Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2017 07:01 - ВНИМАНИЕ РАКТОПАМИН
Автор: elenkokoschkov Категория: Други   
Прочетен: 751 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 08.06.2017 11:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Рактопаминът, с който в САЩ се третират животните, се свързва с увеличаване на агресията
  Стотици хиляди тонове вредно за здравето месо ще залее Европа, ако ЕС подпише търговското споразумение със САЩ.   Стотици хиляди тонове месо, в което има рактопамин - опасен за човешкото здраве бета-агонистичен хормон, може да залеят пазарите у нас и в Европа, ако търговското споразумение между ЕС и САЩ бъде подписано.

Рактопаминът, с който в САЩ се третират животните, се свързва с увеличаване на агресията, сърдечния ритъм и осакатяване при прасетата. Европейският орган за безопасност на храните направи оценка на рактопъмина през 2009 г., най-вече на потенциала му да се отразява на сърдечно-съдовата дейност при хората, и заключи, че остатъчните нива на хормона не могат да са достатъчно ниски, така че да защитят най-уязвимите хора. 
  ЕС е забранил продажбата на свинско месо със съдържание на следи от рактопамин заради рисковете за потребителите. Подобни забрани са въведени в Китай и Русия.

Изчисленията сочат, че между 60 и 80% от прасетата в Щатите са третирани с този химикал.

Химически промивки на пилешкото  Търговията с птиче месо между САЩ и ЕС сега е малка. Въпросите, касаещи хуманното отношение към животните, бяха изключени от споразумението за ТТИП. Стандартите за безопасност и хигиена обаче се различават значително в САЩ и Европа, като подходът „от фермата до трапезата“ в ЕС е по-стриктен и по-скъп. Европейският птицевъден сектор е загрижен, че може ЕК да разреши химически промивки на местото, каквато е практиката в САЩ, като по този начин ще позволи по-евтиния внос оттам.

http://epicenter.bg/


Росселхознадзор забрани доставките на пуешко месо от САЩ. Забраната се въвежда, след като вече бяха ограничени доставките на замразено говеждо и свинско от САЩ   Ограниченията се въвеждат във връзка с използвания при отглеждането на пуйки в САЩ, а забранен за употреба в Русия и други страни от Митническия съюз бета-адреностимулатор рактопамин.    Известно е, че рактопаминът е вреден за човешкото здраве. Това вещество, което се използва като хранителна добавка с цел увеличаване на мускулната маса, е опасно и употребата му е с много негативни последствия. Консумацията на месо с рактопамин може да доведе до натрупване на излишно тегло. Освен това рактопаминът не е съвместим с компонентите, които влизат в състава на лекарствата за сърдечни заболявания. А такива препарати се предписват на милиони.

Достатъчно е да се спомене, че на опаковката на рактопамина на английски език е написано, че е опасен за човешкото здраве. И че трябва да се работи със специална екипировка с веществото,

https://bg.rbth.com/

МЯСНАЯ ИНДУСТРИЯ ПОТРЕБЛЯЕТ 80% ВСЕХ АНТИБИОТИКОВ


СКОЛЬКО АНТИБИОТИКОВ В МЯСЕ, КОТОРОЕ МЫ ЕДИМ?

ЛУЧШЕЕ ЛЕКАРСТВО – ЭТО ЕДА, А НЕ ТАБЛЕТКИ

В гамбургерах содержится всего 2% мяса


ШЕСТЬ ХИМИКАТОВ, ПОПАДАЮЩИХ В НАШ ОРГАНИЗМ ВМЕСТЕ С МЯСОМ

ЧЕМ ДЛЯ ПЕТЕРБУРЖЦЕВ ОПАСНО МЯСО, ПЕРЕКАЧАННОЕ ГОРМОНАМИ
 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenkokoschkov
Категория: Други
Прочетен: 1381959
Постинги: 861
Коментари: 2784
Гласове: 4856
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930