Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2017 11:31 - При проблеми на нервната система -Петър Димков
Автор: elenkokoschkov Категория: Други   
Прочетен: 975 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 20.05.2017 13:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
По съветите на Лечителя предразположеният към нервно заболяване (или, казано най-общо, към проблеми на нервната система) трябва да регулира живота си строго целесъобразно.    √ Вид лечение за нервно болния е спането, сънят.  Нему се полага да си ляга зиме в 20 часа, лете - в 21 ч. или най-късно - в 22 часа, за да си осигури 2 ч сън преди полунощ.
Това е основно изискване за всички хора с проблеми на нервната система.   √ Нервите „се лекуват" и „оправят" най-вече от чистия въздух.
Замърсеният въздух „засяга" белите дробове и дишането и от това зависи пряко състоянието на нервната система.   √ Храната на „нервния" човек следва да бъде - както впрочем всичко, което се отнася до него - лека, без подправки, които дразнят стомаха (и „отекват" в нервите).    Да се яде хляб, измесен от прясно смляно брашно, безквасна пита (ако стомахът е редовен) и квасен хляб (ако стомахът е „нервен").   √ Водолечението - един от най-древните клонове на народната (природосъобразната) медицина - може да заеме широко място не само в лекуването, но и в „превантивното" поведение на потърпевшия.  Водолечението да се провежда от специалист с конкретна дозировка и методика. Най-общото изискване - покрай всичко друго - е краката на страдащия да бъдат добре затоплени независимо с каква вода (колко топла или студена) се извършва водната процедура. Ходенето сутрин лете по росна трева бос е велика благодат за болните! То е нещо много повече от това, което изглежда. Чрез росата (а тя е природно дестилирана вода!) по тревата човек влиза „в контакт" с възвишени енергии, които подпомагат целия му организъм.   √ Ярък ефект в състоянието и поведението - и особено работоспособността и самочувствието - оказва смяната на обстановката.  Тя впрочем е полезна за всеки човек. При нервно болните (и профилактично!) това е истинско целебно чудо. Често се получава така, че болният, предприел пътуване до дадено място (дори не особено отдалечено), се завръща в дома си оздравял, заживява нов живот.   √  Прието е да се смята, че нервната болест е нещо „сериозно", печално, съвсем непредразполагащо към смях.
А всъщност смехът е особено нужен именно в тези случаи. И ако болният може да си го осигури по някакъв начин - той си гарантира здраве.   √ Добре е нервно болните да пият т. нар. „слънчева вода" - т. е. вода в шише, гряно от слънцето 2-3 часа.
√  При болния от нервна болест - депресия, свръхвъзбуда, душевно неразположение, мъка, тягост и пр., винаги да има босилек. Той лекува - доказал го е народният опит.   Десет съвета против депресия 1. Увеличете времето за общуване с природата, защото няма по- добро средство от това.
Отделяйте всеки ден поне по един час за движение на открито. 2. По време на тези разходки насочвайте погледа и вниманието си към онова, което е пред очите ви. Не мислете за себе си, особено за потиснатостта си и причините за нея. Да не мислиш за депресията която те заплашва, е все едно да се отървеш от нея. 3. Ако това не ви се отдава, търсете компанията на умни и жизнелюбиви хора, с които по-лесно и убедително ще установите, че „радостта да се живее" стои над всяка потиснатост. Сътворете си формула за това, повтаряйте я няколко пъти на ден, особено при събуждане и заспиване.
Например: „Няма да позволя никакви тъмни мисли да ме потискат, имам да върша отговорни неща, трябва да живея ведро и с полза за близките и себе си." 4. Надмогвайте леността, която обикновено съпътства депресията и е израз на болестно безволие. Работете! Ако това, с което сте заети, не ви увлича, измислете нещо друго, полезно за вас и близките ви. Трудовата заетост също автоматично изключва депресията. 5. Ако депресията ви е причинно свързана с работата (и хората, с които работите), сменете и едното, и другото или временно се откъснете от тях. 6. Лягайте си 2-3 ч преди полунощ, избягвайте да четете в леглото, стремете се да заспите, като насочите мисълта си към приятни, постижими неща. 7. Избягвайте половите възбуди. Депресията поначало враждува с половата активност. Ограничете я, докато цялата ви душа „излезе на простор". 8. Ако състоянието ви позволява, отделяйте време за градинска работа, каквато и да е тя.
Досегът със земята лекува повече от всичко. 9. Спете на отворен прозорец. 10. Отнася се до близките на депресирания: към страдащия трябва да се проявяват грижа и нежност, които го привързват към живота и го откъсват от кризата.

СТО ГОДИНИ ЗА ВСЕКИ

15.05 17:44 - Квас



Тагове:   трева,   депресия,   босилек,   роса,


Гласувай:
2



1. barin - Прави ми впечатление, че харесвате ...
30.05.2017 06:38
Прави ми впечатление, че харесвате Петър Димков. Той е бил близък с моя дядо, но не съм ги виждал. Може да прочетете какво съм написал за него: barin.blog/history/2016/06/06/petyr-dimkov-lechiteliat.1456343
Поздрави!
цитирай
2. elenkokoschkov - Аз го познавах лично!!
14.06.2017 12:03
barin написа:
Прави ми впечатление, че харесвате Петър Димков. Той е бил близък с моя дядо, но не съм ги виждал. Може да прочетете какво съм написал за него: barin/history/2016/06/06/petyr-dimkov-lechiteliat.1456343
Поздрави!


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenkokoschkov
Категория: Други
Прочетен: 1380090
Постинги: 861
Коментари: 2784
Гласове: 4855
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930