Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2015 00:49 - БОЛНИЦИТЕ: ТАМ, КЪДЕТО ПАЦИЕНТИТЕ ОТИВАТ ДА СЕ РАЗБОЛЕЯТ- 2 ч.
Автор: elenkokoschkov Категория: Други   
Прочетен: 962 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 16.02.2015 15:57


ВЕРОЯТНО, НАЙ-ПОКАЗАТЕЛНАТА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРОФЕСИЯТА, КОЯТО Е ПРИЗВАНА ДА ОСИГУРИ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, Е ФАКТЪТ, ЧЕ ЛЕКАРИТЕ КАТО СОЦИАЛНА ГРУПА СА ПО-БОЛНИ ОТ ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ ОБЩЕСТВОТО. 

Скромни оценки определят броя на американските лекари с психични отклонения на 17 000 или 1 на всеки 20, на алкохолиците - над 30 000, на наркозависимите - 3500. В продължение на тридесетгодишни наблюдения лекарите били сравнявани с хора с подобни (от социално-икономическа и интелектуална гледна точка) професии. 

И какво? 
Към края на периода за наблюдение около половината лекари били разведени или нещастни в брака, повече от една трета използвали амфетамини, барбитурати или други наркотици и още около една трета страдали от толкова сериозни емоционални проблеми, че посещавали психиатър не по-малко от 10 пъти всеки. 
Хората от контролната група на нелекарите били в много по-добро положение. 
 

Лекарите злоупотребяват с наркотици от 30 до 100 пъти по-често от обикновените хора (в зависимост от вида на наркотика). .... Разбира се, лекарите преглеждат своите пациенти, но те не виждат в тях хора.

ОТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ ЛЕКАР И ПАЦИЕНТ НАПОМНЯТ ПО-СКОРО ОТНОШЕНИЯ МЕЖДУ ГОСПОДАР И РОБ, ТЪЙ КАТО ЛЕКАРЯТ ИЗИСКВА ОТ ПАЦИЕНТА ПЪЛНО ПОДЧИНЕНИЕ. В ТАКАВА ОБСТАНОВКА НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАДЯВАТЕ НА РАВНОСТОЕН ОБМЕН НА МНЕНИЯ. 
Професионалната отчужденост кастрира чувствата на лекаря, а неговият вътрешен свят е неспособен да възприеме обикновените човешки отношения и ценности. 
Лекарите рядко общуват с други хора от някаква друга позиция, различна от професионалната. 

.....
МЕДИЦИНСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ ПОЛАГА ВСИЧКИ УСИЛИЯ, ЗА ДА ПРЕВЪРНЕ СЪОБРАЗИТЕЛНИЯ 
СТУДЕНТ В ТЪПАК. ЧЕСТНИЯ - В ПРОДАЖНИК. ЗДРАВИЯ - В БОЛЕН. 
Да се направи това не е толкова трудно. Преди всичко комисията по приема се грижи за това, в ръцете на преподавателите да попаднат слабоволеви, зависими от авторитети хора. След това се прави разписание на занятията, което е лишено от всякакъв смисъл от гледна точка на здравето.

Най-добрите преподаватели по медицина сами казват, че периодът на полуразпад на медицинското образование е четири години.

За това време става ясно, че половината от това, което студентът е знаел по-рано е неправилно. А половината от новите знания, които е получил, се оказват неверни. 
Единственият проблем е, че не предупреждават студентите коя половина не е вярна! 

...
НАПРИМЕР, АКО В БОЛНИЦАТА СЕ ОТКРИЕ СЛУЧАЙ НА ЛЕКАРСКА ГРЕШКА НА ЕДИН ОТ ЛЕКАРИТЕ, МАКСИМАЛНОТО, КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ Е ДА ГО ПОМОЛЯТ ДА НАПУСНЕ. 
Няма да докладват за това на държавните здравни органи и когато клетникът започне да си търси работа някъде, от предишното място по-скоро ще му дадат блестяща препоръка.

...

Очевидно е, че лекарите си позволяват да бъдат високомерни в по-голяма степен, отколкото хората от други професии.

Ако Съвременната Медицина не беше религия и ако лекарите не бяха жреци на тази религия, те не биха си позволявали толкова много. Лекарите отиват значително по- далече от служителите на други религии, поради особено порочната природа на Съвременната Медицина. 

...
ИМА САМО ЕДИН ГРЯХ, ЗА КОЙТО СЪВРЕМЕННАТА МЕДИЦИНА ЩЕ ВИ ЗАСТАВИ ДА ИЗПИТВАТЕ ЧУВСТВО ЗА ВИНА - НЕЯВЯВАНЕТО ПРИ ЛЕКАРЯ. 

При него трябва да се ходи, тъй като той се смята за свещеник, който ще ви опрости всички други грехове. Какво лошо има в чувството за вина, което ви води при лекаря всеки път, когато се почувствате зле? 

