кратко време, деанксит може да допринесе за баланс на умерени депресивни състояния и епизоди, определяни от потребителя като “опънати нерви”. Преумората и психическото напрежение обаче изискват не просто и не само розовото хапче деанксит, а съществена промяна в мотивацията и възприемането на света, преоценка на собственото отношение към събития и хора. Образно казано, нашите “опънати нерви” имат нужда от деанксит само като от помощно средство, но не и като решаващ фактор.
При аритмия Пациентската листовка за деанксит съдържа предупреждение медикаментът да не се приема от потребители, които имат преживян наскоро инфаркт или страдат от ритъмни сърдечни нарушения. Ускореното сърцебиене и аритмията са сред симптомите, които се проявяват при предозиране; сърдечно-съдовата система се натоварва допълнително при терапия с този медикамент и е възможно при предварително “зададени” болестни симптоми да се получи аритмия.
При високо кръвно Показанията за прилагане на деанксит не съдържат препоръка за приема му при високо кръвно. Наивно е да се мисли, че деанксит лекува хипертония (вижте по-горе). Като част от комплексна терапия обаче медикаментът може да допринесе за нормализиране на артериалното налягане, повишено в ситуации на стрес, преумора и тревоги (по коментари от форуми). Смъкването на кръвното налягане със сънливост са сред симптомите при превишена доза деанксит.
При виене на свят Виене на свят, световъртеж – това са популярни названия на състояние, което може да има различни причини. Ако е свързано с психично разстройство, тревожност, умерена депресия, то би следвало да се повлияе от медикамент като деанксит. Възможно е също виене на свят и нарушено равновесие да се получи при рязко спиране на медикамента след продължително лечение с деанксит. Всички тези проблеми се проявяват индивидуално и най-точното поведение е да бъдат обсъждани и решавани с лекуващия. Утешително е да общуваш във форума с хора, които имат сходен проблем, но лечението няма как да е универсално.
При главоболие Деанксит не е универсално хапче против главоболие, но ако главоболието е част от симптоматиката на тревожно или депресивно състояние може да се повлияе положително от приема. Същевременно за деанксит се смята, че ако след продължителен прием се спре рязко, е възможно да се развие синдром на отнемането – като главоболието е една от проявите на състоянието.
Опасности: 
При затлъстял черен дроб Страничните ефекти от терапия с деанксит могат да се окажат опасни, ако потребителят/пациентът има някакво хронично заболяване. Точно по тази причина пациентите с болен черен дроб трябва да са много внимателни, тъй като всяко лекарство натоварва клетките му допълнително. Това предупреждение важи с особена сила в случаите на стеатоза, т.е. затлъстял черен дроб. Пациентската листовка впрочем отбелязва, че има данни за развиване на хепатит при продължителен прием на деанксит.
При диабет Не е желателно да вземате деанксит, ако имате диабет. Работа на лекаря е да прецени дали противодиабетната ви терапия може да се съвмести с деанксит. Възможно е в определени случаи това да стане след корекция на лечението за диабет.
При бременност Не се препоръчва прием на деанксит по време на бременност, тъй като е възможно повлияване на плода или на кърмачето. Ако все пак е била наложителна подобна терапия, бъдещата майка трябва да бъде наблюдавана, както и новороденото през първите 4 седмици от живота му. Могат да се развият симптоми от рода на треперене, проблеми с дишането, затруднено хранене. Все пак има ситуации, когато приемът на деанксит е наложителен при тези две потребителски групи. Лекуващият трябва да прецени дали в такива случаи очакваната полза от лечението превишава потенциалния риск от негативни странични ефекти.
Деанксит и диазепам Деанксит е антидепресант, а диазепам – транквилизатор. Медикаментите от двете групи понякога се препоръчват в съчетания, като транквилизаторът започва да действа бързо и подпомага антидепресанта, за когото е необходимо повече време за натрупване и проява на въздействието. Същевременно се коментира, че тези два конкретни медикаменти не бива да се приемат едновременно – съществува опасност от усложнения с летален изход.
Щитовидна жлеза Симптомите на паническо разстройство от рода на невъзможност да се поеме въздух, сърцебиене, изпотяване и лесна умора, се повлияват положително при терапия с деанксит. Проблемът е, че подобни симптоми се проявяват и при хормонални проблеми с щитовидната жлеза – а там няма място за медикамент като деанксит. Приемът на този медикамент може само временно да тушира болестните признаци, но не и да въздейства за преодоляването им (zdrave.org).

ПОСЛЕДНО ДЕАНКСИТ Е ЗАБРАНЕН В ИНДИЯ 2013г. ЗАЕДНО С АНАЛГИНА.
  Deanxit Deanxit tabl. coat. x 100       Deanxit tabl. coat. 0,5 mg/10 mg x 100



Гласувай:
2



1. kvg55 - Полезна статия, защото много хора ...
02.08.2017 16:06
Полезна статия, защото много хора съвсем лекомислено поемат, какви ли не хапове, а им е досадно да четат листовките докрая.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenkokoschkov
Категория: Други
Прочетен: 1382422
Постинги: 861
Коментари: 2784
Гласове: 4856
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930