Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2015 20:32 - 15 ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ НА ХРАНЕНЕ -Д-р Гайдурков
Автор: elenkokoschkov Категория: Други   
Прочетен: 2769 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 22.04.2016 14:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
1. Започвайте деня с прясно изцедени сокове, както и с цялостни сурови плодове и зеленчуци. 
2. Задължително включвайте в ежедневното си меню сурови храни: плодове, зеленчуци, ядки, кълнове. Поне 50%-75% от общото количество храна за деня следва да е в суров вид. 
3. Дайте превес на растителните храни: плодове, зеленчуци, ядки; зърнени и бобени варива. Поне 85%-90% от менюто за деня следва да се формира от растителни храни. 
4. Осигурете на организма си гарантирано количество растителни белтъчини в лицето на суровите ядки, бобените варива: нахут, соя, леща, грах, боб, бакла, вкл. традиционни соеви продукти: тофу, темпе и др. За да получите пълноценен белтък, комбинирайте на един прием (или поне в рамките на деня): сурови ядки + зърнени варива + бобени варива. 
5. Ползвайте животинските продукти умерено: млечни, яйца, (меса), така както са ги ползвали вашите баби и както ги ползват всички здрави племена на планетата.

Най- пълноценният и полезен животински продукт, който в минимум количество ви осигурява всичко необходимо, е суровият яйчен жълтък (традиционно ползван в кулинарията като "застройка").

В дневното меню животинските продукти не бива да надхвърлят 10-15%, като задължително в годината провеждайте периоди, в които те се изключват напълно (пости). 
6. Никога не приемайте храна при наличие на симптоми: болки, умствено и физическо неразположение, умора, треска, температура, както и при всякакъв дискомфорт. 
7. Не пийте течности по време на хранене и избягвайте твърде течните храни (супи). Те разреждат смилателните сокове и нарушават сложната хидролиза на храносмилането. Пийте между храненията до 2-3 литра сурова трапезна (изворна) вода дневно (част от нея може да замените с прясно изцедени сокове). 
8. Махнете всички рафинирани продукти: бяло брашно, полиран ориз, рафинирана захар и техните производни. Ограничете до минимум екстрахираните мазнини: зехтин, слънчогледово олио и др. Ползвайте пълнозърнести зърнени и бобени варива. Омазнявайте с цялостно съдържащи продукта пасти и сосове от смляни ядки, песто от обезсолени маслини, от авокадо и др. 
9. Ограничете до минимум технологично обработените продукти: колбаси, консерви, готови храни, вкл. хляб, храни за бързо хранене и т.н. 
10. Никога не обработвайте мазнините термично! Не ги варете, не ги печете, не ги задушавайте и не ги пържете! Те образуват най-силните отрови в храната ви и са основен болестотворен фактор. 
11. Ограничете до минимум добавката на сол (NaCI). Ние се нуждаем само от 2 гр дневно, които приемаме пълноценно със суровата храна. Солта е вторият по вредност фактор след термично обработените мазнини. 
12. Яжте сладките храни, вкл. плодовете само на гладно и никога не за десерт. В противен случай те ферментират. 
13. Дъвчете добре и обработвайте със слюнката. 
14. Не поемайте излишно количество храна. Стомахът е колкото двете ви шепи! 
15. Дейността на вашия организъм изисква "санитарен полуден" - дайте му го с 24- часов интервал седмично само на вода. 

СОКОВЕ 
Плодовите и зеленчукови фреш сокове се приготвят прясно изцедени на подходяща сокоизстисквачка (без агресивни метали - алуминий и др.). Консумират се сутрин на гладно или по всяко време, но задължително преди хранене, несмесени с други храни. 

Фреш от лимон - натурален, неподсладен и неразреден. Това е царят на плодовите сокове! Той е най-добрата очистваща храна! Особено препоръчителен е като първа сутрешна храна. 

Фреш-микс от цитруси - портокал, грейпфрут, лимон, мандарина и др. Действието им е подобно на лимоновия сок. 

Плодови сокове могат да се приготвят от всички други предпочитани от нас плодове. 

Фреш от моркови - подходяща храна след приема на лимонов сок (поне 5-10 мин). Това е царят на зеленчуковите сокове! 

Към морковения сок могат да се добавят всички други прясно изцедени зеленчукови сокове - от магданоз, спанак, коприва, червено цвекло, целина и др. Зеленчуковият сок никога не се смесва с плодов сок. 

Количеството на плодовите и зеленчуковите сокове е свободно и се определя от нашия жизнен ритъм (средни количества: сока от 1-2 лимона и около 200-250 г морковен сок). 
Морковеният и лимоновият сок (несмесени в една чаша!), приети последователно представляват най-добре балансираното соково начало за деня (ИН-ЯН двойка!). 

ПЛОДОВЕ И СЛАДКАРСКИ МИКСОВЕ 


НИЕ ГОТВИМ - Д-р Г. Гайдурков

Тялото жадува за вода

Кулинарно непреработената храна – революционен метод за борба с рака











Тагове:   вода,   диета,   лимон,   морков,   храна,


Гласувай:
2



1. kvg55 - Някои от посочените предписания ги ...
13.11.2015 22:43
Някои от посочените предписания ги изпълнявам, но не може всичко.
Трябва да нямаш трудови задължения и да се грижиш само за менюто си.
цитирай
2. elenkokoschkov - Трябва да нямаш трудови задъл...
14.11.2015 02:10
kvg55 написа:

Трябва да нямаш трудови задължения и да се грижиш само за менюто си.

Последния принцип е най-лесен за изпълнение в дните "ЕКАДАШИ".
11-ия ден след новолуние или пълнолуние.
цитирай
3. zaw12929 - ГАЙДУРКОВ ДОПУСКА ГРЕШКА : &quo...
14.11.2015 10:02
ГАЙДУРКОВ ДОПУСКА ГРЕШКА : "прясно изцедени сокове" ДА СЕ ЗАМЕНИ С

прясно СМЛЕНИ сокове ПРИ ИЗЦЕЖДАНЕТО СЕ ИЗХВЪРЛЯТ ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА, ВАЖНИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТЯЛОТО: СОКЪТ БЕЗ ТЯХ СТАВА ВРЕДЕН!
цитирай
4. elenkokoschkov - Норман Уокър го предписва
14.11.2015 18:37
zaw12929 написа:
ГАЙДУРКОВ ДОПУСКА ГРЕШКА : "прясно изцедени сокове" ДА СЕ ЗАМЕНИ С

прясно СМЛЕНИ сокове ПРИ ИЗЦЕЖДАНЕТО СЕ ИЗХВЪРЛЯТ ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА, ВАЖНИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТЯЛОТО: СОКЪТ БЕЗ ТЯХ СТАВА ВРЕДЕН!


ГАЙДУРКОВ само го цитира.
Нитратите остават в целулозата и сока ,остава чист откъм нитрати и нитрити.

Така, че ти си в грешка ,а не ГАЙДУРКОВ .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenkokoschkov
Категория: Други
Прочетен: 1381537
Постинги: 861
Коментари: 2784
Гласове: 4856
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930