Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2015 21:55 - Лекарствена лудост - д-р Питър Брегин
Автор: elenkokoschkov Категория: Други   
Прочетен: 1308 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.10.2015 14:44


Депресията е част от нормалния живот.
Имаме загуби и скърбим; нещата не вървят по начин, по който ни се иска и ние сме тъжни, ние преминаваме през загуби. Това е човешки континуум. И някой хора наистина се депресират сериозно. Но това не означава, че това е биологично.    Идеята, че хората имат биохимични дисбаланси в техните мозъци е ПР кампания от компаниите производители на лекарства. 
  Ние дори не можем да измерим активността в човешкия мозък.  Ние нямаме никакъв начин да докажем биохимичен дисбаланс в мозъка. Но от изследванията върху животни знаем, че лекарствата причиняват биохимичен дисбаланс.    Така че истината е, че единствения познат дисбаланс в мозъка на човек с депресия или с тревожност се причинява от лекарствата.   Грешка е да се опитвате да лекувате базисен духовен или психичен проблем като чувството за безпомощност по отношение на Вашия човешки живот като правите нещо на мозъка си.    Вие никога няма да подобрите своя мозък с психоактивни вещества – било то алкохол, марихуана, Прозак или Ксанакс. О Вие няма да накарате мозъка си да работи по-добре по този начин с подобни вещества. Вашият мозък е много по-сложно устроен. Хората имат нужда да вземат живота си в свои ръце. 
  А ние обезкуражаваме хората като ги караме да вярват, че имат биохимичен дисбаланс.   Ако през първите няколко (от 1 до 5, а понякога и до 10 дни) след спиране на антидепресанта Вие започнете да се чувствате странно, или депресиран, или да имате суицидни мисли, или да сте сприхави и избухливи, това е съкрушително преживяване. Това е абстинентна реакция.   Това трябва да го знаете. Това е научен факт.  Ако в рамките на два-три дни след спиране на лекарството, при Прозак това става след три дни, тъй като ефекта му е по-продължителен, започнете да се чувствате така, това е абстинентна реакция. Тогава имате шанс да решите дали да се върнете обратно към лекарството или да работите с професионалист, за да видите дали можете да се справите с тази абстинентна реакция.   Проблемът е, че в течение на годините пациентите започват да загубват някои от своите чувства и стават апатични, защото лекарствата износват невротрансмитерите. И тогава те започват да се опитват да се откажат от лекарството, но тогава тяхната абстиненция е непоносима и ужасна.
Нашите деца и Риталин, и всички останали антидепресанти. Не трябва да дрогираме нашите деца, когато трябва да ги обучаваме, дисциплинираме, обичаме и отглеждаме.    Подрастващият мозък не трябва да бъде (о)къпан в токсични вещества. Риталин, както и всички стимуланти, спират растежа, причиняват натрапливо поведение, потискат спонтанността на децата и много деца се депресират от тези лекарства.   Няма научни доказателства, че тези лекарства подпомагат академичното представяне. Помислете за това. Да разстройваме мозъка със същите вещества, с които се дрогират децата на улицата!!!!    Ако дадете такова лекарство на шимпанзе, същата промяна се наблюдава.  От това децата стават по-малко спонтанни, по-малко социални, по-малко интерактивни, започват да искат да правят отегчителни и много тъпи неща и стават обсебени от извършването на конкретни неща.    Това е увреждане на мозъка, което прави детето да изглежда по-добре. Хората стават несдържани, губят контрол над себе си и започват да правят странни и опасни неща. Паксил е може би най-лошия от всички варианти. Много от случаите в "Лекарствена лудост" са свързани с Паксил/Paroxetine/.
Но всъщност всяка категория от лекарства може да доведе до подобни ефекти.   Имаме нужда да възвърнем силата на хората да се справят с живота си. По-лесно е да се види при децата. Ако детето ви е извън контрол, то има нужда от дисциплина, вие като родител имате нужда от курс по родителстване, може би се нуждаете от фамилна консултация, може би трябва да прочетете някоя и друга книга за родителстването.    Неконтролируемо поведение при детето, това е всъщност „блестящ извод”, нали?  Това е свързано с липса на дисциплина и най-честата причина е да се объркват принципите и правила в семейството.   И за възрастните  е по-добре фамилно или индивидуално консултиране при депресия, отколкото приемането на лекарства.   Всичко е по-добро от лекарствата при депресия.  Депресията е загуба на надежда. Религия, спорт, упражнения, любов, романтика – всички неща, които съставляват живота. Да се открива  куража да се живее отново, да се открива силата да се живее отново - консултирането със специалист може да помогне много за това, стига консултантът да не ви препоръчва също Паксил.     Фармакологичната индустрия и АМА (Американската Медицинска Асоциация),
Не удобряват нещата, които са противоположни на общоприетото в нашето общество.   Ето защоо е рисковано да се заема позицията, която аз заемам. Затова не виждате други лекари да правят това, което аз правя.    Не е въпросът в това, че науката не е с мен. Науката е с мен.  Властта и парите, говорим за милиарди долари, са във фармакологичните компании, АМА, АПА, Националния Институт за Психично здраве, което аз наричам Психо-фармакологичен комплекс.    www.breggin.com.
  Кой е д-р Брегин ?   Дипломира се с отличие в Харвардския университет през 1958 г., след което завършва едно от най-престижните учебни заведения в света - "Кейс уестърн ризърв скул ъв медисин" в Кливланд.    Специализира психиатрия и получава високо признание с назначението си в Националния институт по психично здраве на САЩ. Член на Американската психиатрична асоциация и на Кралското медицинско общество в Англия, директор на Центъра за изучаване на психиатрия и психология, който създава през 1971 г., и хоноруван преподавател в университета "Джон Хопкинс".    Член е на редакторския състав на няколко медицински и специализирани психиатрични издания.    Автор е на много книги и статии в областта на психиатрията, между които "Токсична психиатрия", 1991 и "Да отвърнеш дръзко на прозак", 1994.    Заради последната и заради участието му като вещо лице в няколко процеса срещу Еli Lilly компанията го атакува и се опитва да го дискредитира.
  /Лекарствени продукти, съдържащи само Paroxetine, които се продават в България:  ФИЛМИРАНИ ТАБЛЕТКИ Depoxat ,Xetanor ,Paroxat ,Paroxetine Teva ,Paroxetin HEXAL ,Rexetin ,Seroxat ./  


Тагове:   prozac,   paroxetine,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenkokoschkov
Категория: Други
Прочетен: 1387127
Постинги: 862
Коментари: 2788
Гласове: 4859
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930