Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2016 10:26 - СОК ОТ ЗЕЛЕН ФАСУЛ - д-р Норман Уокър
Автор: elenkokoschkov Категория: Други   
Прочетен: 756 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.01.2016 10:32


Този сок е особено ценен за диабетиците. Диабетът е болест, предизвикана от неправилно хранене, а именно от употребяването на прекомерно много концентрирани нишестета и захари.    Тази болест се влошава при употребата на месо и месни продукти.   Ясно е, че инжекциите с инсулин не се явяват като лечебно средство на тази болест.    Тя може да бъде придобита вследствие на наследени привички да се употребява голямо количество концентрирани въглехидрати.    Употребяването на неорганични, минали през термична обработка, нишестени продукти, а също пастьоризираното или вареното краве мляко са една от причините за развиването на диабета при децата и юношите, а след това и при възрастните.   Инсулинът е вещество, отделяно от подстомашната жлеза, за да даде възможност на организма да използува натуралните захари /но не захарта, приготвена по фабричен начин/ в качеството си на топливо за получаване на енергия.    Както вече казахме, организмът може да използува натуралните органични захари, намиращи се изобилно в пресните сурови зеленчуци и плодове. Организмът не може да използува нишестето и захарта като такива и е принуден да ги превръща в "първични" захари.   Нишестето се явява като неорганичен продукт, а захарта с получените от нея в организма вещества, разбира се, също са неорганични.    Неорганичните вещества не притежават живи ензими. Затова подстомашната жлеза в процеса на превръщането на нишестето в захар се претоварва и получава лишени от живот атоми, съвършено не притежаващи възстановителни или строителни качества. Всичко това води към заболяване от диабет.   Фактът, че при диабета се натрупват излишни тлъстинни тъкани, което се явява следствие на лъжливия стимул на неорганичния инсулин, който не само не изгаря шлаковете, а обратно - способствува за тяхното набиране.   Установено е, че сокът от зеления фасул и от брюкселското зеле съдържа елементи, които обезпечават излъчване на натурален инсулин за нуждите на храносмилателните органи.   При диабета е необходимо да се изключи от диетата всякакво концентрирано нишесте и захари /и разбира се и месните продукти/ и да се изпива ежедневно по един литър сокове – смес от от моркови, салата, зелен фасул и брюкселско зеле.    Освен това е необходимо да се употребява половин литър морковен и спаначен сок - също ежедневно.    Препоръчително е да се правят редовно очистителни клизми.

СУРОВИТЕ ЗЕЛЕНЧУКОВИ СОКОВЕ-2 ч.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenkokoschkov
Категория: Други
Прочетен: 1387851
Постинги: 862
Коментари: 2788
Гласове: 4859
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930