Изживявайки се като свещенослужител, лекарят си позволява толкова много, защото винаги може да обяви, че му се налага да се бори със силите на Злото. 
КОГАТО ИСТИНСКИЯТ СВЕЩЕНИК ПОПАДНЕ В ЗАТРУДНЕНО ПОЛОЖЕНИЕ И ШАНСОВЕТЕ ЗА УСПЕХ СА МАЛКО, ТОЙ СЕ ИЗБАВЯ ОТ ОБВИНЕНИЯТА В ПРОВАЛ, КАТО КАЗВА, ЧЕ МУ СЕ НАЛАГА ДА СЕ БОРИ СЪС САМИЯ ДЯВОЛ.
Лекарят прави същото. Побеждава - значи е герой. Победен е - все едно, пак е герой, макар и победен. И никога слугата от медицината не се представя в своята истинска светлина - като служител на дявола. 

Лекарят никога не губи, понеже играе в два лагера и поема върху себе си повече риск, отколкото се изисква. Това е така, защото лекарят е преуспял в разбирането за това, че неговите ритуали са свещени и оказват силно въздействие, независимо от реалната им ефективност. Той използва своите най- свещени оръдия, за да вдигне цената и да направи играта по-опасна, отколкото е необходимо. Ако в болницата отиде родилка със седалищно предлежание на плода и мониторът показва, че детето страда, лекарят без да губи време заявява, че се е създала опасна за живота ситуация - каквато тя действително става, веднага щом лекарят започне цезаровото сечение.

Лекарят знае, че от биологична гледна точка цезаровото сечение е опасно.

Но сега играта се води не по правилата на биологията. Това е религиозна игра, церемония и в нея командват свещениците. Ако майката и детето оживеят, то свещеникът е герой. Ако загинат - е какво пък, ние предупреждавахме, че ситуацията беше опасна за живота. 

ЛЕКАРЯТ НИКОГА НЕ ГУБИ - ГУБИ ПАЦИЕНТЪТ. 
..
ТЕ ИГНОРИРАТ НАПЪЛНО БИОЛОГИЧНИТЕ ФАКТОРИ, КОИТО ПОСТЕПЕННО СЕ НАТРУПВАТ И ВЕЧЕ ПОСОЧВАТ НЕУМЕНИЕТО НА СЪВРЕМЕННАТА МЕДИЦИНА ДА СЕ СПРАВЯ КАКТО СЪС ЗДРАВЕТО, ТАКА И С БОЛЕСТТА. 


Лекарите дори си позволяват да оправдаят своите собствени болести със своите успехи. Ако посочите голямото количество нечестни, нещастни и просто психично болни лекари, вие ще чуете примерно такова оправдание: 
„Причината за нашите психични неразположения е в стремежа ни да бъдем услужливи, в нашия перфекционизъм, което лесно води до чувство за вина в случай на неуспех". 
Тази формулировка предложи президентът на Американската Медицинска асоциация. 
....
АКО ПАЦИЕНТЪТ СЕ НАМЕСВА В ХОДА НА РИТУАЛА, ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТСТРАНЕН ОТ ПЪТЯ. ЛЕКАРИТЕ ВЪОБЩЕ НЕ СА ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ДА ПОМАГАТ НА ПАЦИЕНТА ДА ПОДДЪРЖА ЗДРАВЕТО СИ. 

Как пък не! И да се наложи да информират пациента, вместо да го обработват. Та нали да споделяш информация, значи да споделяш и властта. 

За поддържане на властта на лекарите съществува огромен товар от технологични приспособления, разпространението на които ни кара да сме нащрек. 
ПРЕДИ ВСИЧКО, ПАЦИЕНТЪТ ТРЯБВА ДА СТОИ В БЛАГОГОВЕЕН СТРАХ ПРЕД МАШИНИТЕ, КОИТО ЛЕКАРЯТ Е СЪБРАЛ, ЗА ДА АТАКУВА НЕГОВИЯ ПРОБЛЕМ. 
.....
За всички развити религии е характерно да пазят ритуалните предмети, в които е съсредоточена огромна сила, в храмовете. Колкото по-висок статус има храмът, толкова по-голямо е оборудването между неговите стени. 
КОГАТО ПОПАДНЕТЕ В КАТЕДРАЛИТЕ И МАЛКИТЕ „ВАТИКАНИ" НА СЪВРЕМЕННАТА МЕДИЦИНА, ВИЕ ЗАСТАВАТЕ ПРЕД ЖРЕЦИТЕ, ИМАЩИ ОРЕОЛ НА НЕПОГРЕШИМОСТ. ТЕ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ НЕПРАВИ И ТОЧНО ЗАТОВА СА НАЙ-ОПАСНИ.

ЖРЕЦИТЕ НА ДЯВОЛА - Д-р Робърт Менделсон


Тагове:   здраве,   лекарства,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenkokoschkov
Категория: Други
Прочетен: 1382109
Постинги: 861
Коментари: 2784
Гласове: 4856
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930